Plt pct yüksekliği

  • Merhaba hocam. 5 aylık bebeğimiz için tahlil yaptırdık. İdrar tahlili normal çıktı ancak kan değerlerinde plt+ ve pct+ değerleri yüksekti. Plt+ 900 pct ise 0.700'dü. Biraz telaşlandık bulunduğumuz ildeki işinde uzman bir hekime gösterdik. Diğer değerlerin normal olduğunu söyledi. Bize böyle telaş yapılacak bir durum olmadığından bahsetti. Bir hafta sonra yayma yapalım rahatlayın dedi. Acaba neden bu değerler böyle yükselmiş olabilir. Herhangibi enfeksiyon bu değerleri böyle arttırabilir mi. Aylar önce vurulduğu verem aşısı kolunda hala yara olarak duruyor etrafı biraz şiş ve enfeksiyonlu gibi. Doktor bey onunda tutup tutmadığına bakacağız dedi bu etkilemiş olabilir mi. Son olarak bebeklerde tahlil yaptırırken beslenmeden önce mi yapılması gerekir yoksa etkilemez mi şimdiden teşekkürler :)


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ayaklarda sararma

    Cok teşekkür ederim🙂

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Düşük kan degeri

    Hocam kızım 7 yaşında kan sayımında ly% 7 çıkmış ama şuan burun tıkanıklığı ateş hafif öksürük var bundan düşmüş olabilir mi korkulacak bişey var mıdır hocam ne olur cvp verin

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuzhan Babacan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayaklarda sararma

    Karaciğer büyümesi olabilir mi diyince korktum oyle bir sey cikmaz degil mi baska belirtiler de olurdu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ayaklarda sararma

    Merhaba 5 yasinda oğlum ayak altı uzun süredir sarı. kan ilaci verdiler 1 sise icirdim hala aynı tahlil yapilmadi. karaciger elle muayane yapıldı buyume yok dediler cok sukur. neden olabilir hangi testler yapılmalı. ayak tırnaklarında da soyulma basladi ve sık idrara çıkarak köpüklü oluyor. bunlar o...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cevap verebilir misiniz

    Merhaba hocam ben 19 yaşındayım boyum 160 kilom 80 bir sürü diyet yaptım ama kilo veremiyorum. aca kilo vermememin sebebi ne olabilir ne yapmalıyım kilo vermek için

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Kübra Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir baglama

    Hocam merhba bundan 5 ay önce devlet.hasta. kan tahlilimde ferritin 35 ti, iki gun onceki saglik ocağındaki testte demir-serum 39, demir baglama 410 cikmis, ferritin 25, kolesterol 206, hgb 148, rcb 5.16 mcv 86.1 karaciğer degerlerim normal, iki uc aydir cok fazla bitki cayi ictim, hocam bu demir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Değerleri nasıl

    Hocam bebeğim 4 aylık ast 62 gpt 28 gfr 23 alkalin fosfstat 166 kdv 307 total bılurıbın 0.42 direkt bilurubin 0.10 değerleri nasıl hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Potasyum eksikliği

    Hocam babama prostat mr füzyon biyopsisi yaptırdık.67 yaşında kendisi.enfeksiyon kaptı biyopsiden sonra.gece ateşlendi.acilde tahlil yapıldı potasyum 3.23 geldi sınır 3.5 muş.sonra hastaneye yattı antibiyotik ve furoson tedavisi görmüş.3.23 den sonra sabah yapılan tahlilde 2.8 e düşmüş potasyum.pota...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Teşekkür ederim hocam , iyi akşamlar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf nodu olmasi

    Hocam merhaba oğlum 6 yaşında cene altinda elime gelen bezeler oldu onun uzerine doktora götürdüm ve us çektiler sonucunu değerlendirirseniz sevinirim hocam. sağ submandibular bölgede büyüğü 22×11mm boyutunda sol submandibular 21×8mm boyutunda eksojen hulusi izlenen reaktif yapıda multipl lenf nodu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Zeynep yildiz

    Merhabalar hocam. benim bir sorum vardı. diyetisyene gitmek için dahiliyede kan testi istediler. kan testinde anti tpo 620, anti tg:83 çıktı diğer değerlerim normal tsh yani. kan sonuclarimda ise sadece demir eksikliği çıktı. ben 4 ay önce roaccutane kullanmıştım yüzümdeki sivilcelerden dolayı. bu i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Hocam iyi günler 14 aylık oğlumun rutin kan değerlerine baktırdım demir eksikliği tedavisi görüyor 6 ay oldu yükselmedi halen anne sütü alıyor pek iştahlı bi bebek değil 8800 kg 73 cm boyu referans dışı çıkan şeyler serum demiri 32 (37-145) b12 vitamin 170 (197-771) ferittin 9.4( 30-400) urik asit 3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Hocam merhaba 8 yaşında bir kızım var ve tararken ve banyo yaparken az az saçları dökülüyor bu durum normal mi , kan tahlili yaptırmama gerek var mı? şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aknetrent?????

    Hocam iyi günler. aknetrent ilaçlarını kullandığımdan beri saç dökülmelerim hiç durmadı.kozmetik şampuanları bıraktım saç için vitaminler kullandım ama hiç bir işe yaramadı. testlerde yaptım b12 demir eksikliği olduğunu söylendiler.ilaçları kullanıyorum 20 gündür hiç bir etki göremedim. genetik dök...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kıymet Baz İnan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genel bilgi

    Merhabalar benim öğrenmek istediğim birkaç şey var da... diyetin olayı sadece kilo vermekten mi ibarettir? kilo almak için de diyet yapılabilir mi? sağlık sorunu çekmeyen kişiler sizden diyet programı istediklerinde danışan hakkında ne gibi bilgiler gerekiyor (kan değerleri, boy, kilo vs) yüzyüze gö...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Melda Acar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x