Özofagus malign

  • İyi günler doktor hanım, babama Yassı epitel hücreli özofagus kanseri tehşisi konuldu kemiklerine akciğerine karaciğerine retinaya metastaz söz konusu olduğunu söylediler fakat bu metastazlar henüz kitle dahi oluşturmamış yapılar dediler yemek borusunun 6-7 cm lik bir kısmında kanser söz konusu stent atmaya gerek yok kemoterapi ile iyileşir dediler 4 kürlük 3 haftada bir kemoterapi yolu çizdiler fakat kemik ağrıları çok fazla hareket sınırlanmasını beraberinde getirdi ilk kemoterapiyi aldı ve bununla birlikte ağrılar fazlalaştı kan değerleri normal sadece kalsiyum düşük çıktı önerebileceğiniz bir şey varmı radyoterapi ne zaman verilmeli şimdiden cevabınız için teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Kemik metastazlarina bağlı ağrıları olabiliyor o nedenle kemik ilacı ve radyoterapi için radyasyon onkologu değerlendirmeli. tabi kemoterapi aldıkça da ağrilarda azalma olmasını bekleriz. tam anlamıyla değerlendirmek sağlıklı olur. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 3 / Oy veren : 2 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Kalcada kitle

    Hocam iki hafta oldu yaklaşık biyopsi ornegi aldilar fakat daha patoloji sonucu çıkmamış deniyor bizde bekliyoruz ayni zamanda agrisini kessin diye morfin hapi kullanıyor sürekli bi doktor da en fazla 4 5 sene yaşar diyor son evreye gelmis diyor tek cozum ameliyat diyor bi tane de fitoterapist var...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalcada kitle

    Hocam akcigerlerde nodul baslangici varmis omurgayada yayilmis kalcasinin ön kismina dogru buyuk bi kitle varmış kacinci evrededirr bu hastamiz?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalcada kitle

    Hocam merhaba ablamin sag kalcasinda kitle oldugu tespit edildi tomografi sonucunda daha sonra nükleer tıp ve pet e girdi simdi de akcigerlerde leke var deniyor fakat patoloji sonucu çıkmadan hic bi sekilde kesin bilgi vermiyorlar kalca kemigindeki kitle akcigerlere dagilmismidir leke var dedikler...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karbonmonoksit zehirlenmesi

    Hocam kolay gelsin. bugün sabah evdekiler sobayı yakıp gitmiş sobada sadece odun vardı. sabah kalktım soba tütmüş yaklaşık 1 2 saat uyumuşum dumanda. aradan 8 saat falan geçti bir sıkıntı olsa kendini belli edermiydi biraz takıntılıyım cevap verirseniz çok sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemide hepatit

    Merhaba serdar bey.kardeşim 25 yaşında erkek.doktoru lösemiden konuşdu.ateşi kilo kaybı boynunda beze var.morarmaları oluyor.iki hafta evvelki kan sayımının tekrar etmesini istedi doktor.kardeşimde hepatit b de var.bu durumda onun tedavisi mümkünmüdür? bana bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan hemogram

    Merhaba.bende kaşıntı,el soğuması oluyor.boynumun aşağısında hafif kızarıklık olup hemen geçiyor.hemogram yaptırdım.bu değerler lösemiye işaret ediyormu? hb-15.6 ht-44.7 rbc-5.12 mcv-87.3 mch-30.6 mchc-35.0 rdw-13.8 wbc-8.9 notrofil-52(47-72)- 1(1-6) lenfosit -40 (19-38) monosit-6 eozinofil -1 plt-...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon kanseri

    Hocam yaşım 22 ben geçen ay endoskopı oldum karın ultrasonunda bişe çıkmadı ama endoskopide tanı olarak şunlar yazıyor mideye safra reflüsü eroxiv bulbit antral gastrit pilot disfonksiyonu bulantı iştahsızlık şikayetleriyle gitmiştim şuna bunlar yok ama hafif karın ağrım var genelde sağ üst sol üst...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri

    Hocam yaşım 22 ben geçen ay endoskopı oldum karın ultrasonunda bişe çıkmadı ama endoskopide tanı olarak şunlar yazıyor mideye safra reflüsü eroxiv bulbit antral gastrit pilot disfonksiyonu bulantı iştahsızlık şikayetleriyle gitmiştim şuna bunlar yok ama hafif karın ağrım var genelde sağ üst sol üst...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonkanseri

    Saygilar esim kolon kanseri ameliyat ve 6aylik kemoterapisi yeni bitti cinsel hayatimiza baslamanin sakincasi olurmu beni aydinlatirmisiniz esim pek yaklasmak istemiyor tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mrb hocam cevaplar sanız sevinirim

    Merhabalar hocam. 1.5 aydır mide bulantısıyla başlayan hazımsızlık sırta vuran ağri, sindirim sistemi şikayetlerim den dolayı endoskopi ve kolonoskopi oldum. kolonoskopide birşey çıkmadı. endoskopi de fundus, korpus, antrum mukozası hiperemik ve ödemli izlendi. antrum dan biyopsiler alındı. pilor sa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfoma belirtileri

    Merhaba.bende son iki ayda bazen kasık bölgesinde kaşıntı,36-37.3 ateş,ara sıra göğüs ağrısı oluyor.üzüntüden iyi yemeknyemedim iki kilo kaybettim.lenfomadan korkuyorum.iç organlara baktırdım bişey yok.kkb doktoru boğazımda şişlik için antibiyotik ve başka ilaçlar yazıb bir hafta sonra gelmemi isted...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gbm nüksü kemoterapi

    Hocam merhaba, babam 53 yaşında gbm tanısı sebebi ile ameliyat ardındanda radyoterapi ve kemoterapi (6 kür temodal 140 mg.) gördü. tümör 2019'da tekrar nüks etti 19.11.2019'da ameliyat olduk radyoterapi doktoruna gittik 31 aralık'ta mr çekilip ışın tedavisi görüp-göremiceğimizi kararlaştırırız dedi....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gbm nüksünde ameliyat sonrası kemoterapi

    Hocam hekimimiz ameliyat sonrası bölgenin kendini toplaması, kanların çekilmesi nedenlerden dolayı beklemeliyiz ve sonrasında bir mr çektirmeliyiz dedi yani; gbm hastası ameliyat (tümörün %95’i alındı) olduktan 43 gün sonra hatta tedavi planınında oluşturulmasıda üç gün sürse 46 gün sonra mr çekilme...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram yuksekligi

    Rbc referans 4.44-5.61 iken benim 5.64 10^6 hemoglobin sonuç 16.9 hct 40.0-49.4 iken benim 49.5 mpw 9.13- 12.1 iken benim 13.4 mdw 10.1-16.1 iken benim 18.6 p-lcr 18.5-42.3 iken benim 51.6 ly# 1.6- 2.5 iken benim 3.5 10^3 bu değerler yüksek sorun nedir acaba yardımcı olurmusunuz ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanser ön bilgi

    Murat hocam öncelikle saygılarımı sunarım size beni çok mutsuz eden kafamdan atamadıgim bir problemim var hocam annem 52 yaşında 59 yaşında olan teyzem 3 yıldır geçmeyen dil yarası yaşıyordu ve her yapılan tahlilde temiz çıkıyordu belinde oluşan ileri fıtık sebebi ile 4 ay önce ameliyat oldu ve amel...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x