Panik atak

  • Merhabalar. Bana 2 yıl önce panik atak tanısı koyuldu 1 yıla yakın ilaç kullandım snra doktorum ilacı kesti düzelceksin dedi hiç bir terapi almadım fakat yine tekrarladı çevremdeki hastalıkları takan biriyim bende de olur diye korkuyorum mesela kalp krizi gibi elimde değil düşünmekten kendimi alamıyorum dha önce arkadaşım epilepsi geçirdi İlk ona snra yakınlarımda genç yaşlı çoğu kişi kalp krizi geçirdi şimdi ona taktım araştırma yapiyrm nedenlerini bende olur mu diye sonuca daha cok heyecanlanıyorum kalbim hızla çarpıyor bayılacak gibi oluyorum nefes alamıyorum kalbimi dinliyorum kendimi sakinleştiriyorum geçiyor kendime engel olmasam ilk yakalandigim zaman gbi hemen hastanede sonuçlanir ailemede artık belli etmiyorum üzülmesinler belki hata ama kendi kendime çözmeye calisiyorum ama çok zorlanıyorum ne yapmam gerekiyor

  • Doktor Cevabı:

    Merhabalar, anlıyorum sizi.bu durumu aşabilmeniz için kesinlikle psikoterapi almanız gerekmektedir. size en yakın uzmandan bu yardımı alabilirsiniz. sağlıklı günler dilerim.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Panik atak

    Selamlar benim sorum annem normalde yalnız kalmayı seven bi insandı tek rahatsızlığı ara ara çıkan tansiyonu. tansiyonu çıktığı zaman panik yapardı fakat iki yıl önce evde tek kalamama hastalığı başladı biz dışarı çıkacağımız zaman ya tansiyonum çıkarsa diye salmıyor iç hastalıkları doktoruna gittik...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Panik atak

    Hocam merhabalar , ben de panik atak var ve kriz geldiğin de stalizan 2 mg kullanıyorum . bu ilaç bağımlılık yapar mı ? lütfen bilgilendirir misiniz ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Als korkusu

    Hocam merhaba. yaklaşık 2 buçuk yıldır sırtımdaki kaslarda karıncalanma, seğirme ve sertlik var. bazen bu durum karnıma da geçiyor. bu sebeple kaç tane nöroloji doktoruna gittiğimi hatırlamıyorum. geçen sene panik atak teşhisi ile 1 yıl paxil kullandım ve bıraktım. paxil kullanırken de sırtımda karı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato...

    İyi günler genel kan testi yaptırtığımda anti tpo 30.90 referans değeri(0- 5.61 iuml ) anti tiroglobulin 47.95 referans değeri(0-4.11 iuml) muayene eden doktor panik atağın var diyip antidepresan yazdı, internetten araştırdığımda haşimato diyor. sizce gerçekten panik atağım mı var yoksa muayene olup...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uyuşma ve karıncalanma

    Merhabalar hocam 52 yaşındayım tansiyon hastasıyım ve panik atağım var . ara sıra sağ kolum ve sağ ayağım , parmak uçlarım uyuşuyor . 2 tane tansiyon hapı ve psikolojik ilaç kullanıyorum . uyuşma neden olabilir acaba ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato...

    İyi günler genel kan testi yaptırtığımda anti tpo 30.90 referans değeri(0- 5.61 iuml ) anti tiroglobulin 47.95 referans değeri(0-4.11 iuml) muayene eden doktor panik atağın var diyip antidepresan yazdı, internetten araştırdığımda haşimato diyor. sizce gerçekten panik atağım mı var yoksa mua...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam kurtulabilirmiyim bundan

    Hocam size birsey tanismisdim, 4 gun once durduk yere gece birden aniden nefesim kesildi uyumuyordum ayaga kalktim nefes alamiyorum saniyelerce nefesiz kaldim ayak tirnaklarim biraz morarmisdi bogazimdan cok korkunc bi ses cikmisdi sonra nefesim geri geldi korkudan agladim ölucek gibiydim, hemen ond...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Psk. Hüseyin Erol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin mr da görülen nonspesifik lezyon

    Beyin mr da görülen lezyon hocam ileri derece panik atak anksiyete hastasıyım 5 ay önce ilk kez durduk yere baygınlık geçirdim nabzım 140 ların üzerine çıkmış kasılma geçirmişim, nöroloji ye yönlendirdiler gittim nörolojik muayenen gayet iyi dedi. mr, eeg istedi sonuçlarına baktı doktorum ama ben...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yunus Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Travmatik mast.sendromu

    Benim travmatik masturbasyon sendromum var .yatarak surtunup elimle masturbasyon uzun yillar yaptim.uroliji dr gittim..tahlil temiz cikti..neten uroloji dr sordum davranis teknigi vs dedi.anlafimki bu pskolojik sorun.onceden bnde panik atak anksiyete vardi ilaci 1 yildir biraktim.ayrica yuksek tansy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kanser riski

    Hocam istemsiz korkmaya başladım internette senede 2 defa falan tomografi çektirlmesi normaldir falan yazıyor benim 30 dan fazla var üstüne bide röntgenler var. geceleri uyuyamıyorum bunu düşünmekten.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak hastalık.

    Adnan bey iyi günler. 1 sene felan önce büyük abdest imi temizlerken elim birden yukarı gitmişti ve çarptı çok acıdı. 1 seneden beri rektum bölgesimi oluyor tam bilmiyorum o bölgede ufak ağrı hissediyorum. hafif ağrı sadece bende panik atak olduğu için düşündüğüm zamanlar oluyor. bir de rektal ülser...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Adnan Sulu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Psikolojik ekstrasistol

    Hocam bende ekstrasistoller oluyo kardiyologa gittim 1.derece mitral yetmezlik var önemli bişe değil dedi doktorum, ama anksiyete ve panik atak sorununa sahibim korkunca kötü haber alınca heyecanlanınca kalbimde ekstra atımlar oluyo o strestli ortamdan uzaklaşınca geçiyor bazen normal hayat akışında...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Kayrak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ventriküler taşikardi

    Hocam kolay gelsin 32 yaş bay...hocam 13 yıldır panik atak hastasıyım dolayısıyla birçok kardiyoloji doktoruna muayene oldum defalarca ekg eko efor holter vs tetkikler yaptırdım hep normal olduğu söylendi hocam bende ara ara ek atım lar oluyor bir ay günlük 40 50 tane oluyor sonra bi anda kesiliyor...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Can Özbek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Farmakofobi

    Merhaba hocam yaklasik 4 yildir bende kaygi bozuklugu var ozellikle panik atak vardi son 1 yildir malesef farmakofobi mevcut oncelikle sormak istedigim dis eti iltihabi yuzunden antibiyotik kullanmam gerekiyor hap yutma da zorlandigimdan doktorum cec 500 verdi 2019 haziran ayinda 4 adet kullan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Panik atak

    Merhaba bende panik atak vardı ve şimdi annem gerçekmi değil mi gibi düşünceler başladı. yardım edin . sizofrenmiyim .

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aybars Akkor

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x