Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Papiller korsinom

  • Tiroit kanseri Merhaba hocam 18 yaşında ki kızım 6 kasımda total tiroidektomi ameliyatı oldu sonuç papiller karsinom klasik varyant çıktı ve 2 ay sonra atom tedavisi için gün verdiler. Ameliyattan önceki ultrasonda nodül boyutu 20x15mm idi.bir ay sonraki kontrolde sintigrafi sonucuda şöyle total tiroidektemize olguda sağ ve sol lob lojunda aktivite akümülasyonu izlenmedi .ancak orta hat lokalizasyonunda düşük intensitede aktivite akümülasyonu dikkati çekmektedir. (Aberran tiroid dokusu ?usg ik ve serolojik korelasyon önerilir diyor.Ultrason sonucuda sağda ap çapı 14,5mm solda ap çapı 9mm ölçülen öncelikle nüks-rezidü tiroid dokusu lehine ancak hematomun kesin ekarte edilemediği hipoekoik heterojen oluşumlar mevcuttur.İki ay sonra us kontrolü önerilir.Biletarel submandibüler bez parankimleri diffüz olarak hipoekoik heterojendir.her iki submandilbüler lobda büyüğü solda 15x5.8mm servikal zincir diğer kesimlerde daha küçük boyutlarda reaktif özelliklerde lenf nodları mevcuttur. Ameliyattan bir ay sonrası tahliller ise tsh 63.36 serbest t3 1.49 serbest t4 0.36 anti tiroglubin antikor

  • Doktor Cevabı:

    Atom tedavisi iyi olur. doktorunuz çok iyi işçıkarmış. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Anemi ve tiroid

    Merhabalar hocam 32 yaşında erkek bir hastayım. 1,5 ay kadar önce gece terlemesi, ateş, diş ve çene ağrısı şikayetiyle dişçiye gittim. iki kez antibiyotik kullanmama rağmen ateş ve gece terlemesi şikayetlerim geçmedi. kan testi yaptırdım tsh değerim 0.01 ve anemi çıktı. demir kapasitem 44 demi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Subklinik hipertroidi

    Yusuf hocam hayırlı günler hocam sorum babam 58 yaşında bu son 1 aydır bağzı şikayetleri vardı. sıcağa intölerans bunalım, kilo verme (4kg) iştah bir dönem yoktu o dönem ama şimdi iştahı iyi. 80 kilo boyu 172 halsizlik gece bunalmaları terlemeleri uyku problemleri vardı.ilk olarak genel cerrah bölüm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodul

    Merhaba hocam annem tiroid kanseri bende 22 mm 10 mm buyugu saglobta bir cok nodul var. kan degeri tsh dusuk t3 t4 yuksek biyopsi yaptirdim. biyopsi sonucum kanamali dejenere yaymalarinda küçük kümeler ,oluşturulmuş küçük çıplak nukleuslu uniform görünümlü folikül epitel hucreleri ve zeminde yer y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği ve tiroid

    Merhabalar hocam 32 yaşında erkek bir hastayım. 1,5 ay kadar önce gece terlemesi, ateş, diş ve çene ağrısı şikayetiyle dişçiye gittim. iki kez antibiyotik kullanmama rağmen ateş ve gece terlemesi şikayetlerim geçmedi. kan testi yaptırdım tsh değerim 0.01 ve anemi çıktı. demir kapasitem 44 demir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kötü huylu tümör

    Çok teşekkür ederim hocam 🙏🏻 ben nükleer tıp tedavisi için ege üniversitesine devam etmeyi düşünüyorum. bana orada önerebileceğiniz bir doktor var mı? yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodül kanserse

    Hocam merhaba eşimin boyun ultrason sonucunu yorumlarsaniz sevinirim biopsi önerilmiş malum salgın yüzünden yapılamadı aciliyeti ve kanser riski nedir acaba bilaretal parotis ve submandibular glandlar homojen eko yapisindadir. tiroid bez boyutları doğaldır. parankimi minimal hipoekoiktir. tiroid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kötü huylu tümör

    Hocam merhaba ben 15 gün önce tiroid ameliyatı oldum. tiroid bezimi tamamen aldılar. gelen patoloji sonucunda papiller karsinom iki tanetümör sağ tiroid lobunda 1 cm (no1, x1, x2) çapında bir alanda, sol tiroid lobunda 1 cm çapında (x8) bir alanda toplam iki alanda izlendi. tümörlerin tamamı onkosit...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodül

    Hocam kusura bakmayın eksik yazmışım sonucumu tam.olarak.sonuc bu bilaretal parotis ve submandibular glandlar homojen eko yapisindadir. tiroid bez boyutları doğaldır. parankimi minimal hipoekoiktir. tiroid sağ lobda 23x11mm boyutluu kistik dejenerasyon içeren zayıf ekojen nodül mevcuttur. boyunda k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodül

    Hocam.merhaba boyun ultrasonumu yorumlarsanız sevinirim bilaretal parotis ve submandibular glandlar homojen eko yapisindadir. tiroid bez boyutları doğaldır. parankimi minimal hipoekoiktir.ts3ts4 tsh anti tpo anti htg heosi normal değerlerde cikti sizce biyopsi gerekirmi ilaç tedavisi varmıdır kans...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kötü huylu nodüller

    Hocam merhaba ben on gün önce tiroidlerimden ameliyat oldum. sol lopta iki tane 2 cm’lik nodülüm kireçlenme yapmış.sağ lopta da nodüllerim vardı. kireçli olanlara biyopsi yaptılar ve sonuç temiz geldi. ama ameliyat olup tiroid bezimi tamamen aldılar. ameliyat sonrası gelen pataloji sonucumda iki tan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Konsantrasyon bozukluğu

    Hocam en son tahlil yaptığımda tsh değerim 4.82 çıktı. bende de bi konsantrasyon bozukluğu ve unutkanlık falan var nedeni bu olabilirmi annemde de tiroit var şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanseri

    Hocam merhabalar. daha önce de size yazmıştım. ben 35 yaşında erkek papiler tiroid ca hastasıyım geçen yıl atom aldım ve 4 ay önce yapılan tüm vücut tarama grafisinde de temiz çıktı filmim. şuan ilaçlarımı kullanıyorum ve kontrollerimde devam ediyor. tiroid ile ilgili bi sıkıntım görünmüyor. merak e...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Plcc değeri kanser

    Hocam tıp öğrencisiyim annem 42 yaşında.halsizliği vardı ve haşimato tiroiditi rutin kontrolü sırasında tahlil yapıldı plcc değeri 99 yüksek (30-90) plcr 33(11-45)ve plt(301) değeri normal rdw cv 14 yüksek (12-13) fakat rdw sd normal 41 (39-45) hgb 12.8 mcv 80.8 mch 26.7 mchc 33(32-36) ferritin eski...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodulleri

    Merhaba hocam yaptırdığım iias sonucum su sekilde onemi belirsiz a tipi(aus) kategori 3,bethasda yaymalarda kanamalı kolloidal zeminde lenfositler ve seyrek makrofajlar arasında makrofolikuller ve tek tabakalı papiller yapılar oluşturan,nükleer üstüste binmeler içeren büyük bir kısmı onkositik görün...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülleri

    Merhaba hocam yaptırdığım iias sonucum su sekilde onemi belirsiz a tipi(aus) kategori 3,bethasda yaymalarda kanamalı kolloidal zeminde lenfositler ve seyrek makrofajlar arasında makrofolikuller ve tek tabakalı papiller yapılar oluşturan,nükleer üstüste binmeler içeren büyük bir kısmı onkositik görün...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x