Pankreas neroendokrin (2.derece )kanseri 4.evre

  • Hocam merhaba Babam 61 yaşında ve 15 nisan da ilk konstraslı tüm batın bt sonucunda yayılma yapmış pankreas kanseri olabileceği söylendi Önce pankreas biyopsisi yapıldı net sonuç alamadıklarını söyleyip karaciğer biyopsisi yapıldı karaciğer patoloji sonucunda NÖROENDOKRİN TÜMÖR 2.DERECE dendi ve Kİ67 DEĞERİMİZ %4 OLARAK yazılmıştı Ranyasyon verilerek tümör görüntülüme yapıldı sonucunda’’c4 vertebra spinöz proçesinde l2 vertebra korpusunda ,sağ 8.kostada ve sol iliak kemikte geniş alanda ga-68 dotanoc avid metastazlar. karaciğerde izlenen yaygın multipl hipodens lezyonlarda ga-68 dotanoc tutulumu mevcut değildir.tiroid bezi sağ lobunda yerleşik nodül ga-68 dotanoc avid değildir.diferansiye tiroid karsinomlarında somatostatin reseptörü pozitifliği olduğu bilinmekle birlikte negatif olması olası bir tiroid insidentalomasını ekarte ettirmez.klinik değerlendirme önerilir’’yazıyordu ve PANKREAS NEROENDOKRİN KANSERİ 4.EVRE hastası olduğunu söylediler Önce 10 gün sol iliak kemiğe ışın tedavisi uyguladılar sonra Günde 3 kez SANDOSTATİN 0.1 MG AMPUL İĞNE verdiler 15 kutu kullandı Bugün itibari ile aylık dozu olan SANDOSTATİN LAR ile devam edeceğimizi 2 ay sonra tekrar tümör görüntüleme yapılacağını duruma bakılacağını söylediler Bitkisel besin takviyeleri aldık yaklaşık 2 aydır onları da kullanıyor SİZCE BU HASTALIK GEÇER Mİ TEDAVİ OLARAK DOĞRU YOLDA MIYIZ Yurt dışında damardan yüksek doz c vitamini verilerek tamamen tedavi edildiğini duydum doğru mu Sadece yaşam kalitesini arttırmak için tedavi uyguladıklarını söylüyorlar BU HASTALIĞIN TEDAVİSİ YOK MU NE KADARLIK YAŞAM SÜRESİ OLABİLİR Önerilerinizi ve değerli görüşlerinizi rica ederim Syg

  • Doktor Cevabı:

    Nöroendokrin tümörler kronik onkolojik hastalıklar grubunda uzun süre kontrol altında tutulabilen hastalık geubundadır. geçmiş olsun dileklerimle

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hemanjiom.

    Hocam ege unıversıtesınde incelendi. patoloji. yınede alıp baska bıyere goturmem gerekırmı. ben hangi doktora hangı bolume gitmeliyim kan sulandırıcı kullanıyorum. 27 yasındayım omur boyu kullnıcakmısım. ve acayıp sacım dokuluyor ameliyattan sonra

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemanjiom.

    Kesn nasıl emin olunur hocam. ve ben hangi doktora gitmem gerekir. patoloji raporumda hemanjiom yaziyo istersenız raporu atayım bı ıncelermısınız.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemanjiom.

    Mustafa bey merhaba boyundan baslayıp asagiya dogru inen damar ıcınde bı timor alındı ve sentetik damar takıldı. patoloji de hemanjiom cıktı tedavi gerektirirmı yada kontrol gerektirirmı benı aydınlatırsanız cok sevırım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Miğde rahatsızlığı

    Merhabalar hocam endoskobi sonucumu değerlendirirseniz sevinirim servikal özefagusta 20x15 büyüklüğünde heterotopik gastrit mukoza (inlet pahc)vardır bu ne demektir hocam sonuçta inlet pach + yüzeysel gastrit vardır yazıyor benim merak ettiğin 20×15 büyüklüğünde olan şey nedir şimdiden teşekkür...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfoma acil

