Nonalkolik yağlı karaciğer hastalığı

  • Merhaba 27 yaşındayım konyada yaşıyorum tesadüf kan değerlerimi ölçtürdüğümde Yaklaşık 1 yıldır ayda 1 olmak üzere Alt 201-343 Ast-55-84 aralarında seyir etmektedir.Hepatiplerim hepsi negatif çıktı brucella,aids tüm tahliller yapıldı hepsi negatif çıktı.Sigara alkol kullanmıyorum Karaciğerde yağlanma grade 2 Daha sonra doktorum karaciğer biopsisi yapılacağını tanın konulacağını söyledi. Biopsi sonucu aşağıdaki gibidir. Mikroskopik bulgular skor: Derece : %50 skor: 2 Lok**** skor: 2 Mikroveziküler **** skor: 1 ****üzoidal ve periportal/portal skor: 2 lobüler in**** skor: 0 Mikroganü**** skor: 0 geniş lipogranü**** skor: 0 portal in**** **** balonlaşma deje**** kaç adet **** asidofil **** **** pigmente ma**** **** megam**** **** Tanı:Nonalkolik Yağlı karaciğer hastalığı,Skor 9 (>5 nash;karaciğer,iğne biyopsi, Doktorum yapacak bir şeyin olmadığını sadece e vitamini verdi bununla ilgili ne yapmam lazım bilgi vermenizi rica ediyorum

  • Doktor Cevabı:

    Alp bey geçmiş olsun. maalesef çağımızın hastalığı non alkolik karaciğer yağlanması. yapılacak şeyler var tabi. zayıf mı şişman mı olduğunuzu söylememişsiniz. çoğu zaman metabolik sendromla birlikte gidiyor bu hastalık ve aldığımız gıdalardan ve hareketsiz yaşam şeklimizden kaynaklanıyor. öncelikle açlık insülin seviyelerinizin ve kan şekeri düzeylerinizin bakılıp sizde şeker hastalığı ya da insülin direnci olup olmadığı belirlenecek ve gerekirse buna yönelik ilaç tedavisi verilecek. spor yapmaya başlamanız gerek, en az haftada 3 gün egzersiz yapmanız gerekir. diyetisyen eşliğinde yeni ve sağlıklı bir beslenme planı düzenlenmesi ve buna ömür boyu uymanız gerek. **** adresinde daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. bu önlemleri uygulamazsanız yağlı karaciğer hastalığı siroza gidebilir. tekrar geçmiş solun.

    tarihinde cevapladı.
  • Cevabınız için teşekkür ederim.Kilom 82 Boyum 1,85 Şeker kontrollerimde hiçbir olumsuzluk çıkmadı ilginiz beni gerçekten çok memnun etti.iyi günler


İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciğer kurdu

    Cevabınız için çok teşekkür ederim. ben daha önce çiğ gıda az miktarda da olsa tüketmiştim. vücudumda herhangi bir olumsuz belirti de hiç görmedim. sizce bu durumda herhangi bir parazit testi yaptırmama gerek var mıdır? iyi günler dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yavuz Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon ca-karaciger metastas

    Hocam merhabalar annem 12 senedir kolan ca sonrası karaciğer metastas. yaklaşı 1 yılı geçkindir ptk işlemi yapıldı. 3 ay önce ki pet sonucumuzda tümörlerde artış var. kışa bir süre önce covid 19 atlattı. 1 sene öncesine kadar çalışan annem şuan yatağa bağımlı hale geldi neredeyse. care ararken...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Cantaşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Önemli konu

    Merhaba hocam. 02.11.2020 tarihinde ailecek kovid testimiz pozitif çıktı. ilaçlarımızı içip kolay atlattık, nefes darlığı vs olmadı. babamın şimdi gün içinde ara ara öksürüğü oluyor. acaba doktora mı gitmeli. corana zamanında çekilen tomografi sonucu. �`�v�..toraks bilgisayarli tomografi (bt) incel...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Cengiz Şen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Chorn veya kolit

    Merhaba hocam merak ettiğim bi soru var bagırsak kanserinde polip olduğunda ki kanser varlığı mi daha kolay kurtulur yoksa ülseratif kolit veya chorndan dolayı olan kanser mi aralarında fark var mıdır?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam ilginizi rica ederim

