Nodül sivilce tipi son noktada

  • merhabalar hocam. ondan daha fazla doktora gittiğim için artık çözümü olduğunu düşünmüyorum ama şansımı denemek istiyorum. Nodül sivilce tipi denilen sivilceden muzdaribim. diğer sivilce türleri çok daha az olsa da onlarda bazen oluşmakta. küçük dozlu antibiyotiklerden başlayıp antibiyotikli krem, soyucu krem-jel-losyon gibi 7-8 yüzeysel tedavi ilacı net olarak hatırladığım 3 hap kullandım. son noktada verilen her ay kan değerlerinin kontrolünü zorunlu tutulan ilacı 3 aylık bir kürü depresifliğimden dolayı bıraktım bunun haricinde 3 kür 6 aylık tedavi aldım. ilaç kullanımı sürecinde bir farklılık görülüyor lakin 1 ay sonra tekrar eski duruma dönülüyor.ilk ilaç kullanımı 15 yaşında oldu 17 yaşında babamın imzasıyla son raddede verilen ilacı kullanmaya başladım. yüzümdeki derin ve geniş alanı kaplayan sivilce izleri psikolojik olarak beni çok rahatsız etmekte. uç bir örnek vermem gerekirse iki kaşımın ortasında bir lira madeni para genişliğinde bir sivilce çıkmıştı. daha uç bir örnek vermek gerekirse bir çay bardağı büyüklüğünde koltuk altımda bir nodül çıktı ve 3 hafta kadar önce çok ağrılı ve iltihaplı olmasından kaynaklı cerrahi operasyonla alındı.her zaman sıvı olmamakla beraber bazen sert bazen yumuşak ve kanlı bazen ağrılı bazen hissiz bazen hiçbir şekilde baş vermeyen bazen kendiliğinden patlayan durumlar oldu. ilk ilaç kullanımımın üzerinden 9 yıl geçti. bitkisel ve alternatif tıp denilen yöntemleri dahi kullandım. gerçekten ne yapacağımı ne yapmam gerektiğini nereye gitmem yahut ne kullanmam gerektiğini bilmiyorum. yardımcı olursanız gerçekten öylesine minnet duyacağım ki inanamazsınız. bazı dönemlerde o kadar artıyor ki günlük hayatımı etkileyip dışarı çıkamaz oluyorum. şimdiden çok çok teşekkür ederim. lütfen es geçmeyin beni. hoş kalın...

  • Doktor Cevabı:

    Kullandiginiz ilaclari yazar misiniz ? ayrica akne vulgaris,sebase bezlerin iltihaplanmasi vb.dermatolojik patolojilerin semptomatik cozumunden ziyade siz icin alttaki sebeplere yonelik bir yaklasim zannediyorum ki daha saglikli bir yontem... gecmis olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • azitro, clindoxyl, tetradox, benzamycin, sivex losyon,fucidin,monodoks, nadixa, isotrexin, imex,ve son olarak roaccutane 6 aylık sürelerle 4 dönem kullandım. bu süreç içerisinde doktorun önerdiği birkaç sabun, temizleme jeli ve roaccutane döneminde dudak koruyucu krem ve nemlendiriciler kullandım. kullandığım ilaçlar haricinde kullanabilceğim daha işlevsel yollar var mıdır?

  • Doktor Cevabı:

    Anladigim kadariyla bakteriyel nedenler goz onunde bulundurularak semptomatik yaklasim onerilmis ancak dedigim gibi etiyolojiye yönelik yaklasım daha saglikli olacaktir.3.basamak saglik hizmetleri ve endokrinoloji polikliniginden takip edilmeniz daha olumlu sonuclara sebebiyet verecegi kanisindayim.gecmis olsun.

    tarihinde cevapladı.

