Ozmolitik frajilite

  • Kolay gelsin hocam. Benlm bebeğim 8 aylık. Doğduğunda sarılık çıktı hastane de yattı 3 gün. Uzamış sarılık dediler 3 ay sonra geçti. Hastane de yattığı zaman kan tahlili yapmışlar ozmolitik ferijilşte var denildi. Bu hastalık hakkında hiç bir bilgimiz yok lütfen kısa bir bilgi verir misinz bu hastalık varsa neler yaşayacak çocuğumuz neler yapabilir. Tekrar kontrole gideceğiz bakılacak ama bilgi almak istiyorum lütfen hocam

  • Doktor Cevabı:

    Sayın nesli hodoğlu bebeğinizde eritrosit zar, enzim ve hemoglobin hastalıklarından kaynaklabilir, bir çok testler ile zaman kaybetmek yerine bebeğinize tüm ekzom analizi yaparsak, hem eritrosit hastalıkları hem uzayan sarılık yapan diğer metabolik hastalıklar hem de gelecekte karşılaşılacak genetik hastalıkları çözmüş oluruz. tüm ekzom analizi için merkezimizi arayınız, çocuğun gelmesine gerek yok, edta lı kan örneği de gönderebilirsiniz. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor Cevabı:

    Sayın nesli hodoğlu bebeğinizde uzayan sarılık nedeni, eritrosit zar, enzim ve hemoglobin hastalıklarından kaynaklanabilir, bir çok testler ile zaman kaybetmek yerine bebeğinize tüm ekzom analizi yaparsak, hem eritrosit hastalıkları, hem uzayan sarılık yapan diğer metabolik hastalıkları, hem de gelecekte karşılaşılacak genetik hastalıkları çözmüş oluruz. tüm ekzom analizi için merkezimizi arayınız, çocuğun gelmesine gerek yok, edta lı kan örneği de gönderebilirsiniz. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekkür ederim bilgilendirme için bugün kan verdik sonucuna göre tekrar iletişime geçeceğim inşallah..


Antalya Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Test ve ella

    Hocam 37.gün idrarda gebelik testi yaptım negatif çıktı. ama hâlâ adet olamadım. ne yapmalıyım? kan testi vermek istemiyorum.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hüseyin Pehlivan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zarı

    Merhaba hocam daha önce biri size hocam acilen cevaplasanız çok sevinirim ben ayın 23 ünde kız arkadşımla kıyafet ile sürtdündüm biraz uzun sürdü kız arkadşım eve gittiğinde az bir kan görmüş 1-2 damla şekilinde ve regl dönemi ayın 24ü 25i sizce kızlık zarı kıyafet ile sürtünmeden olur mu lütfen c...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siroz karaciger

    Mrblar hocam geçen sene bağırsak rahatsızlığından dolayı idrar kan usg bt tetkikleri yaptım tesadüfen karaciğerde yağlanma grade 3 ve alt 90 ast 40 trigliserid 450 ggt 150 çıktı o zamana kadar ağrı hisetmiyordum üst karinda alkol alıyordum o sıralar ve 95 kiloydum alkolü bıraktım 85 kiloya indim ama...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemoglobin

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam yıllardır anksiyete hastasıyım dolayısıyla hastanelere biraz fazla gidiyorum...acil poliklinikte bakılan kanlarım wbc:8 ile 14 arası değişik değerler çıktı ekseriyetle 9-12 civarı.....rbc: 5.4-5.7 arası yüksek normal çıkıyor genelde...pct değeri de 0,270---0.3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alper Can

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İbs için yapılan tahliller

    İyi çalışmalar hocam tecrübelerinize istinaden sormak istediklerim var, 27 yaşındayım yaklaşık 1 yıldır ağrı dışkılama düzeninde değişiklik var, cea testleri, gaita, kan tahlilleri,ultrason, ve manyetik rezonans görüntüleme yapıldı batına yönelik. doktorum ibh yı elemek için bu testleri istedi bunla...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zarı

