Oğlumun ths değeri

  • Hocam merhabalar benim 19 aylık bir oğlum var boy ve kilosu biraz geriden geliyor kilo 10.200 boyu 81 cm. Bunun için kan tahlili yaptırdım çok az kansızlık cıktı ileri seviyede değil. Benim asıl sorum Tsh değeri 5.05 t4 1.37 iki değerde normal referans aralığının içinde gözüküyor fakat 1 yasında yapılan tahlilde ths 3.44 iken şimdi biraz yükselmiş acaba oğlumun kilo ve boyunun ayından biraz geride olması buna baglı olabilir mi? Zihinsel gelişimi çok iyi diyebilirim algılama öğrenme açısından hiç sorun yok yasıtlarına göre cok fazla kelime söylüyor hatta iki kelimelik cümle kurmaya çabaladığını görüyorum ancak boy olarak kısa kalırmı ilerde diye endişe ediyorum ben 174 babası 183 boyundayken oğlumunda uzun olmasını beklerdim endişelenmek için erken mi beni aydınlatırsanız cok memnun olurum teşekkür ediyorum

  • Doktor Cevabı:

    Tiroid hormonlarında hafif tsh yüksekliği dışında sorun yok ancak bir kez daha tekrarlanabilir. eğer tiroid problemi varsa boy uzaması etkikenir. izmirde yaşıyorsunuz sanırım çocuk endokrin merkezlerine başvurmak içinizi rahatlatacaktır

    tarihinde cevapladı.

Kocaeli Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Paratiroid hormonu yüksekliği

    Hocam annem 65 yaşında 5 yıldır evre 2b meme ca tedavisi görüyor. kitle içinden alındı koltuk altında 1 tane lenfte met çıktı uzak met yok. kt rt aldık 5 yıldır femara kullanıyoruz. tsh t4 t3 bunlar normaldi. özellikle radyoterapiden sonra 6 aylık kontrollerimizde tsh yüksek çıkmaya başladı. 4,9 üst...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muaz Bayram

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh testi yüksek

    Hocam mrb benim 28 günlük bebeğimin tsh değerleri yüksek 7 günlükken 22 çıktı takibe aldılar 14 günlük 7.03 tekrar takibe aldık 21 günlükken 5.9 tekrar takip dediler değerin 5.6nın altına düşmesi gerekiyormuş bugün yaptık yani 28 günlük sonucu 6.6 çıktı yani yükselmiş bir önceki haftaya göre şuan te...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh degeri

    Hocam benim kan testimde tsh değeri 4.3 geldi normal degerlerde mi hocam gözüküyor ne yapmalıyım hocam ne hastalığım var acaba

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yenıdoğanda tsh yukseklıgı

    Hocam iyi aksamlar ,bir sorum olcakti .oglum 9 yasinda ve kan sonucunda tsh 5.64 cikti.cok yuksek bi deger mi acaba.nasil bir yol izlemeliyiz.tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hastalıklarımın özür oranları hk

    Merhaba, doğuştan gögüs kafes çöküklüğü bulunuyor. 2 kere ameliyat oldum ama maalesef düzelme olmadı. bende şöyle sorunlar var. bana ankara 600 yataklı askeri hastanede mitral kapak yetersizliği var dendi ama birçok yere başvurduğumda yok denildi. sadece kalp kapakçığında sızıntı var denildi....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emin Akyıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Staroid ve tsh

    Merhaba hocam ben sporcuyum ve dışardan sentetik hormon alıyorum tsh biraz yüksek çıktı sebebi nr olabilir t3 t4 normal ama testestoron deca ve rimobolon alıyorum dışardan

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Merhaba. bugün itibariyle 41 günlük kız bebeğim var. 14 günlükken sonuçları t4:1.31 tsh:7.293... 24 günlükken t4:0.95 tsh:7.279... 41 günlükken t4:0.7 tsh:7.421 çıktı. rica etsem yorumlayıp, ne yapmamız konusunda bilgi verir misiniz?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşın Uçkun Kitapçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid yüksekligi

    Hocam merhaba bugun itibariyle 41 günlük kız bebegim var. 14 günlükken sonuçları t4=1.31 tsh=7.293... 24 günlükken t4=0.95 tsh=7.279... 41 günlükken t4=0.7 tsh=7.421 cıktı. rica etsem yorumlayıp, ne yapmamız konusunda bilgi verir misiniz?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Annemin rahatsızlığı

    İyi günler, annemin midesi 1 haftadır şiddetli ağırıyor, ağrı başlamadan önce 2-3 defa sabah kalktığında ağzından kan geldi az çok değil azımsanmayacak derecede. şu an ağrısına mide bulantısı da eşlik ediyor, doktora gitti tahlil ve ultrason sonuçlarında bir şey çıkmamış. sebebi ne olabilir acaba, l...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emin Akyıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Trois testi hakkinda

    Merhabalar, bir sorum olacaktı. oğlum mayıs 2018 de yedi yaşında olacak 2011. doğumlu. okuldan test istemişlerdi. sağlık ocağında test yapıldı. ancak sonuç raporunda plt :460 , kolesterol :207, glukoz:112 , serbest t3:5,04 serbest t4 :1,23 olarak gozukmektedır. rısklı olabılecek değ...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebekte tiroid

    Doktor hanim merhaba hamilelikte bende hipertiroidi çıkmıştı günde 1adet propycil almıştım değerlerim 6.ayda düzelmişti..kizim dogduktan sonra topuğundan kan aldılar normal çıktı..10 aylıkken tekrar kan verdik tsh değerleri normaldi..şimdi 18 aylık..ben kan verdim değerlerim çok kotu yine hipertiroi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonucum

    Rbc 5.95 eo 0.02 eo% 0.4 mcv 77.6 mchc 34.8 rdw-sd 33.7 ig 0.02 nrbc% 0.2 nrbc 0.01 alt 50 tsh 5.10 hocam tahlil sonucumu yorumlar mısınız şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Süleyman Türk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bebeğimin tiroid yüksek

    13 aylık kızımın kan tahlili sonuçları tsh:1,7669 t4 :0,98 t3 : 4,24 çıktı çok endişeliyim tiroid yüksek çıktığı için endokrinoloji servisine götürmem gerekiyor mu? sizce sonuçları nasıl yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Graves ihtimali var mı? ultrason sonucumu yorumlayabilir misiniz?

    Hocam sonuçlarımı yorumlayabilir misiniz? trioid us: trioid bezi sağ lobu 17*15*52 mm, sol lobu 16*12*52 mm, istmus kalınlığı 3,5 mm ölçülmüştür. tiroid parankimleri hipoekoik eko yapısında izlenmektedir. rdus bakıda vaskülariteye ait renk kodlamalarında artış dikkati çekmiştir. bulgular tiroid açıs...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidogan tsh

    Merhabalar, 2aylik bir kizim var.kizima yapilan hormon testlerinin sonucu şöyledir: 7 günlukken tsh:7.18 15günlük tsh:6.24 serbest t4:1.13 1aylikken tsh:5.81serbest t4: 1.11 di. (buarada yapilan testlerde tsh referans araligi:0.38-5.33 serbest t4 referans araligi ise 0.58-1.25 dir) ek bir...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşın Uçkun Kitapçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x