Pankreas tümörü

  • Merhabalar Serkan Bey, Babam da pankreas başı tümörü olduğunu öğrendik ve whipple ameliyat olma şansı olduğu söylendi. Böyle bir ameliyatta hayatta kalma oranı nedir. Nasıl komplikasyonlar oluşabilir ameliyat sonrası ve beyne pıhtı atması durumunda müdahale ile hasta kurtarılanilinir mi? Ya da laparoskopi ile ameliyat şansı var mı? 2018 yılında ilk whipple ameliyatı yaptığınızı okumuştum hasta hala hayatta mi bir bilginiz var mı? Bu ameliyat sonrasın da ortalama yaşam süresi nedir ? Biraz bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. operasyonu yaptığımız, haber olan hastamız hala hayatta, sağlıklı, kontrole geliyor. laparoskopik veya açık yapılabilir bu operasyon. ameliyat sonrası yaşam şansı hastalığın evresine, yayılımına ve hastanın genel durumuna bağlı. ameliyat sonrası komplikasyonlar ameliyata bağlı ve anesteziye bağlı olabilir. bu tip operasyonlar büyük ameliyatlar kapsamına girdiğinden risklerin katsayıları doğal olarak daha yüksek. tabi ki mutlaka ameliyat olacağınız hekim tarafından daha detaylı bilgilendirilirsiniz. geçmiş olsun tekrardan.

    tarihinde cevapladı.

Edirne Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kolon kanseri 80 yaş

    Hocam merhabalar.ananem 80 yaşında 4. evre kolon kanserinden ameliyat oldu.kalın bağırsağın nerdeyse hepsi, pankreasın tamamı ve dalağın bir kısmı alındı.onun dışında organlarda kanserli bir hücre yok ve sadece tansiyon hastalığı var.insanlar pankreası olmadan yaşayabilir mi? siz böyle bir hastanın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Gökhan Yağcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siyah büyük abdest

    Hocam iyi günler,babam 73 yaşında 3 yıl önce sırtı ağırıyor diye çekilen tomografide pankreası kuyruk kesiminde 14 mm kist bulundu aralıklarla çekilen mr larda değişim ve büyüme olmadı en son bir hafta önce çekilen mr da büyüğü 14 mm kuyruk bölgesinde olmak üzere pankreas forçes ve kuyruğunda birkaç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın bt tomografisi

    Yildirim dofevziyeğum tarihi: 1968.05.05 hasta no: 132145****6 t.c.no: 132145****6 tüm batin bt tetkikinde; inceleme iv kontrast madde kullanılmadan gerçekleştirilmiştir. bulgular: iv ve oral kontrast madde verilmediğinden batın içi solid organlar ve intestinal segmentler suboptimal değerlendirilebi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kronik geçmeyen kabızlık şişkinlik sorunu

    Uykudan uyandıran hatirlamiyorum ama özellikle uyandıktan sonra karin kisminda kivrandiran sancilar ara sıra oluyor ve özellikle 2012-2015 arasi çok fazla oluyordu şimdi nistepen biraz daha az ama devam ediyor. disari çikamiyordum çıksam disardada oluyordu bagirsak spazmlari. gaz aşırı fazlaydı ve h...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Huzursuz bağırsak

    Hocam merhaba... benim 2-3 aydır bağırsaklarımda çok sesli olmayan guruldama şikayetim var. 2 tane ayrı doktora gittim. safra kesesi, pankreas, gaita, tüm vitamin testleri, kansızlk, çölyak testlerim hepsi temiz çıktı. gastro uzmanı hocamız senin yaşındaki gençlerde çok görülüyor ilaca dahi gerek y...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfoma hakkında

    Hocam merhaba, aşağıda bt sonucu çıkan lenfoma teşhisi konmuş bir hastanın kaçıncı evre olabileceği hakkında bilgi verebilir misiniz? karaciğer kubbe düzeyi görüntüleme alanı dahilinde değildir. izlenebilen karaciğer normal genişliktedir. konturları düzgündür. kontrastsız görüntülerde parankimden ay...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bacaklarda ödem

