Periferik ödem ve hipertansiyon

  • Afksendiyos Hoca'm Merhaba Ben 2 ay önce Hipertansiyon teşhisi almış yeni bir vakayım, Yaşım 44 kilom 78 normal vücut ölçülerindeyim, Babasını Kalp büyümesine bağlı kalp krizinden kaybetmiş, ailesinde çoğunlukla Hiper Tansiyon vakaları olan biriyim, Uzun süredir özel sektörde Satış Pazarlama işlerinde çalışan bir yöneticiyim, son 1 yıldır Kovid nedeni ile aktif olarak seyahat edememekte ;bu süreçte mesaimin çoğunu 9-17 arası masa bilgisayar başında geçirmekteyim, Kan testleri Holter v.s standart işlemlerden sonra Evre 2 Hipertansiyon teşhisi ile tedaviye alındım; tansiyonum sabahları 14-9 akşamları 13-8 civarında ama essential denildiği için heyecan üzüntü ve stres haline 18lere küçüğün de 10lara kadar çıktığını gördük, İlk verilen ilaç Norvasc 5mg işe yaramadı kullandığımda; ancak akşam vakitleri bir düşüş gözleniyordu ve ayak bileklerimde ve diz altında ödem yaptı bu nedenle kesip Vazoxen Plus 5/12,5 mg geçtik ,20 gündür sabah kalktığımda aç karnına içiyorum; tansiyonum daha iyi ama hala ayakta periferik ödem şikayetim devam ediyor, Kardiyoloji doktorum bu ilacın bunu yapmayacağını söyledi venöz doppler istedi ,sizce bu işlemi yaptırmalı mı yoksa bu işlerin uzmanı sizin gibi bir kalp damar uzmanı ile midevam etmeliyim?

  • Doktor Cevabı:

    Merhabalar venöz dopplerini yaptırın. ayrıca kalp ekosunu yaptırın. tuz akımını iyice azaltın ve düşük dozda diüretik alın.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Kalp Damar Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gogus agrisi

    Hocam merhaba.32 yasindayim en son 1bucuk yil once eko ve kan degerlerime bakildi bir sorun cikmadi.ama 3 4 aydir sol gogus ust tarafta agrim var ara sira da gogus altina sirtimda kurek kemigine kadar batma kramp tarzinda bir agri saatlerce surdugu de oluyor bikac saat surdugu de ve genelde aksamlar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Birol Yamak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damar tıkanıklığı

    Hocam merhaba eşim 43 yaşında bt coroner angio rapor sonucu ne önerirsiniz.**** üzerinde çok sayıda kalsifiye plak görülmekte olup bunlara bağlı agatston skoru 188 olarak ölçülmektedir.torakal aorta normal genişlikte ve düzgün konturludur. aort kapağı triküspit yapıdadır. her iki ana koroner arter a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sinan Arsan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyulsekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adem Güler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bilgi edinme

    Hocam son yaptırdığım doppler sonucumu yorumlarsanız çok sevinirim.sol vsm çapı proksimalde 6 mm ölçülmüş olup artmıştır.sol cfv ve sfv de damar duvarında yer yer düzensizlikler ve periferde dolum defektleri izlenmektedir,damar çapı azalmıştır,kompresyon ve augmentasyona yanıt azalmıştır.gorunum kro...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adem Güler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi edinme

    Iyi geceler hocam ben 2015 yılında dvt geçirdim. ondan sonra tekrarlama olmadı ancak 2 hafta önce dimer 2909 çıktığı için kalp damar cerrahisine gittim doppler ve klinik muayene normal cıktı. iki ayrı doktora gittim son doppler sonucum bu. coraspin ve varis çorabına devam dedi. dimer yuksekligi hari...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuz Karahan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi edinme

    Hocam son yaptırdığım doppler sonucumu yorumlarsanız çok sevinirim.sol vsm çapı proksimalde 6 mm ölçülmüş olup artmıştır.sol cfv ve sfv de damar duvarında yer yer düzensizlikler ve periferde dolum defektleri izlenmektedir,damar çapı azalmıştır,kompresyon ve augmentasyona yanıt azalmıştır.gorunum kro...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuz Karahan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bilgi edinme

