Panik atak

  • Panik atakta bahsettiğiniz ,mesela çarpıntı ateş basması gibi durumların hepsini birarada yaşamamız mı , yada tek birini yaşamamızda panik atak belirtisimisidir ?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, makalede yazdığım belirtilerden dördü bir arada bulunuyorsa biz buna panik tak diyoruz; ancak sadece bir iki belirti çarpıntı veya ateş basması gibi oluyorsa biz bu duruma da sınırlı belirtili atak diyoruz. bu tür ataklar bir çok psikiyatirk hastalık tablosunda görülebilmektedir. esenlikler dilerim

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kalp çarpıntısı

    Doktor bey merhabalar. erken atımlar yüzünden ritim profesörüne gözükmeye karar verdim. 20 yaşında bayanım. eko normal. holter sonucumda ortalama kalp hızım 89, en yüksek kalp hızım 188 çıktı. 2500 erken atım olmuş. yarısı ventriküler yarısı supraventriküler şeklinde. doktor önemli değil dedi. ekg'd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Şan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücutta sersemlik ve dengesizlik hali kas güçsüzlüğü

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) bu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sve ve pvc erken atimlar

    Merhabalar hocam ben carpintidan dolayi dr gittim holter istedi holter sonucunda pvc 38 sve 6 erken vuru tespit edildi korkmam gerekirmi tedirgin oldum. panik atak biriyim risk durumum nedir herhangi bir ilac kullanmam gerekir mi .ne yapmami onerirsiniz.şimdiden teşekkür ederim...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Güllü Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Panik atak

    Hocam merhabalar ben 10 yildir panik atak hastasiyim ve surekli yutkunma takintim var paxil kullaniyordum ama artik fayda etmeyince doktor sulinex gecis yapti bir bucuk aya yakin kullanmama ragmen daha kotu oldum.sonra baska bir doktora gittim bana lustral verdi 50 mg basladim suan 150 mg iciyorum b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hamdullah Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aort sorunu olma ihtimali mi var hocam?

    Merhaba hocam. 31 yaşındayım anksiyete ve panik atak tedavisi görüyorum. aynı zamanda anksiyete ye bağlı tansiyon yükselmelerini kontrol altında tutmak amacıyla fludex sr içiyorum. fludex sr a gelene kadar 5 farklı ilaç denendi ciddi baş ağrısı yapmıştı bu ilaç da çok şükür yan etki yapmadı. benim s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nonspesifik kolit

    Saygı değer hocam, yaş 30, boy: 1.83, kg:83, erkek. (kg kaybı yok) yaklaşık 5 aydır günde 1 ya da 2 kez, her gün olmamakla beraber bazen ise hiç haftada en çok 3 ve 4 kez tualetim yumuşak. karın aģrısı, mukus kan ve renk degisimi hiç olmadı. panik atak ve ileri derece anksiyete bozukluğum olduğu içi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Üst üste tomografi

    Merhaba hocam ben korona atlattım ancak tedavim sırasında panik atağım tuttu iki gün acile gidip geldim defalarca acilde her nefes alamıyorum dediğiimde tomografi çektiler bi hafta içinde 5 tomografi çekildi bir tanesi bt anjiyo şeklinde geçen hafta doktora gittim göğüs hastalıklarına bana bu kadar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Bülent Taşel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabizlik dişkilama güçlüğü

    Merhaba hocam saygılar, yıllardan beri kabızlık sorunu yaşamaktayım.ayrıca panik atak ve anksiyetem var.ilaç kullanıyorum.ayrıca 2 yıldan beride diyabetim var.diaformin 500 mg sabah akşam ve glukobay kullanıyorum.anksiyete için çok çeşitli ilaçlar kullandırıldım ama birtürlü geçmedi geçmiyor.kabızl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüste sıkışma

    Olur hocam.bugun evden aşırı strese girdim gogsum aşırı sıkıştı yine ter içinde ben ama geçmedi yarın saat bi saat oturduğum yerde tartışmada ama nefes darlığı pek hissetmedim xanax ictim dinlendim hocam sanırım çok duygusallıktan çok etkileniyorum üzüntülü şeylerden ve adrenalinim çok yüksek benim...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sabahları kalkınca yorgunluk kaslarda güçsüzlük

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon polip

    Sayın hocam kusura bakmayınız endişeli ve panik atak hastasiyim.hocam bende 2 bucuk sene önce yaptırdığım kolonoskobi sonucunda hiperplastik polip diye sonuç gelişmişti 1 adet hiperplastik polip hocam buna iyi huylu polip dediniz .acaba bu 2 buçuk sene zarfında başka kanser yapıcı bi polip çıkıp d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ritim bozukluğu

    Hocam merhaba kolay gelsin. bugün üçlü prizden elektrik çarptı titredim biraz bunun kalbime bir zararı olur mu? aradan 5 saat geçti internette kalp durabilir sonradan diyor. bide panik atak hastasıyım biraz taktım göğsüm ağrımaya başladı ve internette ritim bozukluğu olabileceği falan yazıyor. cevap...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Feridun Koşar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gece kalp çarpıntısı

    Rahşan hocam merhaba, 23 yaşındayım. geçmiş yıllarda bazı dönemlerde panik atak yaşadım. şu dönem özellikle gece uyurken, kalbimde uykuya dalarken çarpıntı yaşıyorum. internetten araştırdığımda sinüs taşikardi bulgularına benzettim. anksiyite bozukluğum olduğunu düşünüyorum. koronadan önce yine bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Emdr terapisi

    Emdr terapisi için fiyat ögrenmek istıyorum travmaya baglı panık atagım var benım şuan ilaç kullanıyorum ama terapi almam gerekıyormuş yardımcı olursanız sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Kl. Psk. Bilal Akyüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tansiyon ve çarpıntı

    Hocam iyi günler ben çarpıntı şikayetiyle doktora gittim eko ekg kan tahlilleri yapıldı normal çıktı fakat tansiyonum 13-9 çıktı bana dideral verdi ben hergün sabah çeyrek olarak attım çok iyi geldi çarpıntılarım geçti tansiyonumda 11-6 lara düştü doktor bırakmamı söyledi ama bırakınca tekrar aynı ş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Feridun Koşar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x