Normal sol ventrikül sistolik fonksiyonu sol ventrikül hipertrofisi hafif

  • normal sol ventrikül sistolik fonksiyonu sol ventrikül hipertrofisi hafif mitral yetersizliği konulan sonuç bu 49 yaşındayım içki sigara hiç kullanmadım.babam kalp krizi sonucu 68 yaşında öldü 55 yaşında abim kriz geçirdi stend takıldı.62 yaşında diğer abim kriz geçirdi ameliyat ile 5 damarı değişti.bende kontrol amaçlı tahlil yaptırdım. yukarıdaki sonuçlar çıktı.birde hdl 13.8 çıtı diğer değerler normal.öneriniz ne olur.teşekkür ederim.mesleğim fotoğrafçılık.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba nevzat bey. ailenizdeki sorun ille size de uğramak zorunda değil. ancak tabii ki bu ihtimali yok saymamak ve kontrolden geçmeniz lazım. geçmişsiniz de. geçmişsiniz geçmesine ama bu iş eko ile olmaz. eko tetkikinizdeki bu bilgilerin hiçbir anlamı ve size sağladığı bir güvence yok. sorduğunuz konuda en ufak bir güvence sağlamıyor yani sizin de birçok damarınız dar-tıkalı olduğu halde eko ile hiçbir şeyinizin olmadığı gibi bir cevap verilebilir. bu yapılana kadar bir efor testi veya daha iyisi bir ct anjiyo yapılsa daha tatmin edici olurdu. sağlık ve esenlikle..

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Göğüs ağrısı

    Hocam iyi akşamlar. annemi geçen sene grip şikayetiyle doktoru götürdük aslında rahatsızlığının sebebinin kalp olduğunu öğrendik. eko çekildi sonuç olarak : normal sol ventrikül sistolik fonksiyonu sol ventrikül konsantrik hipertrofisi sol ventrikül diyastolik disfonksiyonu hafif triküspit kapa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Onur Akpınar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eko kardiyografi sonucu

    52 yaşındaki annemin sonuçları normal sol ventrikül sistolik fonksiyonu sol ventrikül diyastolik disfonksiyonu sol ventrikül hipertrofisi hafif triküspit yetersizliği aort kapak sklerotik mitral yetersizliği(++) mitral kapak fibrotik bunların ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum birde he...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ilaç değişimi

    Merhaba hocam, 52 yaşındayım. eko sonucum (normal sol ventrikül sistolik fonksiyonu sol ventrikül konsantrik hipertrofisi sol ventrikül diyastolik disfonksiyonu grade 1) ve holter sonucu dikkate alınarak bir yıl önce co irda 150 ve vasoxen 2.5 verildi. bir yıl boyunca bu ilaçları kullandım ve tansiy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muharrem Arslandağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Eko raporu

    Merhabalar ben 64 yaşında bayan hastayım. göğüs ağrısı şikayeti ile hastahaneye gittim ve bugun eko çekilip raporum verildi bana fakat doktoruma sonuc gösteremedim. rica etsem bana sonucu hakkında bilgi verir misiniz ? yani neyim var ? şimdiden sağolun. raporumda yazanlar: sol ventrikül sistolik f...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Gültekin Faik Hobikoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp kapagi hastaligi

    Hocam cekilen eko sunucunda,sol ventrikül sistolik fonksiyonu normal sol ventrikül hipertrofisi sol atriumda genisleme dejeneratif mitral kapak hastaligi,kapak acilimi kisitli ciddi anuler kalsifikasyon(max gr:13 mmhg,mean:6 mmhg,tpasb:32mmhg) ekojenite suboptimal planimetrik hesaplama yapila...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tansiyon

    Merhaba hocam, 51 yaşındayım. bugüne kadar tansiyon ilacı kullanmamıştım. ani tansiyon yükselmesi nedeniyle hastaneye gittiğimde eko ve holter sonucuma göre co irda 300 ve vasoxen5 ilaçları verildi kalpte büyüme var dendi. eko sonucum şöyledir; aort kökü çapı 28 sol atrium 33, sol vent.diastol sonu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aort kökü genişlemesi

    Merhaba doktor bey eşim 33 yaşında 183 boyunda 98 kilo bazen tansiyonu yükseliyor bunun için muayene oldu kan idrar böbrek usg si ve eko çekildi kanda kolestrol 200 ldl 138 alt 54 çıktı birde eko sonucu normal sol ventrikül sistolik fonksiyonu, sol ventrikül hipertrofisi (hafif), aort kökünde genişl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Triküspid kapak yapı ve hareketleri normaldir. sağ kalp boşlukları genişliğ

    Triküspid kapak yapı ve hareketleri normaldir. sağ kalp boşlukları genişliğinormaldir. pulmoner kapağın yapı ve hareketleri normaldir. pulmoner arter genişliği normaldir. intrakardiyak kitle ( trombüs, vejetasyon vs. ) görüntüsü izlenmedi ve perikardial effüzyon saptanmadı. interventriküler septu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör


.
x