Panik atak fibromyalji

  • Dr bey mrb. Ben35 yasindayim. Boyun duzlesmesi, fibromyalji, panik atak hastasyiyim. Yaklasik 2 aydir lustral kullaniyorum. Anestezik bi ilac in yan etkisiyle artan ataklarim nedeniyle 10 gundur 100mg lustral aliyorum. Ama iyi degilim hala zaman zaman bas donmesi, sersemlik, konsantrasyonda zorluk, unutkanlik, nefesimde daralma hissediyorum. Hastaliklar cember oldu agrilarim gecmiyor boyun, sirt...yorgun ve caresizim...bana yol gosterin lutfen

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Servet Ebrinç

    Merhabalar, belirttiğiniz rahatsızlıklarda kullandığınız ilaç kaygılarınızı azaltarak etki gösterebilir, ama bu tedavinin yanında anksiyolitik ilaçlar zaman zmaan eklenmesi daha rahatlatıcı olacaktır, ayrıca kendinizi olumsuz yönde dinlemeniz sürdükçe bu yakınmalarınız sürebilir, kendinizi günlük yaşam içinde daha aktif ve sizi memnun edecek roller ve hedefler edinin ve bu yönde çaba sarfedin, daha iyi hissedebilir ve daha az sorunlarınız kalabilir, size kolay gelsin.

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yardım edin lutfen

    Hocam merhabalar benim yaklaşık on yıldır sırt agrısı var birturlu care bulamadım sırtımım sah kurek altında yanma var sırtım sureli kasılıyo en son bir fizik dok gittim ilacı kullandım ama gene aynı tanı kamburluk tan oluyomus sureli ergersizi yapıyorum agrılarım dahada artı bir hekime gorundum ban...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Yakınmaların, lyricayı da göz önüne aldığımda fibromyalji denen yumuşak doku romatizmasına benziyor. bu ilacın yanına düzenli spor da eklemek çok önemli çünkü fibromyalji spordan çok yarar görür. bütün bunlara rağmen rahatlama olmazsa bir miktar fizik tedavi de deneyebilirsin.

  • Fibromiyalji

    Merhaba, bir yıl önce panik ataklar yaşamaya başladım. panik atak olduğunu bilmeden birkaç kez hastaneye gittim ve bir şeyin yok dediler panik atak olabileceği teşhisiyle psikiyatriye yönlendirdiler. psikiyatri ilaç verdi ve ataklarım kesildi ama ilaçlar sonucunda mide sorunlarım ortaya çıktı. boyun...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Bence bunlar sizin de dediğiniz gibi klasik fibromyalji bulguları. bir romatolog ya da fizik tedavi uzmanı tedavinizi yönlendirsin. tedavi ile yakınmalarınızı gayet etkili bir şekilde yönetmek mümkün olur.

  • Ağrıdan kurtulamıyorum

    Mrb.hocam ben 3 senedir hasta bakıyorum evdeyim dışarı fazla çıkamıyorum.hareketsiz bir yasamim var.ayrica panik atak tedavisi gördüm yaşım 30, 1 aydır sol kolumda sızlama ağrı var fakat sabit değil elimde dirsekte damarlarda bazen omuzda ensede ama en çok koltuk altı ve sırtla birleşen yerde dokunu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Bunların hepsi biraz psikolojik kaynaklı yumuşak doku romatizmasına (fibromyalji) benziyor. ama çoğunlukla kapalı ortamda ve evde olduğunuz için d vitamini düşüklüğü de duruma eşlik edebilir. bir fizik tedavi uzmanı ile görüşmenizi öneririm.



  • Göğüste baskı

    Doktor bey iyi günler.yaklaşık bir senedir ara ara nükseden ve günler süren bir şikayetim var. göğüs kafesimin üstünde boğazımın altında bir gerginlik, baskı hissi meydana geliyor. bir ağrı ya da başka bir semptom eşlik etmiyor. son 1,5 senede 3 kez efor testine girdim birşey çıkmadı. akciğer filmi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Yaşınızın genç olması ve yapılan kalp ve akciğer değerlendirmelerinin normal bulunması daha çok psikolojik bir şey getiriyor aklıma. fibromyalji dediğimiz duruma benziyor. bunu bir fizik tedavi uzmanı veya romatolog ile tartışabilirmisiniz?

