Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Pankreas kanserimi

  • Merhaba , Aralık ayında check-up yaptırdım. Kan tahlilleri olarak amilaz112 -lipaz-11 -bilubin : 0,7 sonuçlar temiz dendi . ayrıca tüm batın ultrasyon yapıldı o da temiz çıktı. Fakat dışkım KOYU kahverengi değil , açık kahverengi. Fakat sarı yada cam macun rengi değil idrar açık sarı, 1 sene önce safra kesesi ameliyatı olmuştum. Gaz ve herşeyi yiyememe sorunum var ayrıca reflü hastasıyım. Herhangi bir sarılık belirtimde yok ağrı falanda yok fakat bu beni tedirgin ediyor Pankreas kanserinde dışkı rengi açık renk oluyormuş bundan korktum Ne yapmam gerek ? sizce bir problemi dir ? Tşkr

  • Doktor Cevabı:

    Hastalardan fırsat buldıkça cevap yazmaya çalışıyorum, bu yüzden gecikmeler olabiliyor, sizin aynı konuyu biraz daha ayrıntı vererek sorduğunuz anlaşılıyor, ilkini az önce cevaplamıştım, buradaki ayrıntılar konuyu biraz daha netleştirdi, referans değerleri bazı laboratuvarlarda değişir, size normal denmiş ise verdiğiniz değerler hakkında yorum yapmak doğru olmaz. sonuçta kanaatim aynıdır, herhangi kronik hastalığınız yokken 35 yaşında safra keseniz alındıysa muhtemel kilonuz fazladır, beslenme ve yaşam tarzında yanlış giden bir şeyler vardır, etrafınızda birilerinin sağlık sorunundan üzerinize alınarak kulaktan dolma + google ile araştırıp kendi kendinizi huzursuz ettiğinizi düşünüyorum, bununla çok karşılaşıyoruz, rahat olun, önceki cevabım aynen geçerlidir, sağlıklı günler...

    tarihinde cevapladı.

Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Medüller nefrokalsinozis

    Merhaba hocam. 3 yaşında oğlumda 1.5 ay önce idrarda kanama sonucu usg de her iki böbrekte medüller nefrokalsinozis saptandı. d vitamini normal sınırlarda. kandaki kalsiyum normal. idrarda kalsiyum normal. sistin 14.75 sitrat/kreatinin yüksek 1807. pth sınırın az altında. nefrokalsinozis doğuştan de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas eklem ağrıları ve seğirmeler

    Merhaba hocam. 30 yaşında erkeğim. hocam özellikle ayak bileklerinde içe bakan taraf, dizlerde içe bakan taraf, omuzlarda ve daha nadir bi şekilde el bilekleri ve dirseklerde, göğüs kafesi özellikle göğüs ucları ve çevresinde ağzı-sızı oluyor. tam olarak bi kemik ağrısı değilde daha çok kaslarımda h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plcc değeri kanser

    Hocam tıp öğrencisiyim annem 42 yaşında.halsizliği vardı ve haşimato tiroiditi rutin kontrolü sırasında tahlil yapıldı plcc değeri 99 yüksek (30-90) plcr 33(11-45)ve plt(301) değeri normal rdw cv 14 yüksek (12-13) fakat rdw sd normal 41 (39-45) hgb 12.8 mcv 80.8 mch 26.7 mchc 33(32-36) ferritin eski...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İdrar tettiki

    Merhaba hocam idrar tetkiki sonucu doktor tanı baskilanamamiş nöropatik mesane, başka yerde siniflanmamiş kronik prostatit yazmiş 3 çeşit ilaç yazdı herhangi bir sorun varmı sonuç iyi mi kötümü şimdiden tşk ederim - bil neg - - uro norm - - ket neg - - leu neg - - glu norm - - pro neg g/l - - bld ne...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Emrah Yürük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen bakabilir misiniz

    Merhaba iyi günler. benim adetlerim çok düzensiz oluyor. dün adet oldum ama hep kahverengi akıntı şeklinde geliyor. bundan önce birkaç defa daha öyle olmuştu. doktora gittiğimde yumurtalıklar normal çıkıyor kan değerlerim de normal çıkıyor. sizce sorun ne olabilir. bu durumdan çok rahatsız oluyorum....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hatice Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodulleri

