Pereferik yayma ve kan değerleri hakkinda

  • Hocam merhaba ; 6,5 yaşındaki Oğlumun boğazında lenf şişmeleri varken birde kalçasında belirili bir yerde 2-3 morluk gördük hemen doktora götürdük. Kan testleri WBC: 5,37 RBC : 4,53 ****,5 **** diğer hemogram değerleri normal. Ayrıca bunun yanında ALT - AST - ÜRİK ASİT - LDH - KReatinin normal. Bu arada çocuğum EBV enfeksiyonu geçirdiği testlerle onaylandı. Son oalrak EBV VCA IGG 15.05 (1 üstü pozitif) EBC VCA IGM 0,87 (0,50-1.00 sınır değer ) Ayrıca Koagulasyon : Protrombin zamanı normal - PT Aktivite -INR-APTT NORMAL .son oalrak Periferik yayma yapıldı : NOTROFİL :12 (25-65 REF DEĞER) LENFOSİT : 76 (30-70 REF DEĞER ) MONOSİT: 12 (2-8 REF DEĞER) EZONOFİL :0 (0-7 REF DEĞER) BAZOFİL :0(0-2 REF DEĞER) Ç****(0-8 REF DEĞER) Eritrosit Morfolojisi : Hafif Hipokromi Tromposit sayısı : Yeterli. Ayrıca boyun lenf bezlerinde son yapılan usg de aks boyutları 1 cm in altına düşmüş olup batın ultrasonu. temiz çıkmıştır. Bütün bunların eşliğinde doktorumuz 15 güne tekrar randevu istedi. Bu durumda hocam korkmamızı gerektirecek bir durum var mıdır ? Yorumlarınız rica olunur.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın hasan alkan, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. oğlunuzun. kanama testlerinde sorun bulunmuyor. ebv , lenfositoz , monositoz, lenf bezlerinde ve dalakta büyüme birbirleri ile ilgili değişiklerdir. bu viral enfeksiyonun çocuk hematoloji uzmanı meslektaşlarımız tarafından izlenmesi uygun olur. saygı ve sevgilerimle

  • Cevabınız için teşekkürler hocam. Bize m korkumuz lösemi ile ilgili. Bu değerlere göre.losemi ile ilgili bir riskimiz var mı.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın hasan alkan, trombosit ve lökosit gibi. değerler çok daha farklı yerlerde olurlardı. tanıda önceliğin viral enfeksiyonlar olduğunu söyleyebilirim. saygı ve sevgilerimle


Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Wbc düşüklüğü nedeni bulaşmadık

    İtp hastasıyım 16yaşındayım wbc değerim 2.2ve 2.8 arasında değişiyor arada normal seviyeye çıkıyor bunun nedeni ne olabilir.teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın erdoğan karık , geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. idyopatik trombositopenik purpura (itp) ile lökosit düşüklüğü kolay açıklanacak sonuçlar değil. bu nedenle sizi izleyen hematoloji uzmanı meslektaşımızın görüşlerini almanızı öneririm. saygı ve sevgilerimle

  • Multip miyelom

    Merhaba babam 61 yaşında kan değerleri 3 seneden beri düşük çıkıyor wbc rbc ve plt degerleri bunun için bu yıl kemik iligi biyopsi ve akim sitometrisi yapıldı akim sitometride bir şey çıkmadı biyopside ise tani hiposelluler kemik iliği sellulerite %30 demir depo artisi izlenmedi plazma hucre artışı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın serap kapıkıran, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum . babanıza kemik iliği biyopsisi uygulanması hem kansızlık hem de miyelom ve diğer hematolojik maligniteleri saptamak bakımından iyi olmuş. anladığım kadarıyla kesin tanı için daha yapılacak tetkikleri bulunmakta. saygı ve sevg... Cevabı gör

