Pataloji hata varmırdır

  • merhaba hocam. babam ekim 2018 de beyin tümörü amaliyatı oldu. tümörün hepsi alınamadı.tümör pataloji sonucu gangliogliom grede 2 olarak çıktı. bu tümörün iyi huylu bi tümör olduğu ama ilerde bi sıkıntı yartmaması için ışın tedavisi uygulandu. ancak 3 gün önce ki kontrolünde tümörde azda olsa bi büyüme göründü ve kemotrapi önerildi. 2 sorum olcak hocam. 1. pataloji sonuçlarında hata payı varmıdır varsa bu pay ne kadardır mesela grede 3 olan bi tümör 2 olarak raporlanablirmi. 2. sorum tümör evre atlamış olablirmi tedavsi yapıldığı halde böle bi olasılık varmı bu kadar kısa bi zamanda.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba sevgili okurum ameliyat olduğunuz doktora sormanız gereken soruyu size cevaplamam mümkün deil size yardımcı olmak isterim fakat doktorunuzla ve konsültasyon öneren bir doktorla konuşmanızı öneririm.geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Bursa Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid nodülü radyasyon iliskisi

    Merhaba panaromik dis filmi çekilirken koruyucu kurşun yelek ve tiroid için de boyunluk kullanıldıysa tiroid nodülleri için yine de risk oluşturur mu. çünkü benim büyüyen bir nodulum var ancak şu anda risk barındırmıyor. baş ve boyun bölgesine yapılan radyografik tetkiklerin tiroid nodülleri üzerine...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Burun ve lenf

    Hocam bende 4-5 aydır her zaman iki burun deligimde de kan pıhtısı var burnum çok kaşınıyor ve hapsiriyorum burnum bazen sağ tıkalı oluyor bazen sol tikaniyor .ama aciliyorlar geri yaşım 19 acaba hangi hastalıklar böyle belirti verir. tansiyon ölçtüm 14-8 çıkmıştı sabahları kalkınca ağzımda sarı tu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bülent Topuz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Burun kanaması ve lenf

    Hocam bende 4-5 aydır her zaman iki burun deligimde de kan pıhtısı var burnum bazen sağ tıkalı oluyor bazen sol tikaniyor .ama aciliyorlar geri yaşım 19 acaba hangi hastalıklar böyle belirti verir. tansiyon ölçtüm 14-8 çıkmıştı sabahları kalkınca ağzımda sarı turuncu baznede kırmızıya gibi bir şey o...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Burhan Kocamal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ağız kanseri

    Hocam merhaba.ben 24 yaşında kadınım. ağzımda aft oluşmuştu, küçük bir afttı, ama iyileşince yerinde beyaz leke ve baya kızarıklık kaldı. hocam, ben ağzımda aft varken bilmeden alkollu gargara kullandim baya ve başka bir sorun yuzunden göğüs rontgeni cektirmisdim.bunlar afti kansere dönüştürmüş olab...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Supraklavikular lenf bezi

    Merhaba mustafa bey.supraklavikular bölge lenf bezi ile ilgili sorum olacaktı.2018 yılında yapılan ultrason tetkikinde s supraklavikular bolgede 5.8×3mm ve inferior alanda 6×3.7mm reaktif lap tespit edildi 02.10.2020tarihinde yapılan kontrolde 11.8×6.5mm superfisial bolgede 5×28mm düzgün konturlu,re...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dilde kitle

    Mrb. esimin dilinin sol yan tarafında boyutu 1cm den kucuk bir sislik var. sisligin oncesinde ayni yeri 2 defa siddetli kanatacak sekilde yanlışlıkla ısırmıştı. tam tarihi hatirlamiyoruz ama sanirim 3-4 aydir bu kitle var. baska bir sıkıntısı yok. kitlede buyume de yok. acaba tehlikeli bir durum ola...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bronşektazi, tüberküloz, zatürre

    Hocam öncelikle iyi günler.yaşım 26.yaklaşık 1 ay önce ani öksürükle kan geldi ve hırıltılı solunum başladı ve 1 hafta boyunca 2 defa daha kan geldi.tabi bu arada halsizlik ve iştahsızlıkta başladı.ama ateşim,baş ağrım ve boğaz ağrım yoktu.tomografi ve grafi çekilip bazı ilaçlar verildi.tavanic,tran...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gırtlak kanseri

    Hocam merhaba benim amcam gırtlak kanseri 2012 yılında gırtlak kanseri oldu ve ışın aldı .2015-2016 yıllarında hastalığı tekrarladı ve tekrar ışın aldı toplam 14 bin ışın aldı diye biliyorum.2019 subat ayın da boğazda nekroz doku oluştu . treokostomi açıldı ve flep yapıldı. daha sonra kalp krizi geç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüberküloz,bronşit,zatürre

    Hocam öncelikle iyi günler.yaşım 26.yaklaşık 1 ay önce ani öksürükle kan geldi ve hırıltılı solunum başladı ve 1 hafta boyunca 2 defa daha kan geldi.tabi bu arada halsizlik ve iştahsızlıkta başladı.ama ateşim,baş ağrım ve boğaz ağrım yoktu.tomografi ve grafi çekilip bazı ilaçlar verildi.tavanic,tran...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Bülent Kargı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Buzlu cam görünümlü nodül

    Merhabalar hocam yaklaşık bir aydır sol göğüste bir ağrı şikayetiyle doktora gittim. başlarda yemek yedigim anda batma seklinde başladı sonra daha fazla alana yayıldı sol kol omuz boyun dahil genelde gece ağrımaya başladı. bt raporumda sol akciğer üst bölgede 6mm buzlu cam görünümlü bir nodul tesp...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sabahları kalkınca yorgunluk kaslarda güçsüzlük

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Burun kanseri

    Hocam bende 4-5 aydır burunda kan pıhtısı var her iki burun deligimde de oluyor başka bir sorunum yok yaş 19 burun kanseri midir acaba

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Zafer Köksal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Zatürre,bronşit,tüberküloz

    Hocam öncelikle iyi günler.yaşım 26.yaklaşık 1 ay önce ani öksürükle kan geldi ve hırıltılı solunum başladı ve 1 hafta boyunca 2 defa daha kan geldi.tabi bu arada halsizlik ve iştahsızlıkta başladı.ama ateşim,baş ağrım ve boğaz ağrım yoktu.tomografi ve grafi çekilip bazı ilaçlar verildi.tavanic,tran...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gbm temodal

    Hocam merhaba, babam 53 yaşındayken 2012 yılında gbm’e yakalandı.rt ve kt gördükden sonra tümör ocak 2020’de nüks etti.sonrasında altı ay temodal kullandık ve mr çekildik sonucu aşağıda. bu sonuca göre hoca temodale devam kararı verdi fakat 7. ay babama ağır gelmeye başladı.sizce ara verilip mr taki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme lezyonları

    Değerli hocam merhaba yaşım29 2,5sene once doğum yaptım ve 2sene boyunca emzırdım. ailede çok şükür meme kanseri olmamasına rağmen düzenli olarak meme usg kontrollerimi yaptırıyorum. birkac gündür elıme aynı mercimek tanesi yuvarlak gibi birkac tane kitle geldi. hemen bugun hastaneye gittim. usg son...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x