    Hocam yaşım 23. sol kolumda platin var.lenfadenopati oldu doktor ilaçlı bt çekti.rapor şöyle,her iki aksillada büyüklerinin boyutu sağda 19x7.5x28 mm boyutlu, solda 15x7x14 mm boyutlu olmak üzere birkaç adet lenf nodu izlenmiştir. normal yağlı hilus özellikleri izlenmektedir. kesit dahilinde sol pr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüzde yanma

    Sayın hocam benim annem 1966 doğumlu 3 gün önce bir sebepden dolayı çok gerildi stres yaptı aynı zamanda panik atağı var. ertesi gece birden bire sağ yanağında sızlama ve yanma hissi oluştu. internetten sebebine baktığımda zona hastalığı belirtileriyle aynı olduğunu gördüm. hastane poliklinikleri k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çok çabuk üşüme

    İyi günler hocam bir sorum olacaktı bende sürekli bir üşüme oluyor özellikle ellerimde ve ayaklarımda çok çabuk soğuyup çok geç ısınıyor 2 gün önce kan tahlili yaptırdım ama bir şey çıkmadı başka ne sebeplerden dolayı üşüme olabilir cevaplarsanız sevinirim iyi günler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ensede beze

    Iyi gunler doktor bey...ensemde ki beze icin usg sonucunda 11x3mm hipoekokik oval lenf nodu lehine degerlendirildi yaziyor. beyin cerrahi ilac verdi bir haftadir kullamiyorum ancak kuculme olmadi endiselenecek bir dururmum varmi simdiden teskkr ederim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bu sonuclar icin endiselenmelimiyim

    Selam hocam mch 31.4 pg 27.0 - 31.2 01.10.2020 rdw 12.3 birim 11.5 - 14.5 01.10.2020 pdw 14 10(gsd) 0.00 - 99.9 01.10.2020 lym 3.15 10e3/ul 1.09 - 2.99 01.10.2020 baso 0.7 birim 0.00 - 1.70 01.10.2020 rbc 5.55 10e6/ul 4.06 - 4.69 01.10.2020 mchc 34.2 g/dl 31.8 - 35.40 01.10.2020...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Primeri bilinmeyen beyin ca

    Tamam hocam randevu alıp sonuçlarımızı getirelim. çok teşekkür ederim. kolay gelsin.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Primeri bilinmeyen beyin ca

    Malesef hocam akıllı ilaçlarla ilgili bir araştırma yapılmadı. terminal dönem deyip tüm tedavileri kestiler. gittiğimiz doktorlar 3 ay dinlensin dediler. ameliyat olalı 5 ay olcak halen tedaviye başlanmadı. bize 6-ay 1 yıl gibi bi yaşama süresinden bahsettiler. böyle bi durum sözkonusumu? birde biz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonkanseri

    Hocan saygilar kolon kanseri olup ameliyat ve kemo goren hasta gobek korsesi kullanabilirmi korsenin cesiti ne olmali grip asisi vurabilirni

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Primeri bilinmeyen beyin ca

    Merhaba, 12 aralık 2020 tarihinde babamın bayılmasın sonucu beyin kanseri olduğunu öğrendik. ilk ameliyatta tümörü komple temizleyemeyip biyopsi almışlardı. patoloji sonucunda primeri belli olmayan beyin ca çıktı. biz o parçayı alıp şehir hastanesinde incelettik. gene aynı sonuç çıktı. o arada bab...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lynparza/ olaparib

    Merhaba bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. annem over ca hastası ve 4. kez nüksetti kemoterapi aldı ve işe yaramadı. doktor akıllı ilaç olan lynparza/ olaparib ilacını acil almanız gerek dedi. ancak sgk karşılamıyor çok pahalı olduğu için. bir ricam olacak. bu ilaç firması bazı hastaları çalışm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 4.evre kanserrr

    Hocam selam yaşım 24 5 aydır boğaz agrım var ve 5 6 gündür sırtımın sağında çok pis ağrı var sabit durunca agrımıyor ama vucudumu sağa sola cevırınce şiddetli ağrıyor sağa sola cevıremıyorum ağrıdan sırtımı acaba 4 .evre kansermıyım napmam lazım koronadan dolayı hastanelerde sıkıntı durum cıddı gıbı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x