Plt değerlerim normal mi

  • iyi akşamlar seval hanım.ben 28 haftalık hamileyim.plt değerlerim gittikçe düşmekte.116-92-86-84-78 fakat periferik yayma yapıldığında trombositlerimin büyük ve gruplaşmış olduğu söylendi.bu yüzden sayısı azmış.bu durum normal mi?küçük bir ilçede yaşıyorum.doğumumu daha gelişmiş bir hastanede mi yapmalıyım?şimdiden teşekkürler...

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Demir normal, ferritin düşük, toklul şekeri 68

    Hocam tüm tahlil sonucum buyrun. bu duruma göre nereden kan kaybı olabilir? demir normal ferritin düşük? regl zamanı asla yoğun kanamam olmuyor aksine az bile. eğer anemi söz konusu ise; başlangıç evresi diyebilir miyiz ve de feramat 30 kapsül bir işe yarar mı yani ferritinin yükselmesi kaç ayımı bu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Hocam selamlar, babam 47 yaşında. değerlerini demir eksikliği açısından yorumlayabilr misiniz? eritrosit (rbc) 5.25 x10^12/l 4.2 - 5.6 trombosit (plt) 218 x10^9/l 150 - 400 hemoglobin (hb) 15.4 g/dl 13.1 - 17.2 lökosit (wbc) 8.01 x10^9/l 4.5 - 11 hematokrit (%) 46.3 % 39 - 50 ortalama eritrosit hacm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil analiz

    Sevgili yener hocam mer. şimdiden bize öyle bir imkan verdiğiniz için çok teşekkür ederim yaş 39 ve degerlerim normal mi acaba benim wbc değerim antibiyotik kullanmama rağmen hep 13-15 arasında bunun için onerebileceginiz bir şey varmı sayın hocam +wbc 13,74 10*3/ul 4.50-10.50 r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Wbc ve gra düşüklüğü

    Merhaba, rutin tam kan testi yaptırmıştım, doktor sonuçlara göre üç kutu ferplex kan ilacı verdi. tahlil değerleri aşağıdaki gibidir; sormak istediğim ise, wbc ve gra değeri sizce normal mi? sınırda gibi görünüyor ama doktor gayet iyi demişti. sizinde fikrinizi almak isterim wbc 4,2 10^3/l 4,0 - 12,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tam kan sayımı wbc değeri

    Merhaba, rutin tam kan testi yaptırmıştım, doktor sonuçlara göre üç kutu ferplex kan ilacı verdi. tahlil değerleri aşağıdaki gibidir. sormak istediği ise, wbc değeri sizce normal mi? sınırda gibi görünüyor ama doktor gayet iyi demişti. sizinde fikrinizi almak isterim wbc 4,2 10^3/l 4,0 - 12,0...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf oma olabilir mi

    Hocam teşekkür ederim.peki wbc rbc hgb plt gibi değerlerin normal olması lösemiyi dışlar mı? lösemide de oluyormuş ya lenfadenopati

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlil sonuçlarım

    Hocam merhaba 5 haftalık gebeyim. ba%:1,12 ly# :4.1 ba#:0.14 plt:452 mpv:9 pct:41 pdw:16.9 plcr:43.4 wbc:12.06 kan testlerimde bu değerler referans dışı çıktı. iç varis tedavisi için varis çorabı kullanıyorum. mthr mutasyonlarımda ve faktör 13 heterozigot mutasyonum var gebelik boyunc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlillerim

    Merhaba hocam. yaklasik 4 aydir yasadiğim iştahsizlik sorunu ile hastaneye gittim. yapilannkan testinde wbc10.64 neu 8.54 neu%80.3 eos 0.02 mono 0.46 mono%4.3 plt 265 çıktı. (rahatsizligiminn basinda 2 ay once gittiğimde kan değerlerim referans değerler içerisinde normaldi. )idrar testimde ürobilino...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc değeri

    Merhaba eşim 39 yaşında. 15 gün önce yapılan rutin tahlillerde wbc değeri 4,01 ferritin değeri 12,1 ile alt sınıra yakın, monosit değeri ise 0,16 ile düşük çıktı. diğer değerler normal geldi (hgb:14,3, mcv:93 plt:155 vb.) acaba wbc değeri bir risk teşkil eder mi. (bu arada eski tahlillerinde 3 sen...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mukadder Ayşe BİLGİÇ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlil sonucu

    Hocam tıp öğrencisiyim annem 42 yaşında.halsizliği vardı ve haşimato tiroiditi rutin kontrolü sırasında tahlil yapıldı plcc değeri 99 yüksek (30-90) plcr 33(11-45)ve plt(301) değeri normal rdw cv 14 yüksek (12-13) fakat rdw sd normal 41 (39-45) hgb 12.8 mcv 80.8 mch 26.7 mchc 33(32-36) ferritin eski...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Morarma sorunu

    Merhaba hocam. yaklaşık 3 aydır burnumu ne zaman peçeteyle kontrol etsem kan bulaşıyor. kan akmıyor burnumdan ama içi hep kanlı gibi. kbb uzmanına gittim kan tahlilim wbc 8,8 hb 15,6 plt 380 mpv 9,2 ... tüm değerler normal sınırlarda. protrom zamanı 12,4 inr 1,08 aptt 30,1 ve 3-4 gündür de bacağımda...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemi lenfoma

    Hocam merhabalar tam kan sayımı yapıldı lösemiden şüphelendiğim için yaptırdım anksiyete tedavisi görüyorum ayrıca hastalık hastası bir insanım kan tahlilim şu şekilde hocam lym# 4.10 mchc 35.5 mcv: 80.9 mono# 1.08 wbc 12.68 neu# 7.35 lym%32.3 plt 284 rbc 5.44 rdw 13.0 pct 0.27 pdw 10.4 mono% 8.5...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Test sonucları

    Hocam merhaba 20 yasinda ki oglumun sonuclarinda rbc 6.17 cikti normal degerler 3.5-6.1 eos%6.3 referans araligi 0-5 eos#0.43 referans araligi 0-0.4 wbc 6.85 hgb 17.1 mcv 81.9 plt 307 neut%41.9 lym%44.6 mch 27.6 baso%0.2 baso#0.01 hct 50.6 ve diger degerlerin hepsi normal aralikta....yuksek rakim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kadir Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kmml tedavisi

    Hocam selamlar. anneme 5 yıl önce endometriyum kanseri teşhisi konmuş ve ameliyat olmuştu evrelendirmede evre1b denildi ve radyoterapi tedavisi aldı.kemoterapi almadı.3,5 ay önce rutin kontrollerden birinde kan değerleri normal sınırların dışına çıkınca ve 2 ay boyunca crp, sedimantasyon ve monosit...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek nrbc

    Hocam iyi akşamlar 12 aylık oglumun rutin kontrollerinde yapılan tam kan sayım testlerinde bir iki değeri yüksek çıktı sonuçları doktorumuza gösteremedik izinde olduğu icin bizim için yorumlayabilir misiniz lütfen. tedirgin olduk bir hayli. plt 485 (206-459) pct 0.46% (0.17-0.32) nrbc% 0.10 (0.00-0....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x