    Hocam merhaba size sormak istedim sorular var lütfen cevaplarmısınız. takıntı haline getirip sürekli kızlık zarına bakıyordum kloritisin olduğu bölgeden bazende makatın olduğu bölgeden acıyordum neredeyse hergün bakıyordum delik basta kücüktü sanki idrar deliğine doğru yırtılmıs gibi cünkü ıkındığım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon baktırma ne sıklıkla olmalı

    Hocam adetlerim azalmaya başlamadan önce 61-62-63 kilo arası olmuştum. yani 2-3 kilo almıştım. pandemi çıktığı zamanlar idi.2020 mart ayında. sonra 2020 ağustos gibi adetlerim miktar olarak azalmaya başladı, 11 yaşımda ilk adetimi gördüğümden beri 4 gün olan adetlerim 2 güne düştü. yine her ay düzen...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İbs olabilirmiyim ?

    Hocam nasilsiniz tekrardan eylulde doktor kontrolune gittim sadece dinleyerek bana 14 gunluk colidur ve tribudat verdi basladim ilaclara veya gayet duzelmeler oldu. ustune probiyotik hapla desteklemeye başladim şuan ishal durumum yok. ama sol taraf ağri oluyor gaz agrisi dün bunun için başka bir dok...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mthfr a1293c heterozigot

    Merhaba doktor hanım 6 haftalık daha ultrasonda görünmeden düşen ve 12 haftalık kalbi duran(hiçbir belirti vermeden)düşüğüm var genetik testlerim normal pıhtılaşma testimdeyse mthfr a1293c heterozigot diğerleri normal çıktı gebelikte kan sulandırıcı iğne yada hap kullanmalımıyım ve folik asitin hang...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam ilgilenirseniz çok sevinirim

    Hocam iki sorum olacak vaktinizi ayırırsanız çok sevinirim. kız arkadaşım şüpheli bi durumdan sonra (vajina penis teması yoktu benim iç çamaşırımdaki ıslaklık vajina dışına maks 2 saniye kadar temas etti) iki defa biri normal tarihten bir gün önce diğeri ve en son olanda da normalden bir gün sonra r...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam yardım edin lütfen

    Hocam iki sorum olacak vaktinizi ayırırsanız çok sevinirim. kız arkadaşım şüpheli bi durumdan sonra (vajina penis teması yoktu benim iç çamaşırımdaki ıslaklık vajina dışına maks 2 saniye kadar temas etti) iki defa biri normal tarihten bir gün önce diğeri ve en son olanda da normalden bir gün sonra r...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crp yüksekliği

    Hocam merhabalar. sol kol pazu altında elektriklenme şeklinde ağrılar sebebiyle kalp kontrolleri ( efor testi ve ekg) yaptırmıştım. herşey normaldi. 2 gün sonra sol kolda parmaklarıma kadar çok belirgin bir uyuşma oldu, panik atak benzeri durum yaşadım. korktum ve yine acil kalp doktoruna gittim, ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Betahcg değeri

    Merhaba eşim ile gebelik planlıyoruz. 18 eylül de regl oldum , en son cinsel birlikteliğim ise 30 eylül-2-3-4 ekim de oldu kan testini ayın 13 ünde yaptım sonuç

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kalçada agri

    Sn hocam 2 yıldır en çok oturunca yada sırt üstü yatınca sol kalcamda biraz daha fazla oturunca belimin ortasida alt kısımda ağrı oluşuyor 5 kez tüm kan tahlilleri 2 sol kalça ilaçlı mr bel tomografi bel mr sakroillak ilaçlı mr çektim sadece l4l5 diffüz bulding çıktı bunada önemsiz dediler sakroilla...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Tuğba Kılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif hipoglisemi teşhisi doğru mu ve tamamen düzelir mi?

    Selamlar hocam.ben 26 yaşında 180 cm bounda 71 kiloda bir erkeğim. 1 haftadır yemekten sonra halsizlik ve sık sık acıkma sorunu yaşıyorum.yemekten sonra midem bulanıyor.özellikle kahvaltıdan sonra.doktora gittim ve tahlil yapıldı.doktor reaktif hipoglisemi oluşmuş bununla yaşamak zorundasın dedi. ta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x