Pfapa hastalığı

  • kızım 3,5 yaşında ve pfapa denildi.doğduğundan bu yana aralıklı olan ateş artık her ay bizimle.ateş haliyle kızımın yaşamını olumsuz etkiliyor.kreşe bile göndermeyin denildi.pfapa da bademcikleri aldırmak bizi rahatlatırmı.yoksa büyüyünce geçecek mi? pfapa nın tedavisi nedir?


Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Endoskopi sonucu helikobakteri

    Hocam annemin endoskopi sonucu a) histopatolojik kesitlerde mide biyopsisinde mukozanın normal kalınlıkta olduğu, laminapropriyada lenfoplazmositer iltihabi hücre infiltrasyonu, gastrik glandlarıda infiltre eden polimorf nüveli lökosit infiltrasyonu ile gastrik pitlerde daha yoğun olmak üzere çok...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vajinal mantar

    İyi günler doktor hanım ilk günlerde idrar yaparken yanmam sık idrara çıkma vajina girişimde yanma kötü bir koku vardı beyaz ve şeffaf renkte akıntım oluyordu daha sonra ki günlerde sarı akıntım oldu ve şimdi kahverengi akıntım oluyor daha önce mantar enfeksiyonu geçirmiştim acaba tekrar mantar enfe...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Nurdan Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Üzerimde bakteri kaynaklı koku var

    Merhaba, benim bi sorum olacaktı. ben iki yıl önce 2018de terliyken 2 ay boyunca elbisemin üzerine deodorant sıktım ve kopişonumla kapadım 2 ay boyunca bunu yaptım şu an bundan kaynaklı olduğunu düşündüğüm bi koku var üzerimde ben bakteri üremesinden şupeliyim 2 yıl boyunca bu koku üzerimde...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Damla Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğer leke

    Sağ akciğer üst lob posterior ,sağ orta lob lateral ve alt lob posterobazal segmentlerde ,sol akciğer üst lob apikoposterior ve anterior segmentte ,üst lob süperior lingular ve alt lob lateral bazal segmentte konsolidasyon-buzlu cam alanları izlenmektedir(viral pnömoni?). hocam raporda böyle...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ali Tunç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vajinal mantar

    Surekli tekrarlayan bir mantarim var cocuk dusunuyorum fitil kullandim gecti tekrar basladi iliski sirasinda yanmam var esim icime bosalinca onada elektrik carpar gibi hissediyormus hamilr kalamazmiyim ve nasil kurtulucam mantardan

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Başak Ovayurt Öndeş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enfeksiyon

    Merhaba hocam.son 5 yılın kan tahlillerimi e-nabız sitesinden kontrol ettim.farklı tarihlerdeki tahlillerimde wbc,mo,ne,ne% hep yüksek çıkmış ly% ise hep düşük çıkmış.ayrıca 10 yıldır saçımda yüzümde göğüs bölgemde ve sırtımda yıl içinde ara ara tekrarlayan sivilce enfeksiyonları oluyor,dermotolojid...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyunda şişlik

    Merhaba iyi akşamlar. 18 yaşındayım.kulağımın altında neredeyse 7-8 ay önce fark ettiğim ceviz büyüklüğüne yakın ağrısız sert bir şişlik vardı. daha önceden boynumda lenf bezesi şikayetiyle doktora başvurmuştuk fakat ara sıra böyle büyüyebilecegini panik yapmamamız gerektiğini söylemişti. ben de ilk...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Aşık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Merhaba hocam.son 5 yılın kan tahlillerimi e-nabız sitesinden kontrol ettim.farklı tarihlerdeki tahlillerimde wbc,mo,ne,ne% hep yüksek çıkmış ly% ise hep düşük çıkmış.ayrıca 10 yıldır saçımda yüzümde göğüs bölgemde ve sırtımda yıl içinde ara ara tekrarlayan sivilce enfeksiyonları oluyor,dermotolojid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodu

    Hocam iyi akşamlar, 24 yaşındayım. 2 sene önce boynum tutulduğunda elime bir şey geldiğini fark ettim ve hemen doktora gittim. boynumun sağ ve sol tarafında her iki servikal zincirde 9mm ve 4mm iki tane reaktif lenf nodu çıktı. 2 senedir 4-5 ayda bir kontrole gidiyorum ancak doktorum artık gelmene y...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Derya GİRGİN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İlişkide vajinal kuruluk ve kanama

    Hocam merhaba. 25 yaşındayım .17 ay önce normal doğum yaptım . doğumdan önce cinsel ilişki sonrası hiç kanamam olmuyordu fakat doğumdan sonra ilişki sırasında kanamam oluyor adet kanaması gibi bu 6 aydır var . bazen daha da az bazen leke gibi . 2 ayrı doktora gittim bu yüzden . . herşeye baktılar ka...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murat Gök

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mantar, kaşıntı, kızarıklık, yanma

    Merhabalar doktor hanım, ben 26 yaşında bekar bir bayanım daha önce vajinal bölgede iç kısımda kaşıntı, kızarıklık, koku ve kararma için doktora gittim mantar dediler travazol krem ve flucan ilaçları verdi fakat geçmedi yine gittim bu kez yine travazol krem, hametan, biteral ve flucan verdi fakat yi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Emine Aylin Totan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bogaz sorunu

    Doktor bey merhaba 32 yaşindayim halsizlik yorgunluk nedeniyle 3 hafta önce kan tahlili yaptirmiştim.tam kan sayimi biyokimya hormon testlerini yaptirdim tsh t3 t4 tahlillerini hepsi normal çikmişti fakat kan tahlilini yaptirdim günden 1 gün sonra boğazimin sağ tarafinda diştan bir ağri var çene alt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boğaz ağrısı

    Hocam merhaba devlet hastanesine randevu aldım ancak randevum çok geç bir fikir almak için yazıyorum size.. yaklaşık 3 aydır tekrarlayan bir boğaz ağrısına sahibim resmen yutkunamıyordum dahiliye doktorları çeşitli antibiyotikler verip durdu. üç kutu antibiyotik bitirdim şimdi o yutkunamama derecesi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Derya GİRGİN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Menenjit aşısı

    Merhaba ayten hanım, benim bebeğim 18.07.2020 doğumlu menenjit aşısı olan nimenrix’i 15.05.2020 ve 15.08.2020 tarihlerinde 2 doz şeklinde yaptı doktorumuz. ama genelde 1 yaş ve sonrasında tek doz yapılır bilgisi var internette. bilgi verebilir misiniz rica etsem?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayten Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğaz sorunu

    Doktor bey merhaba 32 yaşindayim halsizlik yorgunluk nedeniyle 3 hafta önce kan tahlili yaptirmiştim.tam kan sayimi biyokimya hormon testlerini yaptirdim tsh t3 t4 tahlillerini hepsi normal çikmişti fakat kan tahlilini yaptirdim günden 1 gün sonra boğazimin sağ tarafinda diştan bir ağri var çene alt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Külahlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x