Pet sonucu

  • Merhaba Hocam, 56 yaşında, mide lenfoması geçirmiş hastamızın kontrol amaçlı çekilen PET sonucunu yorumlayabilir misiniz? Akciğerdeki durum tehlikeli mi sizce? Sol akciğer inferior linguler segmentte izlenen subsegmenter atelektazi alanında düşük düzeyde artmış 18F-FDG tutulumu izlenmektedir. (****,9) (Enfeksiyöz/Enflamatuar?) Sol akciğer alt lob posterobazal segmentte izlenen atelektazi alanında düşük düzeyde artmış 18F-FDG tutlumu izlenmektedir.(****,1) (Enfeksiyöz/Enflamatuar?) Sol hemitoraksta minimal plevral effüzyon izlenmekte olup, effüzyonda 18F-FDG tutulumu izlenmemektedir. Hastanın 28.03.2013 tarihli PET/BT incelemesi ile karşılaştırıldığında yukarıda tanımlanan bulguların yeni olduğu dikkati çekmektedir. Sol akciğerde tanımlanan bulguların öncelikle enfeksiyöz/enflamatuar süreçlerle ilişkili olduğu düşünülmektedir. Tanımlanan diğer bulgularda farklılık izlenmemektedir.

  • Doktor Cevabı:

    Sayın alper turan, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. bu anlatılan bulguların lenfoma olarak yorumlanması mümkün değildir, zaten raporu yazan arkadaşlarımız da belirtmişler, enfeksiyon vb. olabilir demişler. mesele şu ki, bir tedaviyi uyguladığınızda elbette vücutta başka şeyleri de değiştiriyorsunuz. bu bulgular da olasılıkla buna bağlıdır. i̇çiniz rahat olsun. saygılarımla yavuz dizdar

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kolon kanseri pet sonucu

    Babam bundan 1 sene önce kolon kanseri nedeniyle ameliyat olmuştur. ameliyattan önceki pet raporunda ''sigmoid kolonda yaklaşık 7-8 cm'lik bir segmentte 7.3*5.6cm çapında yumuşak doku kitlesinde oldukça yoğun artmış fdg tutulumu izlenmektedir.(suv max 38.3).lezyon çevresinde ,sol paraaortik ve iliak...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon ca petc sonucu

    Babam bundan 1 sene önce kolon kanseri nedeniyle ameliyat olmuştur. ameliyattan önceki pet raporunda ''sigmoid kolonda yaklaşık 7-8 cm'lik bir segmentte 7.3*5.6cm çapında yumuşak doku kitlesinde oldukça yoğun artmış fdg tutulumu izlenmektedir.(suv max 38.3).lezyon çevresinde ,sol paraaortik ve ilia...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehtap Dalkılıç Çalış

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Difizyon kısıtlaması

    Merhaba hocam sonucu yorumlarsaniz çok sevi̇ni̇ri̇m. karaciğerin büyüklüğü, konturları tabii olarak izlenmiştir. karaciğer kaudat lobda yaklaşık 10mm boyutunda kistik odak tespit edildi. karaciğer sağ lob posteromedialinde subkapsüler 13mm boyutunda, difüzyon kısıtlaması gösteren nodüler odak izlenm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğerde nodüller

    Merhaba hocam sonucu yorumlarsaniz çok sevi̇ni̇ri̇m. karaciğerin büyüklüğü, konturları tabii olarak izlenmiştir. karaciğer kaudat lobda yaklaşık 10mm boyutunda kistik odak tespit edildi. karaciğer sağ lob posteromedialinde subkapsüler 13mm boyutunda, difüzyon kısıtlaması gösteren nodüler odak izlenm...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lutfen bir yardim edin

    Hocam kolay gelsın rahatsız edıyorum kusura bakmayın bende sıvas numune hastanesınde calısıyorum esim hakkında bır sorum olacak cevaplarsanız cok sevinirim hocam esım meme ca hastası 9 sene oldu esım bu hastalıktan önce esım bronşıt zature hastalıkları gecırdı ve bu esnada akcıgerde lekeler olmustu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Adalet Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pet sonucu(nöroendokri̇n karsi̇nom)

