Pelvik ağrı, karın ağrısı

  • Alt batın BT İnceleme Oral-IV kontrast madde kullanılmadan gerçekleştirilmiştir. Bulgular Adneks lojlarında patolojik BT bulgusu dikakti çekmedi. Mesane konturları düzgündür. Dolumu homojendir. Rektosifmoid kolon ve rektum tabii olarak değerlendirilmiştir. Perirektal yağlı doku ve iskiorektal fossalar açıktır. İntrapelvik loküle veya serbest sıvı koleksiyonu saptanmadı. Pelvis içerisinde patolojik boyutlu lenf ganglionu gözlenmedi. Osseöz yapıda belirgin bir patoloji vizualize edilmemiştir. Abdominal aortada ve dallarında kalsifiye aterom plakları izlenmektedir. Abdominall aortada minimal heterojen dansite değişikliği izlenmektedir. Lümeni hakkında kontrast madde verilmediği için net bir yorum yapılamadı Bulgular retroperitoneal fibrozis ile uyumlu olabilir. Hocam rica etsem bu sonucu bana tanımlayabilir misiniz? İlginiz için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.

  • Doktor Cevabı:

    Duyguların birçoğu normal . retroperitoneal fibrozis düşündürecek yakınmalarınız var mı bunu doktorunuzun değerlendirmesi gerekir .ancak genel olarak bulgular normal

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Thyroid usg

    Hocam gitmediğimiz dr kalmadı size yazdıgım dönemden beri çaba sarfediyoruz geldiğimiz noktada sonuç bu şekilde 6ay ve 1 yıl kontrol denilerek bu boyutlara vardı noduller şuan biyopsi istediler iyi çıkar ama boyutlar değiştiği için bakalım dediler. bu süreçlere gelene kadar annem kadın hastalıkları...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Thyroid usg

    Tiroid ult. hocam merhaba annemin sonuçlarını sizinle paylaşmak istedim.bilgi ve tecrübeleriniz ile destek olabilir misiniz sağ lob boyutu 55x23x19 mm sol lob boyutu 50x21x18mm isthmus kalınlığı 5mm tiroid gland boyutları artmıştır. tiroid parankım eko yapısı hafif heterojen gorunumde izlendi. sağ t...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hasimato diyabet

    Hocam çocuklarımın saçları çok azaldı inceldi tüy gibi oldu saçları heryerden dökülüyor 15 ve 16yaşında çocuklarım ayrica her iki oğlum dada ellerinde titreme var çocuk doktoru şevk yazdı tiroid singrofi çektirmemi hipertiroidi olduğunu söyledi ayrica b12eksikligi ve dvitamini eksikliği için iki oğl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Uykusuzluk, ateş basması ve nabız

    Sevgili hocam merhabalar. merak ettiğim bir konuyu danışmak istemiştim. son 3-4 gündür maalesef çok fazla uyku uyuyamıyorum. bütün gece yatakta dönüp duruyorum. ancak 3-4 saat uyuyabiliyorumdur. hatta dün gece hiç uyuyamadım. stresten olduğunu düşünüyorum çünkü beynimin düşünmesini bir türlü durdura...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uykusuzluk ve ateş basması

    Sevgili hocam merhabalar. merak ettiğim bir konuyu danışmak istemiştim. son 3-4 gündür maalesef çok fazla uyku uyuyamıyorum. bütün gece yatakta dönüp duruyorum. ancak 3-4 saat uyuyabiliyorumdur. hatta dün gece hiç uyuyamadım. stresten olduğunu düşünüyorum çünkü beynimin düşünmesini bir türlü durdura...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ebru Ergin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaita gizli kan pozitif kan değeri

    Hocam merhabalar bir ay önce siyah dışkılama sonucu acile gitmiştim kan değerim epey bir düşük çıkmıştı ve gaita gizli kan da pozitif çıkmıştı. endoskopi oldum gastrit çıktı. doktorum siyah dışkı üst sindirim sisteminden dolayı olur dediği için ve yaşımdan dolayı kolonoskopi önermedi yaşımda bu arad...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Otoi̇mmün ti̇roi̇d

    Hocam merhaba, romatoloji doktorum romatizmal hastalıklarla ilgili olduğunu söyleyerek crp, rf, sedimentasyon, ast, alt, aso, tsh, ft3, ft4, anti tg, anti tpo ve hla b27 testlerini istedi. ft4 0.64, tsh 41, anti tg>1000, anti tpo> çikti, diğerleri normal, hla b27 henüz çıkmadı. göğsümde ve boğazımd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tirotoksikoz mu, hipertiroidi mi, paralel bulunan başka hastalık mı?

    İyi günler, doktor bey. i̇lginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. maalesef gelme gibi durumum yok. yaptırmam gereken testleri yazmanızı rica edeceğim ve lütfen paketlerin ismini de belirtin lütfen. bulunduğum bölgede varsa ya da internet üzerinden temin etmeye çalışacağım. yaptırmam gereken tetkik...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato guatr

    Doktor bey merhaba 19 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir haşimato guatr hastasıyım bugün doktora gittiğimde doktor bey benden fsh,lh,prolaktin,ödtradiol,prolaktin ve 17-oh progesteron testi istedi bunu istemesinin sebebi nedir ? beni bilgilendirirseniz çok sevinirim 🙏

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tirotoksikoz mu, hipertiroidi mi, paralel bulunan başka hastalık mı?

    İyi günler. ben 3-4 aydır halsizlik, yorgunluk, uykuyla geçmeyen dinlenememe, gündüz uyuklama, uykudan sık ve tedirgin uyanma, sıcak basması, soğuğa tahammülsüzlük, şeker düşmesi, bulanık görme, kulak çınlaması, hafıza sorunları, yeni şeyler öğrenememe, öğrendikleri unutma, hatırlamada zorluk, konsa...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endeskopi olmalı mıyım

    Hocam merhaba. ben 1 aydır aralıklı olarak gidip gelen gaz ağrısı şikayetinden muzdaribim. genelde karnımın tam göbek deliği çevresinde oluşuyor bu ağrı. gaz çıkardıkça ise rahatlıyor. onun dışında besinlerin kabukları dışkımda sindirilmemiş bir şekilde çıkıyor. örneğin üzüm yediğimde dışkımda direk...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cıvık dışkılama

    Merhaba 30 yaşında emziren anneyim 4 ay önce doğum yaptım bundan bir buçuk sene önce antibiyotik kullanım sonrası ishal olmuştum üç haftadır da karnım şişiyır yemek sonrasında ve her sabah tuvalete çıktığımda cıvık dışkı oluyor takıntılı biriyim ve açıkçası korkuyorum doktora gidemiyorum gitsen endo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato guatr

    Doktor bey merhaba 19 yaşındayım ve yaklaşık 10 senedir haşimato guatr hastasıyım bugün doktora gittiğimde doktor bey benden fsh,lh,prolaktin,ödtradiol,prolaktin ve 17-oh progesteron testi istedi bunu istemesinin sebebi nedir ? beni bilgilendirirseniz çok sevinirim 🙏

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x