Normal lh ve fsh fakat düşük testosteron

  • Hocam iyi günler. sertleşme sorunu yaşıyorum. yaşım 25 yaptırdığım test sonucunda total testosteron 186 (referans 241 - 877), serbest testosteron 4.50 (referans 8.6 - 54.6), lh 2.89 (referans 0.1 - 6) ve fsh 2.50 (referans 1.4 - 18.1) -çıktı. bir ay testogel kullandım ve 1 hafta testogel e ara vererek ikinci testi yaptırdım. referans değerleri aynı şekilde total testosteron 225, serbest testosteron 8.58 e yükselmiş lh 4.53 ve fsh 1.40. e2, t4, tsh ve açlık şekeri normal. Endokrinoloji doktoru hormonal bir sorun olmadığını söyledi ve testogel i kesti. Hocam sizce hipogonadizm sorunu var mı bende. hayat boyu hormon mu kullanacağım yoksa geçici bir düşüklük mü? hocam fsh ve lh normal iken testosteron neden düşük çıkıyor? cevaplarsanız çok sevinirim hocam.


Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Progesteron yüksekliği

    Evet hocam 17 hidroksi progesteron değeri. en son çıkan sonuç 4,3 geldi. endişelenmeli miyiz? cevap verdiğiniz için teşekkürler hocam çok sağolun.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tomografi raporu

    Mrb hocam bobrekte subkapsüler kısım perirenal bölgemi oluyo hocam cevabiniz için teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Synacthen ve emzirme

    Merhaba hocam. cushig hipofiz adenom ameliyatı oldum genkort kullanıyorum. synacthen depot testi yapılacak ama şuan emziriyorum. herhangi bir zararı olur mu? yada sütten geçer mi bebeğime. vücuttan ne kadar zaman sonra atılır?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hastasi hilal coskun

    Iyi gunler sayin hocam ben kayseriden cebrail coskun hilal coskun nun babasi sizin hastaniz hilal su anda 22 yasina geldi sizin numaranizi kaybetim numaranizi gonderirmisiniz veya beni ararmisiniz numaram 05387982940

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kah ve hormon

    Hocam merhaba ben androstenedion hormonu 5 çıkıyo ama 17 oh progesteron hormonu düşük çıkıyo nasıl bir tedavi izlemeliyim klitoris de de büyüklük var adet olmam lazım ki acth testi yapılsın hangi doktora gittiysem bir daha tahlil yapalım diyorlar o yüzden onu bekliyorum nasıl bir tedavi izlemeliyim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penis boyuuuu

    Merhaba hocam kan ve idrar verdim bunun için sonuçlar nasıl bakarmısınız bi durum varmı. i̇şlem adı tam kan sayımı (hemogram) kurum adı sonuç 31.9 sonuç birimi pg referans değeri 25.7 - 32.2 rapor tarih 19.11.2021 hata bildir bu i̇şlem bana ait değil! kurum adı sonuç 7.61 sonu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Penis boyuuuu

    Merhaba hocam daha önce testiste küçük 2 tane kist vardı doktor önemsiz dedi kışın ağrı oluyur bazen ve 2 gündür penisim sarkık sıkamıyorum ereksiyon haline cok geç giriyor sebebi ne acaba

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğan testislerde koyuluk

    Hocam merhaba. yeni doğan oğlumun testislerinde siyaha çalan daha çok kızıl renklerde bir koyuluk var. i̇lk muayenede 10 gün içinde renkte düzelme olmazsa endokrinoloji bölümüne gitmemiz gerektigi söylendi. bu koyuluk neden olur? hangi hastalığın habercisidir? yakınımızda çocuk endokrinoloji bölümü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penis boyuuuu

    Peki hocam marrübayon yaparken bile erken boşalıyorum bunun için ne yapmam lazım ve penis boyunun bi muayne gerekiyormu sizce

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek ultrasonu

    Mrb ultrason raporum.. sag bobrek orta kesimde hipoekoik nodüler solid görünüm izlenmiştir( hemorojik kist. hocam cevabiniz için tesekkur ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Progesteron yüksekliği

    Hocam iyi akşamlar 2 ay 11 günlük bir bebeğim var doğumdan sonra yeni doğan takipnesi oldu 6 gün yogun bakımda kaldı. daha sonra yogun bakımda göbek deliğinden damar yolu açılmış ve pıhtı oluşmuş. daha sonra da 6 gün serviste beraber kaldık kleksan tedavisi aldı. taburcu olduktan sonra muayened...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penis boyuuuu

    Merhaba hocam kilo vermem neye fayda sağlar ve ne için tedavi olmam lazım

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Penis boyuuuu

    Merhaba hocam öncelikle sürekli sizden iyi bilgiler ediniyorum inşallah yakın zamansa yanınızada uğrayacak şimdi benim sorunum penisim ereksiyon halindeyken 12 cm’ye ulaşıyor ereksiyon halinde değilken cok küçülüyor kayboluyor bunun için ne yapmam lazım penis boyu kaç olması lazım saygılar ve büyült...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Randevu hakkında

    Merhaba hocam diyabet hastası kardeşim için muayenehanize gelmek istiyoruz. şanlıurfa’dan geleceğiz ama randevu alamıyoruz. perşembe günü için nasıl randevu alabiliriz?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek bezi

    Hocam merhaba sol sürrenal bez medial bacağında hafif düzeyli diffüz kalınlık artısı izlenmektedir yazıyor tomografide ne demek bilgi verir misiniz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x