  • Boyunda geçmeyen lap

    Merhaba doktor bey. daha önce durumumu yazmıştım. tekrar kbb doktoruna gittim ve tekrar us çekildi. us sonucu şu şekilde çıktı. "her iki submandibuler ve parotis glandı normal boyut ve normal homojen parankim yapısındadır. her iki tiroid lobu ve istmus normal boyut ve normal homojen parankim yapısın...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk Onart

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    Merhaba sevgili okurum ameliyat olmanız gerekmektedir



  • Lymp% yuksekligi

    Lenfosit sayıları normal değerler içerisinde gözüküyor fakat lymph% sınırın üstünde gözüküyor. sayı normal sınırlarda kalıp oranı nasıl sınırlar üstünde olabilir?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Tekrar yaptırın

  • Hocam lütfen aydınlatın

    Hocam aradan yaklaşık 40 gün geçti. ve şunu söylemek istiyorum. vücudumda görünürde bir değişiklik yok. ama haftalardır çok hafif ama sürekli bir kuru öksürük var. ve sol bacağim 10 gündür ağrıyor. ayrıca ensem sebebsiz sekilde kaşınıyor bahsettiğim büyük kitle sabit dururken her iki tarafa yanına...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Takip eden hekiminizin yönlendirmesi çerçevesinde hareket etmenizi öneririm, eğer hekiminizin yaklaşımı sizi tatmin etmediyse bir başka hekime başvurarak 2. görüş alabilirsiniz. geçmiş olsun.

  • Lymp% yuksekligi

    Hocam merhaba, asagida anlattigim durum uzerinden bir miktar zaman gecti fakat merakim hala dinmedi. su anda yurtdisinda yasiyorum, bu tahlilden sonra yaklasik bir senedir grip veya enfeksiyon hastaligi gecirmedim. bir boğaz iltihabı sonrasında kullandığım 10 günlük antibiyotiğin ardından yaklaşı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Viral enfeksiyonlar sırasınla lenfosit sayıları artabilir. normale geldiğinin teyit edilmesi gerekir. tekrar baktırmanızı öneririm. geçmiş olsun



  • Pereferik yayma ve kan değerleri hakkinda

    Cevabınız için teşekkürler hocam. bize m korkumuz lösemi ile ilgili. bu değerlere göre.losemi ile ilgili bir riskimiz var mı.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın hasan alkan, trombosit ve lökosit gibi. değerler çok daha farklı yerlerde olurlardı. tanıda önceliğin viral enfeksiyonlar olduğunu söyleyebilirim. saygı ve sevgilerimle

  • Pereferik yayma ve kan değerleri hakkinda

    Hocam merhaba ; 6,5 yaşındaki oğlumun boğazında lenf şişmeleri varken birde kalçasında belirili bir yerde 2-3 morluk gördük hemen doktora götürdük. kan testleri wbc: 5,37 rbc : 4,53 hgb:11,5 plt:408 diğer hemogram değerleri normal. ayrıca bunun yanında alt - ast - ürik asit - ldh - kreatinin norma...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın hasan alkan, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. oğlunuzun. kanama testlerinde sorun bulunmuyor. ebv , lenfositoz , monositoz, lenf bezlerinde ve dalakta büyüme birbirleri ile ilgili değişiklerdir. bu viral enfeksiyonun çocuk hematoloji uzmanı meslektaşlarımız tarafından izlenmesi uygun olur.... Cevabı gör

  • Plt amilaz lym yüksekliği

    Doktor bey çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için internette plt, lym yükseklikleri içerisinde korktuğumuz hastalıklarda yükseldiği için panik oldum kanser gibi hastalıklarda kan değerleri çok daha mı yüksek veya düşük olur benim gibi kaygilanan kişiler için bize bu konuda bilgi verebilir misiniz...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Kanserli hastalarda bu değerler bazen yükselir, bazen düşebilir. ama genellikle normal seviyelerdedir. o nedenle bu sadece bu değerlere bakarak bir yorum yapmak yanlış yönlendirir. geçmiş olsun



  • Lenfoprofileratif

    Doktor bey patoloji raporum cıktı patoloji sonucun geldi yorumlarısınız dalak tutulumu sonrasında biyopsi yapılmıştı. . 2k/y mikroskopi : tani : non-nekrotizan granülomatöz lenfadenit, aksiller lenf nodu, eksizyon makroskopi : 3,3x2,5 cm ölçülerinde, adipöz görünümlü doku. raporumu bir romatol...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Tüberküloz-sarkoidoz türü bir hastalık. bir tehlikesi yok, ancak takibi ve tedavisi için göğüs hastalıkları uzmanına görünmenizi öneririm.