    Medi̇astende bi̇lateral hi̇ler bölgede subsanti̇metri̇k boyutlu i̇zlenen lenf nodlarinda artmiş.batin-pelvi̇k i̇ncelemede:karaci̇ğerde segment 4 ve 6 da yerleşi̇m gösteren hi̇podens lezyolarda artmiş .subdi̇yafragmati̇k alanda büyüğü 24 mm çapa ulaşan bi̇rkaç adet i̇zlenen nödüler lezyonda artmiş..m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akci̇ğer kanseri̇

    Merhabalar hocam omuzda ki̇ri̇lma sonucu ortaya çikan ki̇tle vücudun akci̇ğer kara ci̇ğer i̇dral yolunda oluşan kanseri̇n tedavi̇si̇ varmi̇di̇r 🙏 pet bt mr bt hepsi̇ çeki̇ldi̇

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Patoloji sonucu

    Merhaba babamda kafasında bir benı vardı bu ben büyüdü yara halini aldı sonra ameliyat ile aldılar patoloji sonucu kötü çıktı daha sonra pet testine girdi lenf lerınde dört bes tane nodül tespit edildi ameliyat ile alındı suan onun sonucuda çıktı malıgn melanom metastazı şeklinde yazıyor bu ne demek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tahir Ercan Patıroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pet ve bronskopi sonucu

    Merhabalar hocam. virüsten dolayı sonuçlarımızı doktorumuza gösteremiyoruz. rica etsek değerlendirir misiniz ? pet ct sonucu: 1) sağ akciğer alt lob supperior segmentte plevroparankimal dansite artış alanı-peribronşial kalınlaşma ile bu seviyede majör fissür medialinde kalınlaşma görünümü dikkat...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Metin Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pet sonucu

    Cengiz hocam merhaba.babamı kanlı balgam gelmesi şikayeti ile göğüs bölümüne götürdük.ultrason,tomografi ve pet çekindik.bronkoskopi de istendi henüz sıra gelmediği için çekinemedik.pet sonucu şu şekilde sol akciğer alt lob laterobazal segmentte plevraya yaslanan,proksimalde alt lob bronşuna doğru u...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostat kanseri̇

    Merhaba hocam babam ocak 2018 yılında küçük hücreli dışı akciğer kanseri hastası olduğu için akciğerinden 6 seans kt ve 32 seans rt tedavisi gördü bu tedaviden sonra her 3 ayda bir yapılan kontroller normal.ancak son çekilen 04 2019 tarihinde pet-bt çekildi. bunun sonucunda abdominopelvik lenfat...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Testi̇s ca pet sonucu hakkinda

    Çok teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Testi̇s ca pet sonucu hakkinda

    Merhabalar hocma glukoz (70 - 100) mg/dl 105 0.910.91 kreatinin (0.7 - 1.3)mg/dl 0.81 110110 egfr (ckd-epi) (>60)ml/dk 117 8.1 total protein (6.4 - 8.3) g/dl 7.8 7072 alkalen fosfataz (40 - 150)u/l 78 2120 alt (0 - 55)u/l 16 2056 ast (5 - 34)u/l 21yüksek(y) 155192 ldh (125 - 220)u/l 142 139137 so...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciger kanseri

    Merhaba hocam 45 yasinda sigara icen erkek hasta abim olur grip dolayisiyla gittigi dr suphelenip bt ve pet celtirdi bugun bronkoskopi yapildi sonuc temiz yarin sirttan biyopsi yapilacak pet sonuclarina balarsaniz cok sevinirim simdiden teşekkürler sol akciger alt lobda plevral tabanli 2.3×3.6 buyu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murtaza İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bt raporu sonucu değerlendi̇ri̇lmesi̇

    Hocam i̇yi̇ günler çok tedi̇rgi̇n oldum yardimci olursaniz sevi̇ni̇ri̇m. toraks bt sonucunu yaziyorum: kesitler akciğer parankim penceresi ile değerlendirildiğinde sol akciğer linguler sekmentte yaklaşık 26*22 mm boyutta kisttik kitle lezyonu ve çerçevesinde konsolide alan atelektazi izlendi solda...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Gürkan Ertuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x