    Hocam iyi günler babam 72 yaşinda,15-20 gündür olan bacaklarında ki ödem için doktora gittik 6 ay önceki tahliller eski dedi yeniden tahlil yaptırdı;hba1c 6,7,akş 129,üre 43,kreatinin 1, ü.asit 8.4,ast 22,alt 19,ggt 33,alp 112,amilaz 77,sodyum 148(136-146)potasyum 4,52,albumin 4.4,t.protein 7.2,fosf...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. H. Hakan Keküllüoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacaklarda ödem

    Hocam tekrar iyi günler,bugün babamın bacaklarında ki ödem için doktora gittik 6 ay önceki tahliller eski dedi yeniden tahlil yaptırdı;hba1c 6,7,akş 129,üre 43,kreatinin 1, ü.asit 8.4,ast 22,alt 19,ggt 33,alp 112,amilaz 77,sodyum 148(136-146)potasyum 4,52,albumin 4.4,t.protein 7.2,fosfor 3.9,kalsiy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacaklarda ödem

    Hocam babam 72 yaşında 20 yıldır tansiyon hastası,şuanda excaliba 40/10(olmesartan+amlodipin)mg,colnar 10mg kullanıyor...ayrıca 2.5 yıl önce tesadüf eseri öksürüyor diye çekilen tomografisinde pankreas kuyruk kesiminde 15mm kist çıkmıştı aralıklarla mr kontrolünü yaptırıyoruz büyüme ve değişim olmad...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ca19.9 yüksekliği

    Merhabalar. ca19.9 değeri 100 mr ve ultrasonda pankreas safra koledok doğal, karaciğerde üç adet 8mm civarında hemanjiom, 60mm civarlarında overde bilateral dermoid kist olabileceği raporlandı. dermoid kistler ca19.9 değerini yükseltebilir mi? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siroz vb hastalıklar

    İyi günler ve çalışmala doktor hanım, karın ağrısı mide bulantısı ve zayıflama ve karaciğer(alt) de yükseklik sebebi ile doktora bir hastaneye başvuru yaptım ve doktor tüm batın bt istedi . damardan ilaç verdiler ve su içirdiler. sonuçta aksesuar dalak ve minik lenf nodu dışında bir şey çıkmad...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yağlı ishal

    Hocam sol sort ağrısı ve yagli diskilama icin yazmıştım, başınızı ağrıttım biliyorum bir sorum daha olacak bugün kolonoskopi ve endoskopi olacam bikacsaat sonra ,diyetimi yaptım ilaclari ictim, hala sarı sıvı gelmesi normalmi yanı barsam temiz sıvı geliyo ama sarı sıvı ?bi hocamız otoimmun pankreat...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Guruldama sorunu

    Hocam merhaba, size geçen hafta yazmıştım karın guruldaması ve gaz şikayeti için. probiyotiği kestikten sonra gaz çıkarma sayısı azaldı. bu süreçte gastro uzmanına göründüm. bütün vitamin testlerim temiz çıktı. çölyak testi yapıldı 4 adet 4’ü de negatif çıktı. zaten geçen ayda gaita, safra kesesi,...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas kanseri

    Merhaba hocam benim dedem 83 yaşında 4 evre pankreas kanseri ayrica metastasik karaciğer kanseriydi 7 inci kemoterapiyi almadan ağzından kan geldi kan boşaldı hocam iyice hareket edemez oldu ağzına oksijen tüpü takıldı hocam acilde akciğer filmi çekildi ve o sırada oldu şimdi hocam acaba akcigerine...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lipaz değeri düşük çıktı

    Merhaba hocam, 23 yaşındayım benim kan tahlilimde lipaz değeri 6 u/l çıktı. referans değeri 0-66 u/l yazıyor ama bir kaç yerde 0'a yakın düşük lipaz değerleri kronik pankreatit ve pankreas kanseri ile ilişkili denildiğini gördüm. ve çoğu yerde referans değeri 10'dan 20'den başlıyor. ayrıca bir süred...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x