  • Sürekli idrara çıkma isteği gece idrar damlatma

    Hocam yaklaşık on gün önce panik atak nöbeti geçirdim. o günden beri idrara sürekli çıkma isteği duyuyorum. yaklaşık saatte bir idrara çıkma isteği başladı. sabah çamaşırımda idrar damlamış olduğunu görüyorum. kan idrar tahliller ve ultrason sonuçları tamamen temiz çıktı. fibromiyalji rahatsızlığım...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Fettah Tosun

    Op. Dr. Fettah Tosun

    Fibromyalji ile ilgili bir bağlantısı olmaz ancak mesanenin bazen hiperaktif olarak işlev görmesi bu ve benzeri şikayetleri açığa çıkarabilir. şikayetleriniz devam ederse tekrar bir üroloji uzmanına görünmenizde fayda olacaktır

  • Kas agrılarım ve seyirmelerim

    Hocam merabalar . ben 20 yaşında bir tıp öğrencisiyim . 3 hafta önce geçirdiğim panik atak krizinden sonra vücudumda kas seyirmeleri ve bacaklarımda inanılmaz kas ağrıları başladı. iğneli emg normal sonuç .tüm kan tetkikleri yaptırdım b12 130 şuanda dedox vurdurmaya başladım . anksiyetem var cibrale...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ahmet Sümen

    Uzm. Dr. Ahmet Sümen

    Merhaba; psikiyatri ve nöroloji takip etmeli bence. geçmiş olsun.



  • Kas agrıalrım ve seyirmelerim

    Hocam merabalar . ben 20 yaşında bir tıp öğrencisiyim . 3 hafta önce geçirdiğim panik atak krizinden sonra vücudumda kas seyirmeleri ve bacaklarımda inanılmaz kas ağrıları başladı. iğneli emg normal sonuç .tüm kan tetkikleri yaptırdım b12 130 şuanda dedox vurdurmaya başladım . anksiyetem var cibrale...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Candan Hundemir

    Op. Dr. Candan Hundemir

    Dogru adres psikiyatri uzmani.

  • Göğüs daralması

    Merhabalar kolay gelsin hocam, hocam yaklaşık 2 ay önce kalbim de taşikardi oldu buna bağlı olarak 5 ay öncesin de zatürre hastalığına yakalanıp atlattım (5 günde antibiyotikle) daha sonra bu taşikardi oldu nasıl mı oldu ? önceki gün ağır eşyalar taşıdım yağmurlu bir gün de terlemiştim bir de..sonra...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İlker Önder Ferah

    Uzm. Dr. İlker Önder Ferah

    Psikolojik ve bedensel rahatsızlıklar iç içedir, tamamen psikolojik ya da tamamen bedensel diyemeyebiliriz, sırt veya omuz boun bölgesi kaslarınızda kulunç denilen kas sertleşmeleri bölgeleri de bu gibi rahatsızğıa neden olabilkeceği gibi, fibromyalji sendromu denilen kaslarda ağrı yapan hastalıkta... Cevabı gör

  • Degerlerim

    Bunlar ctesı gunkı degerlerım :wbc 10.55 4-10 mchc36.6 26-36 sedımentesyan 1 saat 5 0-20 ben panık atak hastasıyım dıger degerlerım normal farklı olan sadece bu ıkısı.wbc kanser gostergesımı cok korkuyorum bugun yenı bır tahlıl yaptırdım ondakı su degerler anormal wbc: 11.49 4/10 mchc 36.2 20/36 lym...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İlker Önder Ferah

    Uzm. Dr. İlker Önder Ferah

    Bu anlattıklarınıza ve değerlerinize göre fibromyalji olarak adlandırılan kas ağrısı, yorgunluk yapan ama tedavisi ilaçlarla, egzersizlerle, nöral terapi ve kuru iğneleme uygulamarıyla mümkün olan hastalığın olma olasılığı var gibi gözükmekte, tabiki kesin tanı doktora gittikten sonra ortaya çıkacak... Cevabı gör



