Patoloji raporu

  • Merhabalar hocam, sağ göğsümde saptanan 9x6 mm ebatlarında pelomorki yapıda ki mikrokalsifikasyonlar üzerine benden biyopsi yaptırmam istendi. Patoloji raporunu aynen aktarıyorum. Makroskobik bulgular: 6,5x6x2 cm boyutlarında tel ve ipekle işaretlenerek gönderilmiş memeye ait materyal. Üst ve alt yeşil, ön ve arka siyah, lateral ve medial mor renkte boyanarak seri kesitlerle incelendiğinde kesit yüzünde 1,1x0,6x0,5 cm boyutlarında kirli beyaz renkte tümöral lezyon izlendi. 1) 1 nolu dilim 3.p.t. 2) 2 nolu dilim 4p.t. 3) 3 nolu dilim 6p.t.. 4) 4 nolu dilim 6p.t. 5) 5 nolu dilim 6p.t. 6) 6 nolu dilim 6p.t. 7) 7 nolu dilim 5p.t. Mikroskobik bulgular Tanı 1- İntraduktal komponenti baskın invaziv duktal karsinom 2- Atipik duktal epitelyal hiperplazi, grade 1B (DIN 1B) 3- Flat epitelyal atipi grade 1A (DIN 1A) 4- İntraduktal kalsifikasyon 5- Duktal epitelyal hiperplazi, hafif-orta 6- Sklerozan adenozis 7- Fibrokistik değişiklikler (Fibrozis, adenozis, apokrin metaplazi, mikrokistler Yorum: Tümör 1,1x0,6x0,5 cm boyutunda olup, 0,6 cm'lik alanda invaziv duktal karsinom içermektedir. İntraduktal karsinom, solid kribriform nekrozlu grade 3, din 3 özelliğindedir. İnvaziv tümörde lenfatik invazyon izlenmiştir. Tümör ön cerrahi sınıra bitişiktir. Tümör dokusuna uygulanan immuohistokimyasal markelerden; ER %20 +1, PR %20 +1, CERB B2 % 90 +3'dür. P 53, e cadherin pozitiftir. HMWK ve CK 5/6 da tanıyı destekler boyanma izlenmiştir. Ki 67 proliferasyon indeksi %40 dır. Bugün hastanenin danışma bölümünden oğlumu aradılar ve oğlum gidip raporu teslim aldı. Usg muayenesi yapan doktorla görüştüğünde, hastalığı erken evrede yakaladıklarını söylemesine rağmen hastalığın kaçıncı evrede olduğunu belirtmedi. Ayrıca koltuk altında herhangi bir sıçrama bulunmadığını belirtmiş doktor. Hocam sizin görüşünüz nedir? Sizce bu rapora göre meme kanserim kaçıncı evrede? Nasıl bir tedavi önerebilirsiniz ve iyileşme şansım nedir? Teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle erken evre bir meme kanseri olduğunu söyleyebilirim. yaklaşım olarak keşke tel işaretli biyopsi yerine mamografi eşliğinde biyopsi yapılsaydı daha iyi olurdu. mevcut durumda yapılması gereken sentinel lenf nodu örneklemesi ve beraberinde meme koruyucu cerrahi işlemdir.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Akciğer biopsi

    Hocam size minnettarim,sizin cevabınız sayesinde hasta doktora gitti ve sonucu maalesef öğrendi ilginç olan feokromositoma denilen ve metanefrin denilen salgı yayan bu kitle için hastanede 1hafta yattı sırt ve göğüs ağrısını anlatmasına rağmen neden kimse akciğerlere ilgilenmedi anlam veremedik...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • St depresyonu-efor testi

    Hocam merhaba, ağustos ayında yoğun kalp çarpıntısı sebebiyle doktora gitmiştim. holter testi sonucumda en büyüğü -3.9 mm st depresyonu ch2 çıkmış -2 ile -3.9 arasında olmak üzere beş altı kere daha çıkmış gözüküyor testte şikayetlerim geçmişti ama ekim sonundan beri sürekli göğüs ağrısı kol ağrısı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Göğüs ağrısı hocam selamlar; 21 yaşındayım göğsümde ara ara ağrı oluyor ve sırtımda bazen eforla artmıyor 4 kere ekg çekildim hepsi normal 2 kere eko oda normal holterde 1.7 saniye pause ve nadir aes izlendi diyor efor testimde normal ama 4 kere kan verdim troponin 1 referans (0-34) ilk 0.2 bir haf...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Geçmeyen ağrılar ve sıkıntı hissi