    Hocam son yaptırdığım doppler sonucumu yorumlarsanız çok sevinirim.sol vsm çapı proksimalde 6 mm ölçülmüş olup artmıştır.sol cfv ve sfv de damar duvarında yer yer düzensizlikler ve periferde dolum defektleri izlenmektedir,damar çapı azalmıştır,kompresyon ve augmentasyona yanıt azalmıştır.gorunum kro...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Fuat Paker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anevrizma ameliyatına etki eden faktörler ?

    Merhaba hocam babamın anevrizma ameliyatına 10 gün kalmış durumda. değerlere göre asendan aorta 51 mm den 60 mm ye varan genişlik arasında olup, biküspit aorta ve hafif derece aort yetmezlik, orta derece stenoz tespit edilmiştir. inen aorta da ise mural trombozis görülmüştür. bunun dışında kan akı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kılcal damar

    Hocam merhaba benim sol bacagimda tam diz arkasında yeşil damarlar çok belli oluyo sağ bacagimda öyle bi problem yok sizce bu damarlar neden böyle belirginleşmiş olabilir varis olabilir mi daha 21 yaşındayım fazla kötü olmadan bu damar görüntüsünü geçirmek istiyorum ne yapmam gerek düzelmesi için?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Türsen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yüksek tansiyon

    Merhaba hocam ailemde anne ve baba tarıfımda kalp ve hipertansiyon ve yüksek kolestrol hastalıkları var .( kalp damar tıkanıkları genelde ) ben 48 yaşındayım , son 1-2 aydır tansiyonlarımı kontrol ettiğimde 140-90 civarı , dahiliye dr görüştüğümde tansiyon ilacına başlamamı söylediler , biraz ar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ventrikular atim

    Hocam kolay gelsin...hocam 10 yıldır dönemsel eksrasistol tanısı konulan şikayetlerim mevcut...bir akşam birkaç tane oluyor sonraki bir iki ay boyunca günde 100(benim hissettiğim) civari atim oluyor sonra bi anda bi kesiliyor 6 7 ay çok nadir oluyor...bu dönemlerde holter taktiriyorum 100-150 civarı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemanjom tüm usg

    Hocam çok teşekkür ederim. şimdi daha geçmiş usg işlemlerine de baktım. 17.05.2018 normal sonuc.27.05.2020 deki usg de yine normal .en son yapılan kan tahlillerinde alt 34 normal ast 56.41 referans (0 - 41 ) .total kolesterol 189 (50-200) hdl 40 dldl 135 (130-159 sinir deger) trigliserid 164 ( 30 -...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuz YILMAZ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ayak bileği, alt ayak

    Merhaba hocam. ben 18 yaşındayım. 4 seneden beri ara ara belli bi süre yürüdükten sonra ayak bileğimde ani şiddetli acı oluyor orda bir şeyler kopuyormuş gibi yürüyemiyorum. 2 dakika olduğum yerde duruyorum geçiyor ve öyle durduktan sonra yürümeye devam ediyorum. ortopedi de tanı konunamadı aynı şik...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Fuat Paker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aorta topuzu belirginliği nedir

    Hocam kolay gelsin iş yeri için yapılan genel taramada pa akciğer grafisinde kardiotorasik oran artmıştır. aorta topuzu belirgindir yazıyor hocam bunlar ne demektir sıkıntılı bir durum söz konusu mudur teşekkür ederim iyi çalışmalar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Hocam benim göğüs ağrısı çekiyorum bi ara ekg lerim bozuk çıkıyordu 2016 ocakta hastahaneye gittim eko da hiç birşey çıkmadı sadece sık ekstrasistoller var dedi ama ekg ler bozuk olduğu için damarda sıkıntı var diyerek anjiyo yaptı ve normal koronerler çıktı sadece sol distali ince yapılı yazıyordu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x