  • Göğüs ağrısı

    İsmail bey merhabalar sorunum şu ki 3 senedir geçmeyen göğüs ağrılarım mevcut...sternum kemiğimde batma tarzı oluyor genelde...genel cerrahi,kardiyoloji ,fizik tedavi,dahiliye hepsine gittim...testlerim yapıldı...akciğer temiz,kalp temiz,boyunda düzleşme çıktı gastroya gittim en son reflü ve gastrit...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. İsmail Eroğulları

    Uzm. Dr. İsmail Eroğulları

    Gastroenterolojide üst endoskopiniz yapıldıysa ve mide fıtığı yoksa, reflü beslenmesine dikkat ediyorsanız; d-dimer, fibrinojen, rf, baktırmanızı ve göğüs hastalıkları hekimine başvurmanızı öneririm.sonuç alamazsanız fibromyalji, somatizasyon bozukluğu gibi patolojiler için romatoloji ve psikiyatri... Cevabı gör

  • Ani yorgunluk hissi

    İyi akşamlar cengiz bey, benim şikayetim ani yorgunluk hissi oluşması ve bununla beraber hafif mide bulantısı bazen sol kolda uyuşma yada tüm kaslarım gerilmiş gibi his yaşıyorum. bu yorgunluk hissi geldiğimde konuşmak bile zor geliyor o kadar yorgun hissediyorum. şeker, b12, kolesterol ve diğer ka...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    Sayın hasta bu sorularınızı sizi muayene eden ve tetkiklerinizi yapan hekim çok daha iyi cevaplayabilir. ancak fibromyalji sendromu vb. gibi bir durum açısından bir romatoloji umznı ile de canlı görüşmenizde fayda var...

  • Aciil

    Slm hocam hergun sol tarfimda gogusumde sirtmda boynumda agri var ekg efor kan dahli ve gogusme jel surup baktilr ama sdce ks agrsi diorlr 8 aydir bu arlem vr bn bu dktr inmadm 4 tne doktr daha gtm hpsi aynisi syluyor hafta. en az iki dfa acille gttiyorum kalp krzi diye ekg cekiyorlr bsy yok diyp g...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nevrez Koylan

    Prof. Dr. Nevrez Koylan

    Panik atağınız varsa, panikle birlikte fibromyalji sık olur ve bu tarz ağrılar yapar. canınızı sıkmaktan başka sakıncası yoktur, boşuna merak etmeyin



  • Panik atak fibromyalji

    Dr bey mrb. ben35 yasindayim. boyun duzlesmesi, fibromyalji, panik atak hastasyiyim. yaklasik 2 aydir lustral kullaniyorum. anestezik bi ilac in yan etkisiyle artan ataklarim nedeniyle 10 gundur 100mg lustral aliyorum. ama iyi degilim hala zaman zaman bas donmesi, sersemlik, konsantrasyonda zorluk,...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Servet Ebrinç

    Prof. Dr. Servet Ebrinç

    Merhabalar, belirttiğiniz rahatsızlıklarda kullandığınız ilaç kaygılarınızı azaltarak etki gösterebilir, ama bu tedavinin yanında anksiyolitik ilaçlar zaman zmaan eklenmesi daha rahatlatıcı olacaktır, ayrıca kendinizi olumsuz yönde dinlemeniz sürdükçe bu yakınmalarınız sürebilir, kendinizi günlük ya... Cevabı gör

  • Mrh uzun süredir fibromiyalji hastasıyım bu aralar ağrılarım arttı eski bir

    Mrh uzun süredir fibromiyalji hastasıyım bu aralar ağrılarım arttı eski bir panik ataklıyım ağrılar yüzünden paniğim tetikleniyor 9 senedir aralıklarla seroxsat alıyorum su andada yarım kullanıyorum ama anksiyetem var xanax kullanmak istemiyorum atarax nasıldır fayda görürmüyüm panik atağım sadece...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nurettin Lüleci

    Prof. Dr. Nurettin Lüleci

    Sayın arzu hanım; bildiğiniz gibi fibromyalji hastalığının tam bir tedavisi yok maalesef. ben size ozon terapi görmenizi öneririm. sağlıcakla..


.
x