    Hocam benim vucudumda ağrılar var. sol kol sırt göğüs boyun cenede batma nedes darlığı. bu ağrılar yaşam kalitemi çok düşürüyor. kardiyolojiye eko ekg falan cektim sorunun yok falan dediler ama ağrıların sebebini bi türlü öğrenemedim. ve bu aralar gogusumde sıkıntı hissi var gibi ve sonra o sırtta...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Fethi Alişir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Ben 2002 de panik atak geçirdim göğüş ağrısı şikayetiyle doktora gidip duruyordum ekg çekiyorlardı normal çıkıyordu kan tahlilleride normal çıkıyordü daha sonra gittiğim kardiyoloji bölümlerinde 3 kere efor en 5 defa eko yaptırdım bir şey çıkmadı.daha sonra göğüş ağrılarım artınca tekrar kardiyoloji...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Feridun Koşar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Hocam kafama tek takılan soru annem de babamda kalp hastalığı var babamı krizden kaybettim ve bende olan şikayetlerin aynısı onda da vardı. tek kafama takılan sol kolum sürekli uyuşuyor bunun nedeni kriz gibi bişey olamaz mı? önceden belirti veriyo olamaz mı?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tusiben şurup

    Merhaba kızım 3.5 yasında kış ayları için tusiben surubu ve umca solusyonu seyreltilmş şekilde sürekli kullanmak zararlı olur mu? teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Peki hocam bu ek atımlar olduktan sonra kolum uyuşuyor üşüme geliyor titreme falan bide acile gittim bugün yine 0,4 ilk kan,1.0 ikinci kan çıktı yükselmiş olmuyor mu? ben de artık sıkıldım hergün acile gidip kan vermekten

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sırt ağrısı

    Çok teşekkür ederim hocam ama fizik tedavi görmedim.sadece elektira diye bir jel bide kas gevşetici verdi dr ama ben 7 yıl önce tüberküloz geçirdim ondan korkuyorum 2 ay önce göğüs doktoruna gittim tahlil ve film çekti iyi bir sıkıntı yok dedi. size sormak istediğim akciğerlerle alakalı bir sıkıntı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Tufan Cansever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Göğüs ağrısı

    Hocam uzak durucam ama az harekette yada zıplama gibi durumlarda ek atımımım oluyor bu ne kadar normal koştuğumda eğildiğimde vb. durumlarda ek atımım oluyor mesela sol tarafıma yattığım zaman da ek atımım oluyor peki bunlar da mı psikolojik?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı uyuşma

    Herkesten aynı cevabı alıyorum fakat psikolojik destek de aldım daha önce hiçbir şekilde geçmiyor. cevabınız için teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Fethi Alişir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Anladım hocam sağolun ama ne yaparsam yapayım geçmiyor psikoloğa da daha önce gittim cevaplarınız için teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Göğüste rahatsızlık hissi

    Merhaba hocam.18 yaşındayım bundan 6 ay önce gece aile yemeğindeydik.çok ağır yemekler yenildi.çaylar içildi.gece 3 gibi gözlerim buğulandı.ve birden sadece kalbim çok hızlı atmaya başladı.herhangi bir ağrı yoktu.çevremde ki insanlar panik yapınca ister istemez ben de panik oldum.doktora gidildi ekg...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçiş dönemi

    Hocam merhabalar, yaklaşık 10 aydır panik atak ve anksiyete için paxsera 20 mg kullanıyorum şuan için 10 mg düştük ancak kalbimden boğazım ve başımda hissettiğim ara ara yüksek hızda atım oluyor buda psikolojimi daha çok etkiliyor boğazımda yumru hissi oluştu stres yapınca dehada çoğalıyor sebeb...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Hocam bugun yine kolum uyuştu acile gittim normalde 0 çıkan troponin bu sefer 1.13 çıktı referans değeri :0-17,5 neden böyle yükselmiş olabilir tekrar gitmem gerekir mi? ekg normal.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x