Plevrada kalınlasma bül bleb formasyonu

  • Hocam Merhaba, 35 yasindayim ve yaklasik 15 yil sigara ictim, genel anlamda bir sikayetim yok, ancak kovid gecirdikten sonra kontrol amacli yaptirdigim tomogrofide Trakea, karina ve her iki ana bronş açıktır. Mediastinal vasküler yapılar ve KTO normaldir. Mediastinal reseslerde patolojik boyutta lenf nodu izlenmemiştir. Plevral-perikardiyal effüzyon izlenmedi. Akciğer parankim alanlarının değerlendirilmesinde; apikal kesimlerde plevrada kalınlaşmalar ve bül-bleb formasyonları izlenmektedir. Akciğer parankim alanlarında aktif infiltrasyon-kitlesel lezyon saptanmamıştır. Kemik yapıların değerlendirilmesinde; litik yada destrüktif lezyon izlenmemiştir seklinde rapor aldim. Doktor rapor cikmadan goruntuden incelediginde biseyimin olmadigini covide bagli bi sorun olmadigi soledi. Ancak raporda sozu gecen apikal kesimde plevrada kalınlasma ve bul-bleb formasyonlari ne anlama gelmektedir ve sigarayi birakmak la birlikte ne onerirsiniz?

  • Doktor Cevabı:

    Iyi gunler her iki akciger ust kisimlarinda bul bleb gelismesi genellikle sigaraya baglidir. akcigerdeki hava odaciklarinin yuzlerce binlercesinin duvarlari yikilir ve amfizem denilen bu bul yapilar gozlenir. daha gencsiniz, bu durum nadiren genetik yaptiniz bagli da olabilir ama en onemli neden sigaradir. icmezseniz bu haliyle omur boyu yasarsiniz. size sikinti olusturmaz. sigarasiz guzel bir hayat dilerim

    tarihinde cevapladı.

Balıkesir Göğüs Hastalıkları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hemoglobin

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam yıllardır anksiyete hastasıyım dolayısıyla hastanelere biraz fazla gidiyorum...acil poliklinikte bakılan kanlarım wbc:8 ile 14 arası değişik değerler çıktı ekseriyetle 9-12 civarı.....rbc: 5.4-5.7 arası yüksek normal çıkıyor genelde...pct değeri de 0,270---0.3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alper Can

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lam hastalığı

    Hocam merhaba haziranda yapılan mr da akciğer parankim alanlarında aktif infiltrasyon izlenmedi. her iki akciğer parankiminde dağınık yerleşimli büyüğü sol akciğer alt lob posterobazal segment düzeyinde 17 mm çapında olmak üzere çok sayıda kistik lezyonlar dikkati çekmiştir (lenfanjiyoleiyomyomatozi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Öksürük agrisi

    Hocam saygılar bir süredir oksurdugumde yemek borusu üstünde ağrı hissediyorum sık öksürük yok sabahları azda olsa oluyor reflu bu şikâyeti yaparmı nezle sonrası başladı 2 doz sınovak aşısı sonrası bilhasa 2 dozdan sonra basladi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Noduler lezyon

    Merhaba, annemin akciger tomografi raporundaki bulgulardan biri "sağ akciğer üst lob posteriorda sekel değişiklik-nodüler lezyon ayrımı yapılamayan büyüğü 11 mm çapa ulaşan dansite artışları izlenmektedir.hastanın ayrıntılı kliniği, önceki incelemeleri ile birlikte değerlendirilmesi, gereklilik hali...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Gürkan Ertuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer tomografisi

    Hocam merhabalar. daha önce tomografi sonucumu yorumlamanız için size yazmıştım. siz de aşağıdaki sonucuma eski geçirdiğiniz enfeksiyonun izi demişsiniz. soru kapandığı için yeniden yazıyorum. bu iz önemli bir şey mi? takip vs gereken bir durum mudur hocam? tomografi sonucum aşağıdaki gibiydi. şimdi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cevaplarmısınız?