  • Agrisiz lenf nodu

    Patoloji sonucun geldi yorumlarısınız dalak tutulumu sonrasında biyopsi yapılmıştı.. tani : non-nekrotizan granülomatöz lenfadenit, aksiller lenf nodu, eksizyon makroskopi : 3,3x2,5 cm ölçülerinde, adipöz görünümlü doku. 2k/y mikroskopi :

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın burak ede, tekrar geçmiş olsun . biyopsi sonucu kötü huylu yani malign bir olaydan söz etmiyor. koltuk altında granülomato diye tanımlanan bir olaydan bahsediyor. adipöz yağsı bir yapı olarak tanımlanır. bundan sonrası sizi izleyen hekimler tarafından değerlendirilecektir. saygı ve sevgil... Cevabı gör

  • Dalak büyük, demir eksikligi var

    Merhaba hocam. uşak tan murat. kizim 2015 doğumlu. 1.5 yaşindan beri demir eksikligi tedavisi göruyorduk. kullandigimiz demir ilaclari fayda etmedi. yaklasık olarak 6 ay once rutin kontrollerde karaciger ve dalak ın ust seviye de büyuk oldugu söylendi.. üniversite hastanesine sevk olduk. yapilan inc...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın murat dinçer, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. kızınız 4 yaşında olduğu için sorunuzu çocuk hematoloji uzmanlarına sormanız doğru olur. sadece önemli olduğu için ferritin değerine dikkatinizi çekmek istedim. ferritin düzeyi demir tedavisi ile normale gelmişse , hemoglobin elektroforezi te... Cevabı gör



  • Plt amilaz lym yüksekliği

    Doktor bey kızım 16,5 yaşında kan tahlilinde amilaz değeri 89 çıktı (normal değer 20-80) arası crp 0 sedimantasyon 15 lipaz normal değerler arasında birde plt 418 üst sınıra yakın mpv 9,2 lym 45,2 diğer lym ise 4,4 yüksek çıktı bu değerler normalmi amilaz ve plt yükseklikleri bir hastalık belirtisi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Bunlar normal bulgular. tetkiki isteyen doktorunuza danışınız. geçmiş olsun

  • İnguinal lenf bezi

    Sorularım hakkında sizin düşünceniz nedir hocam dahiliye uzmanıda önemli değil dedi sizlerin değerli düşüncelerini öğrenmek istedim

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Muayene etmeden, sadece tetkik ve hikaye üzerinden görüş bildirmiyorum. iyi günler dilerim.

  • İnguinal lenf bezi

    Merhaba hocam yaşım 30 erkeğim hastalık hastası biriyim ve sürekli lenf bezlerimi ultrasonda baktırıyorum 15-20 günde bir. sürekli kontrol yaptırdığım radyolog bir doktor var.bugun yaptırdığım inguinal bölge ultrasonu şu şekildedir sağ inguinal 17*5 ve 10*6 sol inguinal 22*5 ve 19*7 boyutlarında fus...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Sorularınızı radyoloji uzmanına değil muayene olarak ve bire bir görüşerek bir klinisyenle (dahiliye veya cerrahi) payylaşmanız sağlıklı olur. eğer hastalık hastası (hipokondriak) olduğunuzun farkında iseniz bu konuda yardım almanız sizin için en doğrusu olacak, ancak bu sayede endişelerinizden kurt... Cevabı gör






.
x