Plt değerlerim normal mi

  • iyi akşamlar seval hanım.ben 28 haftalık hamileyim.plt değerlerim gittikçe düşmekte.116-92-86-84-78 fakat periferik yayma yapıldığında trombositlerimin büyük ve gruplaşmış olduğu söylendi.bu yüzden sayısı azmış.bu durum normal mi?küçük bir ilçede yaşıyorum.doğumumu daha gelişmiş bir hastanede mi yapmalıyım?şimdiden teşekkürler...

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tüm batın ultrason yoğun gaz, sık idrar, idrarda sızı,

    Hocam merhaba,56 yaşında annemin idrarda sürekli yanma, 1 gün iyi 1 gün yanma olmuyor.doktor ürispas ile krem verdi. daha iyi oldu simdi 4 gümde 1 oluyor fakat soğukta kalınca yine sizlama başlıyor. mideye ve ayaklara vuruyor. bazen üşüme hissi oluyor diyor. tansiyon ilacı kullanıyor. tansifa ismi....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüm batın ultrason yoğun gaz, sık idrar, idrarda sızı,

    Hocam merhaba, sorduğum soruları yanıtsız bırakmadığınız için teşekkür ederim. uzun uzun yazdım özür diliyorum. umarım çok sıkılmadan okursunuz. daha önce annemin idrar yollarındaki tekrarlayan yanma ve saat başı idrara çıkma hakkında yazmıştım. ürispas hap ve merhem iyi geldi. sadece üşüyünce yanm...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 yüksekliği

    Merhaba hocam. 1 yaşında çocuğumun b12: 1641, wbc: 10.22, rbc: 4.17, demi̇r: 32, hgb: 10.9, hct: 33.6 plt: 472... sizce bu yaşta bu değerler normal mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çarpıntı baş dönmesi

    5 yıl sertralin kullandım. 8 ay kademe kademe azaltarak haziran sonunda ilacı bıraktım. bıraktıktan sonra 27 temmuz'da gece uykuya tam dalacakken nefesim kesiliyordu saat 9'da ancak uyuyabildim. 8 ve 9 ağustos'ta yine oldu ancak uzun sürmediğinden uyuyabildim. 10 ağustos'ta sabaha kadar uyuyamadım....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Güler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siroz lösemi birlikteliği mi?

    Merhaba hocam. babam 66 yaşında. 5-6 yıldır belirgin anemisi var fakat endoskopik kolonoskopik taramalarda bir sorun saptanmadı. son 8 aydır anıemisi çok beliginleşti ve hb 4 e kadar düştü. mr da karaciger parankimi heterojen kabalaşmış konturları lobuledir kr kc hst? ile siroz tanısı konuldu. dalak...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs agrisi

    Merhaba hocam adım şükrü ben 4 ay önce biraz ağır kovid atlattım kovidde öncede gogus ağrım oluyordu 5 kere falan ekg ve troponin değerine bakıldı normaldi kovidi atlatdıkça 15 gün sonra ekg eko efor testlerim normal cikti ama gogus ve sirt ağrım devamli var bazen sol bazan sağ bazen tam gous orta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sinan Arsan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İnatçı ödem ve nefes darlıģı

    Merhaba hocam tekrardan. yeni bulgu amonyak yüksekliğı. amonyak: 197.7 (31-123) yüksek denilmiş. bu değer kabul edilebilir mi yoksa aşırı bir yüksekliği mi gösteriyor? yalnız hematoloji doktorları sirozda kan düşmesinin bu boyutta olamayacağını lösemiden şüphelendilerini söylediler. siz ne düşünüyo...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnatçı ödem ve nefes darlıģı

    Merhaba hocam. karaciğer hasarı ve hb htc düşüklüğü olan babamın mide biyopsi sonucunu sormuştunuz şimdi ulaştım sonuçlara. bu arada kanı hızlı bir şekilde azalmaya devam ediyor. wbc: 64 den 36 ya düşmüş ama hala yüksek. hb: 5.30 (15 günde 6.7 den düştü) htc: 18.50 rbc: 2.41 mch:22 rdw::23 mcv: 76.8...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Hocam selamlar sevgiler mide ağrım için dahiliyeye gitmiştim kan tahlili sonucu sonuçlarımın genel olarak iyi olduğu ancak kalsiyum değerimin referans aralığı (8.8-10.60) benim sonucum 11.2 çıktı yanlış çıkma olasılığıda var daha sonra sağlık ocağında tekrarlatın yeniden yüksek çıkarsa gelin bu sonu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İnatçı ödem ve nefes darlıģı

    Merhaba hocam. daha önce babamın durumunu anlatmıştım son tahlilden sonra kan hastalığından şüphelendiler sizce bu veriler lösemi ya da başka bir kan hastalığı olabilir mi? wbc: 64,25 k yüksek, mo: 2.4 yüksek, ne:55.66 yüksek, eo: 0.81 yüksek, ba: 2.25 yüksek, ly: 4.9 düşük, ne: 86.6 yüksek, ba: 3.5...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen ödem siroz mu?

    Merhaba hocam. daha önce babamın durumunu anlatmıştım son tahlilden sonra kan hastalığından şüphelendiler sizce bu veriler lösemi ya da başka bir kan hastalığı olabilir mi? kalpte ve dalakta büyüme var. karaciğer parankiminde bozulma mevcut. şikayet nefes darlığı ve ödem. huzursuzluk uyuma güçlüğü....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plt yüksekli̇ği̇

    Sayın hocam leyla hanım, oğlum 2 yaşında. bugün batın bölgesinde kene tespit ettik ve en yakın sağlık kuruluşuna götürdük, gerekli müdahale yapılarak kene çıkartıldı ve hemogram istendi. sonuçlar aşağıda ki gibidir. kene ısırması sonucu (24 saa tiçinde çıkarıldı) kan testindeki bu değerler norma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalpte tekleme hissi ve tahlil

    Birkaç yıldır kalbimde olan çarpıntının son zamanlarda artmasıyla ve çarpıntının yanında kalbimin tekliyor gibi ritminin değiştiğini hissettiğimden ötürü kardiyolojiye muayene oldum. kalp ritmim ölçüldü ve sıkıntı yok dendi çünkü ritmin değişmesi anlık oluyor, ölçülürken olmadı. sinüs taşikardisi ya...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Burun kanamalari

    Hocam ben mesut (elisa-8 babasi). kizimin burun kanamasi ile 1 sene önce kbb ye gitmistik, zyrtec surup 10 gün kullanma ve burun spreyi verildi, tahlillerde pek birsey cikmadi. en son 1 yıl sonra, yani iki hafta önce 26.02.2021burun kanamamiz oldu yine (sol delik). kbb ye gittik ve tahlil sonucu: in...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plc-r sayısı

    Merhaba hocam bu ay üst üste degl olduğum için doktor kan istedi tüm değerlerim normal yalnızca plc-r 17.5-42.3 arası nomalken benimki 44,6 çıkmış.hastane çok uzağımda plt zayım felan normal.bu değer önemli bi yükseklik mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x