    Hocam günaydın merhaba, 1 hafta önce komple kan aldırdım crp 0.02 ye normale düşmüştü diğer tüm değerlerimde yeşil hepatitlere kadar bakıldı hepsi normal çıktı sedime gerek yok dedi doktor ve düzelmiştim ağrım mide bulantım iştahım gelmişti yerine taki 2 gün önceye kadar hocam tekrarlicakmış gibi hi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siroz hastası covid sonrası kızarıklık

    Merhabalar hocam. annem karaciğer primer biliyer siroz hastası. 1 ay önce covid pozitif çıktı ve bu süreçte plaquenil (1 hafta) kullandı. karantina bitişinden 1 hafta sonra kollarında başlayarak ve vücuda yayılan kabarık kızarıklıklar başladı. özellikle elleri kaşıntıdan duramıyordu. 5 gün civarı kı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mustafa Kaplan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciger yaglanmasi

    Hocam mrblar karaciger ultrasonum normal ama enzimlerim yuksek cikti yaglanma var dedi doktorum sorum su aşiri kasiniyorum vucudumun her yeri kasiniyor enzim yuksekligi kasinti yaparmi ve bu kasintidan nasil kurtulabilirim cvbnz icin simdiden tskkurler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer kurdu

    Merhaba, suşi yemekle karaciğer kurdu vücudumuzda oluşur mu acaba? bu kurt opisthorşiaz hastalığına neden olabiliyormuş sanırım. bu bilgiler doğru mudur? insanda böyle bir şey oluşabiliyor mu?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yavuz Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer kurdu

    Merhaba, suşi yemekle çiğ balıklardan bulaşan karaciğer kurdunun bulaşması mümkün olabilir mi acaba? bu kurt opisthorşiaz hastalığına sebep olabiliyormuş sanırım. cevaplayabilirseniz çok sevinirim. iyi günler dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Süleyman ÜRKMEZ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer kurdu

    Merhaba, suşi yemekle çiğ balıklardan bulaşan karaciğer kurdunun bulaşması gibi bir durum olabilir mi? bu kurt sanırım opisthorşioz hastalığına sebep olabilirmiş. cevaplayabilirseniz çok sevinirim. iyi günler dilerim

    Doktor Cevabı:

    Dr. Çağrı Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yasli kopekte tümör

    İyi aksamlar sokakta baktığım 13 yaşındaki dişi kısır köpeğimin memesinde kist oluştu.. dostinex verdim ancak faydalı olmadı…bu durumda operasyon geçiren 2 köpek melek oldu.. dolayısı ile ameliyat ettirmedim. masada kalacağına doğal ortamında kalsın istedim. her ameliyat risk taşır ama bu yaşlı bir...

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Süleyman ÜRKMEZ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek taşı düşürdüm tahlilimden çıkan yanit

    Hocam böbrek taşı için gittim taşı düşürdüm ama tahlillerde baktım karaciğer sagment 5 ye milimetrik kalsifigasyon mevcuttur ne demek

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kronik hepatit b

    Küçükken doktorum kanını değiştirelim isterseniz demişler.sonra da ilerde karaciğeri yeniler demişler.kan değiştirerek de mi mümkün değil hocam ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yavuz Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bu işlem hastanın hayatını kurtarır mı ?

    Sayın hocam merhaba. rahatsız ettiğim için özür dilerim. dedem 80 yaşında, 167 cm boyunda ve 83 kg ağırlığında. 2010 yılında atriyal fibrilasyona bağlı olarak gelişen emboli neticesinde felç geçirmiş ve sol tarafında marjinal güç kaybı yaşamıştı. 1 ay boyunca yataklı serviste ted...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Güven Atasoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek değerleri yüksek çıkıyor

    10 yaşkızım 27.10.20 ateşi 37.5 oldu.birkaç gün bir iki öksürm ve çok az sırt ağrsı. atş düşürcü kullnmadn 04.11 tarih kdr akşamlrı bir kez ateş çıktı.10.10.20 çiş ve kan tahlili yapdı.crp 59.92 mg/l glıkoz++ protein negatif hgb 12.1. klamer içti 5 gün bu ara karımsağ ve sol kısımlarıyla nefes alır...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x