    Iv kontrastlı toraks btt tetkiki göğüs duvarı yumuşak dokular simetrik ve normal dokudadır.her iki aksiller fossa olağandır. dorsal vertebralarda dejeneratif değişiklikler saptandı.kardiotorosik oran üst sınırdadır.perikardial effüzyon izlenmiştir. aortada,koroner arterde kalsifik aterom plakları me...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Akif Turna

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adenom akciger zarı karın zarı sjogren

    Sjogren belirtilerim var.ama ana sorunum gogus kafesim karnım zamkla yapısık gibi uzun suredir boyleyim akciger dr una gittim bir dolu testler parcalar aldı bi fısfıs verdi ama benim bu yapısıklıgım kaldı gitmedi.agzım burnum da kuru.sjogren aradılar yok dendi zorlarsam kendimi gogus kafesimi karnım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sırt ağrısı

    Teşekkürler çok şiddetligöğüs ağrısı oluyo atakta duramıyırum 2 veya 3 ayda 1 kan testi verdim en son sonuçlarım bunlar hocam:crp 3.10 dimer 0. 19 alt 11 ast 17 total ıge 342 sedimentasyon 12 tam kan hemogramda,:mcv.,mch,mono, düşük diğer değerler sınırda kan testinde bide alerjimi söylemiştim ha...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ziya Kurban Yurt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciger bt

    Hocam merhaba işe girdiğim için sağlık raporu almam gerekiyordu ve akciğer grafisi çekindim, sonuçta; "sağ akciger alt zonda silik sınırlı dansite artışı izlenmiştir." şeklinde yazıyor doktor yarın bi ultrasona sokalım dedi, sigara içmediğimi söyledim, herhangi bir şikayetim yok acaba bu ne anlama g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğer sonucu

    Hocam merhaba işe girdiğim için sağlık raporu almam gerekiyordu ve akciğer grafisi çekindim, sonuçta; "sağ akciger alt zonda silik sınırlı dansite artışı izlenmiştir." şeklinde yazıyor doktor yarın bi ultrasona sokalım dedi, sigara içmediğimi söyledim, herhangi bir şikayetim yok acaba bu ne anlam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Amfizem görünüm

    Amfizematöz görünüm merhaba; 19 yaşındaki kızımın akciğer tomografi sonucunu yorumlayabilir misiniz? amfizematöz görünüm ne demek. yöntem :toraks giriminden diafragma bitimine kadar aksiyal planda 1 mm kesit kalinliği ile incelendi: göruntüler mediasten ve parankim penceresinde elde edildi bulgular...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serhat Yalçınkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer kanseri

    Merhaba özlem hamim babam akciğer kanseri ve oldukça ilerlemiş durumda çapa da genel cerrahiye götürdüm ameliyat için çok geç denildi onkoloji birimine sevk edildi onkoloni bölümüne götürdüm ve orde da kemoterapi için geç denildi şuan hiç bir tedavi verilmiyor karnında şişlik oluştu sıvı çok az...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kronik öksürük

    Hocam selamlar. 7 aydır kronik öksürüğüm mevcut. i̇lk 4 ay kuru, son 3 aydır ise balgamlı geliyor (sarı, bazen yeşil renk). balgam başladıktan sonra akciğer ct (ilaçlı - 3mm kesitinde) çekildi ve bir kaç mm lenf hariç hepsi normaldi. 4-5 defa sft yapıldı normal. akciğer filmleri normal. en son 2 haf...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bt sonuç emboli

    Hocam behçete bağlı emboli geçirmiştim. 2 yıl önce büyük bir pıhtı vardı şuanki sonuç sizce nasıl, önemli bir durum varmı? (kan sulandırıcıya devam ediyorum) sağ pulmoner arter alt lober daldan itibaren, sağ orta segmenter-subsegmenter ve sol segmenter-subsegmenter dallarda dolum defektleri pulmone...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer bt toraks sonucu

    Toraks bt iv opak madde verilmeden elde edilen tetkikin incelenmesinde: tiroid bezi parankimi heterojen nodüler görünümdedir. trakea ve her iki ana bronş açıktır. kalp boşlukları normal genişliktedir. torasik aort normal kalibrasyondadır. pulmoner arterler normal genişliktedir. mediastinal yağ planl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x