Pko,saç dökülmesi

  • merhaba doktor bey.benim tüylenme ve saç dökülmesi problerim var.özellikle senedir saçlarımın genel olarak hacminde büyük bi azalma oldu bu durum beni oldukça endişelendirdiği için önce cildiye daha sonra kadın doğum doktorlarına başvurdum.bana adetimin 3.günü kan ve hormon değerlerimi ölçmek için test yapıldı.sonuçlarım şöyle :****,****,te****(ref.aralığı0-75),lh 2.72,prolaktin 18.05,ç****(ref.ara.70-150)****(ref.ara.0.34-5.6)****(ref.ara.11-303) doktorum ultrasonda minik kistler de görüldü.ayrıca doktoruma adetimin çok az miktarda olduğunu bir pedle sınırlı olduğunu belirttim.doktor da tüm bu belirtilerden yola çıkarak bana pko teşhisi koydu.ve diane 35 ve aldactone kullanmamı söyledi.4 aydır bu ilaçları kullanıyorum.ayrıca pantogar kullanıyorum saç için.fakat doktor bey hiçbir gelişme yok saçlarımda günlük 50-100 tel arası dökülmeye devam ediyor ve yeni çıkan minik minik saçlarım da dökülüyor.size sorum benim saç dökülmemin sebebi pko dışında bir şey olabilir mi?çünkü bu sitede yazıştığım birkaç doktor pko nun kelliğe varacak derecede dökülme yapmayacağını söyledi.benim anne ve baba tarafımda ilerlemiş yaşlarına rağmen kel kalan bir bayan yok.yalnız babamda ve dayılarımda kellik vardı.bunun benim durumumla bir ilgisi olabilir mi?bana önerebileceğiniz başka bir ilaç tedavi yöntemi var mı?ya da yaptırmam gereken başka bir test var mı?yardımcı olursanız çok memnun olurum.saçlarımın durumu gerçekten endişe verici.teşekkürler.iyi çalışmalar.

  • Doktor Cevabı:

    Mikrobesin eksikliğiniz var. hangileri olduğunu tespit etmek için crs cihazı ile tespit edilmesi gerek. dr-remedy sitesinde bilgi bulabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kan uyuşmazlığı hk.

    Merhaba, 13 aylık erkek bebeğimizin kilo alımı çok yavaş gibi geliyor. zaten gelişiminde ara ara kilolarında duraksama olmuştu. doğum kilosu 3.140 dı ve şuan kilosu 8.800 ve boyu 78 cm. 4 aylıkken böbreklerinde 2.8 büyüklüğünde kristal çıkmıştı ve şuan nefroloji takibinde ilaç kullanıyor. çocuk d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Açlık kan şekeri

    Hayır doktor bey genel kontrolde rutin kan tetkikleri bu şekilde çıktı hiç çok su içme idrara çıkma gibi hiç şikayetimiz yok doktorumuz bir sorun olmadığını söyledi sizin fikrinizi almak istedim teşekkürler cevabınız için

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Soru cevabına teşekkür

    Sayın ramazan bey, vakit ayırıp sorumu cevapladığınız için teşekkür ederim. çalışma hayatınızda başarılar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tietze sendromu

    Ramazan bey merhabalar, crp tahlil sonucu normal. bu durumda tietze sendromuna iltihabı kurutmak için oksamen-l iğne kullanılması gerekir mi? geçmişte mide ameliyatı ve hemoroid var. teşekkürler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Halsizlik bitkinlik

    Merhaba hocam ben 27 yaşında bir erkeğim.güvenlik görevlisiyim. 3 yıl önce askerden sonra fazla kilolardan kurtulmak için spor ve diyet yaptım . 78 kg dan 60 kg a düştüm şimdi 64 civari. kilolu halimle çok atik çevik ve güçlüydüm bir çok mülakata katıldım özel harekata kadar. şimdi ise zayıfladıkta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göbek düşmesi

    Hocam merhaba göbek düşmesi adeti gecintir mi cok acil yardım eder misiniz? birde midemde bulantı var gobek düşmesi buna neden midir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kemik kas agrısı

    2 aydır bazen tüm gün süren bazen ataklar halinde gelen genellikle bacaklarda nadiren kollardaki kaslarımda agrı oluyor bastırınca dahi inanılmaz acıyor, sızlama hissi de oluyor, el eklemlerim bacaklarımdaki eklemlerde de agrı hissedebiliyorum. herhangi bi güçsüzlük yok ama kendimi çok halsiz hissed...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrar zoru ve karın şişkinliği

    Hocam merhaba iyi günler. benim 1.5 hafta önce idrar zoru problemim oldu üroloji doktoruna gittim yanma ve sızı vardı ilaç kullandım o rahatsızlığım geçti. aynı anda karnımda siskinlikte oldu bağırsak gazi oluşmuş.dahiliye bölümüne gittim. ilaç kullanıyorum fakat idrar yapma hissi ve karin siskinlig...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tomografi sonucu

    Merhabalar doktorumun çektirdiği tomografi sonucumu henuz doktoruma gösteremedim,aile hekimim bir sıkıntı yok dedi.bir de size sormak istedim.ayrica not:göğsümdeki fibroadenom teshisi konuldu daha önceden.sonucum : üst abdomen ve alt abdomen bt tetkik üriner sistem taş hastalığına yönelik iv...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Idrar kültüründe glukoz

    Renk açık sarı görünüm berrak dansite 1.006 ph 6.5 lökosit negatif /µl nitrit negatif protein negatif mg/dl glukoz normal mg/dl keton negatif mg/dl ürobilinojen normal mg/dl bilirubin negatif mg/dl eritrosit negatif /µl idrar mikroskopisi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Patoloji ve diğer

    Hocam merhabalar 22 yaşında erkeğim . 1 ay önce size 7-8 aydır doğru düzgün gaz çıkaramama , kabızlık , şişkinlik , yediklerimin ağzıma gelmesi (acı su şeklinde) gibi şikayetler ile soru sormuştum.(9 ay geçmesine rağmen hala bu şikayetlerim devam ediyor.) sizde hemen genel cerraha veya bir gastroent...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofizbezi

    Merhaba hocam mr sonucuna göre adenohipofiz sag laterinde en geniş sag_sol çapı 6mm kraniokaudal çapı 3.8 mm olarak ölçulen t1 hipo ve t2 hiperintend poskontrast dinamik seri çekimde parankime göre hipontens olarak kalan nodüler lezyon izlenmiştir kesitler giren sdrebral parankimde her iki frontopar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • D vitamini ve yan ağrisi

    Merhaba hocam bundan 1ay önce boyun sırt el parmakları ağrılarıyla doktora gittim d vitamin değerim 15 çıktı. yetersiz gördü iki kutu coledan yazdı günde 8 damla kutuları bitir tekrar bakalım dedi birinci kutu bitmek üzere iki üç gündür sağ tarafımda yanım ağrıyor yani sağ yanım bilemiyo...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Alış

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kilo alamıyorum

    İyi günler hocam ben 61 kiloyum çok zayıfım etrafımdakiler çok yiyorsun diyor ancak kilo alamıyorum ne yapmam lazım..

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Alış

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofizbezi

    Merhaba hipofiz bezi de büyümem buğün hormanlarımda ast 53 normal degerli 0-35 arası benim bu şartlar için doktora gitmem gerekiyor mu birde hepatit gibi bir durum varsa vucüt bağışıklık kazanır mı

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x