Plt yüksekli̇ği̇

  • Sayın Hocam Leyla Hanım, Oğlum 2 yaşında. Bugün batın bölgesinde kene tespit ettik ve en yakın sağlık kuruluşuna götürdük, gerekli müdahale yapılarak kene çıkartıldı ve hemogram istendi. Sonuçlar aşağıda ki gibidir. Kene ısırması sonucu (24 saa tiçinde çıkarıldı) kan testindeki bu değerler normal midir? Yoksa altında yatan başka bir hastalık belirtisi olabilir mi? Saygılarımla WBC H 12.0 4,0 - 10.6 K/uL RBC 4.93 3,90 - 5,50 M/uL HGB 12.9 12 - 16,8 g/dL HCT 39.0 36,2 - 49,7 % PLT H 548 139 - 346 K/uL MCV L 79.0 81,7 - 99,6 fL MCH L 26.2 27,1 - 33,8 pg MCHC 33.2 32,2 - 35,1 g/dL RDW 13.2 11,6 - 16,0 % LYM H 8.5 0,9 - 3,4 K/uL MONO 0.7 0 - 1,2 K/uL NEU 2.0 2 - 7,1 K/uL BASO H 0.2 0 - 0,1 K/uL EOS H 0.6 0 - 0,4 K/uL LYM% H 70.6 25 - 46 K/uL MONO% 5.6 2 - 12 K/uL NEU% L 17.1 40 - 66 K/uL BASO% 1.3 0 - 2,5 K/uL EOS% 5.4 0 - 7 K/uL PDW 15.9 0 - 99,9 10 (GSD) MPV 7.6 0 - 99,9 fL PCT 0.416 0 - 9,99 %


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Lenf büyümesi

    Merhaba leyla hanım. 5 yaşında bir kızım var. 2 hafta önce boynun sağ ve yanlarında elle hissedilen yaklaşık 1-1,5 cm büyüklüğünde lenf gördük. agirisiz. yakın zamanda boğaz enfeksiyonu gecirmedi. 1 hafta antibiyotik kullandık. kbbye gidip ultradson çektirdik ultrasonda çene altı bölgesinde birden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf bezi

    Hocam peki yeni çıktıysa bile bı sorun olurmu dokununca aciyor diyor oğlum önceki lenf bezleri de şimdiye kadar bir sorun olmadi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trombosi̇t yüksekli̇ği̇

    Hocam çok sagolun. allah korusun nadırde olsa kml hastalıgı olusumunda sadece plt ıle kml ıcın arastırma yapılır mı. wbc degerı normal. yaymasıda normal. kml olsaydı tahlıllerınde cıkardı dımı hocam. kusura bakmayın cok sordum obsesıf takıntı hastalıgım var cocugum uzerınde ozellıkle. doktora goturm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Plt yüksekliği

    Merhaba leyla hanım benim 14 aylık kızım var ateşi 39 dereceye cıktı kanda ufak bir enfeksiyon var dedi doktor plt degeri 593 cıktı hgb 8.4 birde demir plazma 21 sizce plt bir sorun teşkil edermi?eşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf bezi

    Hayır hocam hiç 3 cm olmadı ben internette kulak altı hizası kötüdür diye okuyunca endişelendim bide daha önce o bölgeye dokunmadım daha önce varmiydi bilmiyorum ama öyle çok büyük değil büyümedigi sürece sıkıntı olmaz degilmi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plt yuksekligi

    Cok tesekkur ederim hocam.ozellikle cocuk dr.oldugunuz halde cevap vermissiniz.bransiniza dikkat etmemisim.konu basliklarina gore gonderdim.sonradan farkina vardim.bunun icin tekrardan tesrkkur ederim.plt tekrardan olcturdum 459 cikti. ama dediginiz cok dogru hba1c 6.1 dikkat etmeliyim ozellikle bab...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reaktif lenf bezi

    Hocam oğlumun boynunda iki yıldır lenf nodu var bı çok kez usg yapıldı reaktif denildi geçen gün yine kontrole götürdüm eliyle baktı bunlar olur dedi bugün elimle dokunurken kulağının alt kısmına yakın beze gibi birşey geldi elime yeni mi oldu önceden varmiydi bilmiyorum öyle çok büyük birşey değil...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trombosi̇t yüksekli̇ği̇

    Teşekkürler leyla hanım tekrar kan tahlılı yaptırmama gerek var mı. demır eksıklıgı yada kansızlık problemı yok. bakmıslarsdı onlara tedırgın olmama gerek yok degıl mı. cevabınız ıcın tesekkurler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plt yuksekligi

    Merhaba hocam,49 yasindayim kantahlilimde plt degerim 496 cikti __demir 101,__tdbk 245,__kreatinin 0.92 --hba1c 6.1 cikti plt degerim endiselendirdi beni.pandemi donemi hareketsiz kaldim ve gida tskviyeleri aldim yarari olsun diye.gidalardan yuksrlirmi .yoksa endise etmelimiyim.hicbir hastalik gecir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Alerjik bronşit

    Iyi akşamlar 6 yaşında oğlum 2.5 aydır kaç tane doktora götürdüm ama halen iyileşemedi burnu akıyor 1 2 gün içerisinde nefes alması zorlanıyor ve hırıltılı nefes alıyor bazıları bronşit dedi bazısı akciğer enfeksiyonu dedi o kadar ilaç hava verdiler ama bir türlü düzelemedi 1 2 gün düzeliyor sonra...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trombosi̇t yüksekli̇ği̇

    Merhaba leyla hanım benım sıze bır sotum olucaktı. benım çocugumda plt yukseklıgı var. daha dogrusu sogdugunda 7 aylıkken tahlıl yaptılar 601 xıktı. 5 ay sonra 499 ondan 5 ay sonrada 625 cıktı. bu degerlere ayda bır baktırdım nerdeyse bı bakıyolar 490 larda bı 590 larda. bu dalgalanma bı sure sonra...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değeri yüksekliği

    Kızım 2 yaşında buradaki kan değerleri yüksek çıkmış değerlendirir misiniz ? b12 .. 1271 wbc kan) [y] 20,08 rbc (kan) [y] 5,27 / neut% (kan) [d] 22,5 lymph# (kan) [y] 13,47 lymph% (kan) [y] 67 / eos# (kan) [y] 0,92 eos% (kan) [y] 4,6 mcv (kan) [d] 69,2 mono# (kan) [y] 1,09

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Plt yükseklıgı

    Hocam iyi akşamlar. size sorum oğlumun plt değerıyle alakalı. oğlum 4.5 yaşında göz altı morluğu ıcın aile hekimliğinde oğluma kan yestı yaptırdım. oğlumun plt degerı 507 cıktı. 4 gun sonra ateşlı enfeksıyon gecırdı bogazlarında doluluk yuksek ateş oldu tahlıl yapmadılar. 18 gun sonra kontrole gıttı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 yuksekligi

    Evet yumurtayı, eti azalttım, keciboynuzunu bıraktık, kuruyemis yerdi her gün, ceviz, badem, hurma, kuru üzüm, fındık, bunları da keselim mi hocam?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 yuksekligi

    6 yaşındaki kızım bronşit oldu, hava ve antibiyotik kullandık,alt 210,ast 196 cijti, enfeksiyon ya da ilaç kaynaklı olabilir dendi, fakat b12 si yüksek çıktı 1200civari . b12 neden yüksek çıktı acaba , her gün düzenli yumurta, ve keçiboynuzu özü veriyordum, yüksek çıkması sorun müdür, nasıl dusuru...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x