    Çok teşekkür ederim açıklayıcı cevabınız için. bileteral tiroid gland boyutları her iki lob konturlari tabiidirsağ 8mm sol 11mm çapta heterojen miks ekoda nodüler imaj izlendi nodül dışı gland parankim yapısı heterojen kabadır parankim ekosu azalmıştır bilateral superior servikal zincirlerde ve sub...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mamografi ve ultrason değerlendirmesi

    Merhaba,mail adresini göremediğimden yine buraya atayım diye düşündüm.hastanelere gitmekten,evden çıkmaya korktuğumuz bu günlerde,sizler en güvensiz ortamlarda dahi kahramanca çalışıyor ,üstüne benim gibi kişilerin yardımına koşuyorsunuz.sizin nezdinizde tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim....

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Pelin Basım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebe kalma

    Hocam hocam hamile olmak istiyorum ultrasyonda herhangi bir şey çıkmadı doktor normal dedi yumurtalıkla iyi dedi adetmin 5. günü test yaptırdım aç karnına e2 14.52 prolaktin 14.96 t3 4.12 t4 0.98 progesteron 0.41 tsh 1.3 fsh 7.73 egfr 125.84 ldl 107.7 kolestrol 200 glukoz 93.5 ilçede olduğum için d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Başak Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Herpetit keratit

    Merhaba hocam ben 15 yaşında herpes keratit rahatsızlığı geçirdim ve korneama ciddi oranda hasar bıraktığı için görme oranım %20 lere kadar düştü o dönemde dr um kornea naklini önermemişti yaşım itibari ile.. o dönem ameliyatlar bu kadar başarılı olmuyordu ve şuan 33 yaşındayım bu kadar zaman boyunc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Levent Alimgil

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Meme hastaliklari

    Memenin soguk herhangi bir seyde ucunun sertlesmesi ve bazen ice gocmesi hirmonal sebeplerden kaynaklaniyor olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kasık ağrısı

    Hocam kolay gelsin 5 6 gündür sağ kasigimda bi ağrı oluyor bacağıma ve sirtimada vuruyor artınca dün doktora gittim apandist olabilirmi diye 4mm çıktı dedi ilaçlı tomografi çekti bir kaç güne geçmezse genel cerraha yönlendirecem üşütmüş olabilirsin dedi.acaba yumurtalık kistleri bağırsak kanseri fa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Test süresi

    Merhaba hocam cinsel ilişki sonrası 3ay 20gun sonra anti hiv kelimunues veya benzeri testi oldum hiv hepatit idrar vdrl temiz çıktı sağlıklı bir bireyim aldığım veya gördüğüm.bi tedavi yok bu test süresi kapatmak için yeterlimidir genelde 3,ay son deniliyor ama sizin bilginizle aydınlanmak isterim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Hatipoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Astım hastasıyım ameliyat olabili rmiyim

    Kolay gelsin sevgili hocam ben 23 yaşındayım ve 143 kilo gram ağırlığında 169 boyundayım. 2 senelik evliyim ve çocuğum olmamasının nedeni olarak fazla kilolarımın neden olduğunu doktor söyledi. diyet yapmama rağmen kilo veremiyorum. kronik astım hastası olduğumdan acaba benim ameliyat olmam sıkıntıl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Uğur Yaşar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardım edin

    Hocam merhaba sizin fikirleriniz benim için önemli ben küçükken böyle 7 yaşında iken erkek arkadaşlarım olurdu mahalleden 15 yaşında falandır onlarda en fazla , onlar biraz sapık gibilerdi ve benim şimdi aklıma acaba benim vajinama elini yada cinsel organını katmış olsa benim aklımda kalırdı değil m...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Cüneyt Özcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Regl sancısı

    Merhaba, regl dönemlerim çok ağır geçiyor hocam özellikle son bir kaç aydır ellerde bacaklarda titreme ağlama atakları kramplar ayağa kalkamayacak duruma geliyorum bana ağrı kesici ne önerebilirsiniz? bundan yaklaşık 1 sene önce muayene oldum çikolata kisti nedeniyle pcos tanısı kondu ve doğum kontr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hatice Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x