Parathorman yukdrkligini

  • Sayin hocam ben usg utrasanda sol tiroid lob lobupolde 6×4mmboyutlarinda hipoekonik alan izlenmistir yaziyor (nodul ?psodonodul?)hocsm benim parathormanim 178 cikti normali 88 hocsm ama calcium yuksekliginim yok bu hormanin yukdrk cikmanin nedeni ne olabilir saygilar

  • Doktor Cevabı:

    Tiroid içinde görünen paratiroid adenomu olabilir. parathormon yüksekliği de buna bağlı olabilir. emin olmak için bu bölgeden ultrason eşliğinde ince iğne biyopsisi yapmak veya sintigrafi çektirmek gerekir. sağlıklı günler diliyorum. prof dr güner sönmez

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Radyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid kanseri

    Usg yapılmış hocam,haşimatoda beklediğimiz değişiklik var sorun yok demiş radyolog.antikorlara bakılmamış ama tanısı 3 4 yıldır olduğu için sanırım.prokalsitonin tiroid kanserinde kaç çıkar? 2.82 sınırken 3.5 çıkması normal mi ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanseri

    Merhabalar doktor bey annem için yazıyorum kendisi tiroid kanseri son evre 7 ay önce erzurumda tanısı koyuldu fakat bize söylenmedi sürekli boğazından parça alındı ben de annemi izmir yeşilyurt hastanesine getirdim.23 martta nefes alması için boğazı delindi daha sonra koronadan dolayı eve taburcu ed...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Okan KUZHAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Papiller korsinom tanısı

    Patoloji sonucumu yorumlama şansınız var mı hocam.salgından dolayı hastaneye gitme taraftarı değili.rica etsem..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid nodul

    Merhaba hocam annem tiroid kanseri bende 22 mm 10 mm buyugu saglobta bir cok nodul var. kan degeri tsh dusuk t3 t4 yuksek biyopsi yaptirdim. biyopsi sonucum kanamali dejenere yaymalarinda küçük kümeler ,oluşturulmuş küçük çıplak nukleuslu uniform görünümlü folikül epitel hucreleri ve zeminde yer yer...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanseri

    Hocam merhabalar. daha önce de size yazmıştım. ben 35 yaşında erkek papiler tiroid ca hastasıyım geçen yıl atom aldım ve 4 ay önce yapılan tüm vücut tarama grafisinde de temiz çıktı filmim. şuan ilaçlarımı kullanıyorum ve kontrollerimde devam ediyor. tiroid ile ilgili bi sıkıntım görünmüyor. merak e...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plcc değeri kanser

    Hocam tıp öğrencisiyim annem 42 yaşında.halsizliği vardı ve haşimato tiroiditi rutin kontrolü sırasında tahlil yapıldı plcc değeri 99 yüksek (30-90) plcr 33(11-45)ve plt(301) değeri normal rdw cv 14 yüksek (12-13) fakat rdw sd normal 41 (39-45) hgb 12.8 mcv 80.8 mch 26.7 mchc 33(32-36) ferritin eski...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid nodulleri

    Merhaba hocam yaptırdığım iias sonucum su sekilde onemi belirsiz a tipi(aus) kategori 3,bethasda yaymalarda kanamalı kolloidal zeminde lenfositler ve seyrek makrofajlar arasında makrofolikuller ve tek tabakalı papiller yapılar oluşturan,nükleer üstüste binmeler içeren büyük bir kısmı onkositik görün...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hasimota hastaligini

    Sayın değerli hocam boyun ultrasonografi çektirdim.het iki parotis ve submandibuler bezlerin boyut kontör parankim ekosu normaldir.her iki tiroid bezi boyutu fizyolojik ust sınırdadır sağda 4.1x1.8x1.6cm solda 4.2x1.9x1.7cm ölçülmüştür.her iki triod bezi eko strukturu kabalasmistir.(klinik ve labora...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güner Sönmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Merhabalar ilginiz icin şimdiden tsk ederim. babam 61 yasinda. tansiyon ve kalpte ritim bozukluğu dışında bir saglik sorunu yoktu. ancak sık idrara gitme ve mesanede doluluk hissi ile urolojiye gitti ve psa:8 cikinca igne biyopsisi oldu. hacettepe hast de yapilan biyopsi sonucunda prostatin sag ta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Troid kanseri göz metastazi

    Merhaba, 4 sene önce papiller tiroid kanser tadavisi gördüm kontrollerin devam ediyor. iki sene kadar önce pet taramasında tekrarladığıni söylediler fakat sonra birşey bulunmadı. daha sonra kontrollere devam ettim yine birşey cikmadi. bugün göz irisimdeki ben benzeri bir leke için göz doktoruna gitt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Papiller mikrokarsinom triod kanseri

    Tesekkur ederim hocam cevabiniz icin oncellikle malignite tanisi ne demek hocam biraz aciklarsaniz cok memnun olurum simdiden iyi seneler dilerim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Papiller mikrokarsinom triod kanseri

    Merhaba hocam yaklasik 10 ay once esim papiller mikrokarsinom triod kanseri ameliyati oldu ameliyattan bir ay sonra trombosit degeri cok dusuk cikti 119 sizce ameliyat sonrasi normalmi bu deger birde 4 ay once de troglobolin degeri 135 doktorumuz buna ragmen herhangi bi tedavi onermedi ayrica hocam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid papiller multifokal mikrokarsinom

    Merhaba hocam, eşim tiroid ca papiller mikrokarsinom tanısı aldı. total tiroidektomi yapıldı. lenf met. yok. 6 hafta sonra 97 mci l 131 verildi. iyot verilmeden önce tg değeri 16 ng anti tg 16 u/ng negatif idi. tüm vücut sintigrafi sonucu ise şöyle:sağ lob lojunda küçük çaplı rezidüel doku; pirami...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gastroskopi sonucum

    Hocam sanırım soru sormayı beceremiyorum çok uzatıyorum ve bu karşı tarafın kafasını karıştırıyor. aslında sormak istediğim soru çok basit ve bu sefer uzatmıycam. 22 yaşında erkek olduğumu , 8 ay önce kolonoskopi olduğumu temiz çıktığını söyledim gastroskopi de yapıldı bunda ise hafif gastritim çık...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodlari

    Sayin degerli hocam sol tiroidlobu ust polde 6×4mm boyutlarinda hipoekoik alan izlenmistir nodul?psodonnodul?bide hocam heriki jugulodigastrit bolgede buyukleri 16×5solda18×9mmkalin korteksli kalin yagli hulisi seciler lenf nodlari secilmistir hocam bu lenf bezleritehlikelimi saygilar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güner Sönmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x