Aydın Pratisyen Hekim uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Safra kesesi

    Hocam, merhaba. hocam benim safra kesemde 2 mm boyutunda polip var. kolestrolum kısa bi süre sınırın çok az üzerinde olduğu için ben haddim olmadan polibin kolestrol polibi olduğunu düşünüyorum. hocam benim size sorum benim bu polipten ameliyat olmadan ilaçlı veya doğal yolla kurtulma şansım var mıd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Gökhan Yağcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atopik dermatit

    Merhaba doktor bey bebeğimiz 5 aylik.ilk ayında yüzde ve sonrasında boyun göğüs bölgesine yayılan ortası beyaz etrafı kırmızı sivilceler oluştu.cocuk sağlığı doktoru egzama olduğunu söyledi bioderma atoderm insentive jel ve hydradant losyon ayrıca hipokort krem verdi bu kremi gerekirse kullandım diğ...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Faruk DEMİR

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme ucu çatlak

    Hocam merhabalar . benm senelerdir göğüs uçlarmda çatlama var ve sol göğüs ucum ortadan yarik gibi görüntüsü var etrafımdaki koyu bölgede ise beyaz sivilceye benzeyen pıtırcıklar var ben senelerdr herkeste var olabilecek bir durum olduğunu düşünerek doktora gitmedim yakınlarımın yanmda banyo sonrası...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Cüneyt Özcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh ve gebelik

    Merhaba bugün kan testi sonucuma göre tsh değerim 5,86 çıktı serbest t3 ve serbest t4 değerlerim normal. tabi bu değerimi bilmeden gebelik planlamıştık şuan hamile olma ihtimali içerisindeyim.bu yüzden tedirginlik yaşıyorum eğer hamilelik durumu söz konusuysa bu değer bebeği etkiler mi ? eğer hamile...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yuksekligi

    Hocam merhaba kızım 1 yaşında ben tiroid hastasiyim gebeliğim boyunca ilaç kullandım.topuk kanı temiz çıkmıştı 15 günlükken doğum yaptığım hastane değeri tsh 12 st4 normaldi bizi çocuk endokrin yönlendirdi ve 1 aylik değerimiz tsh 9 t4 normaldi ve ilaca gerek yok denildi. kizim şu an 1 yaşında yü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Retreatment ve sonrası

    Hocam iyi günler, ben 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim dişlerim küçüklükten beri biraz zayıftır birçok diş tedavisi gördüm(başka bir sağlık sorunum yok). küçüklükten yapılmış iki kanal tedavili dişim bundan 1 sene önce iltihaplandı, fistül dediğiniz oluşumdan vardı diş etimde, ağzımda sağda ve...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Dt. Abdulkadir Özşahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemoroid ve lis

    Merhaba, geçen yıl bir özel sağlık kuruluşunda hemoroid ile birlikte lis ameliyatı oldum ve sonrasında 1 yıldır geçmeyen acı ile sürekli devam eden sıvı akıntısı problemi yaşıyorum şikayetlerimin geçmemesinden dolayı farklı bir kaç muayene oldum bir de basınç tesline girdim test sonucunda ve myua...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Spirulina kullanımı

    Genel olarak bitkisel takviyeler kullanılmamalı mı yada takviye vitaminler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide reflü

    Doktorum merhaba ben de 6 ay önce gastrit ve reflu tanısı kondu yemek borunda zarar yokmuş sadece antrumdan biyopsi alındı o da hafif kronik gastirt bakterisiz çıktı doktor bana başlangıcın başlangıcıdır dedi doktorum.sorum şu ben de reflü sıkıntıları yok yaşamıyorum ama kapak mekanizması açık olduğ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide reflü

    Doktorum merhaba ben de 6 ay önce gastrit ve reflu tanısı kondu yemek borunda zarar yokmuş sadece antrumdan biyopsi alındı o da hafif kronik gastirt bakterisiz çıktı doktor bana başlangıcın başlangıcıdır dedi doktorum.sorum şu ben de reflü sıkıntıları yok yaşamıyorum ama kapak mekanizması açık olduğ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Numara yok

    Merhaba yelda hanim.telefon numaranizi bulamiyorum.3,5 yaşindaki kizimin dişi apse yapti sanirim şişlik var.acil size ulaşmaliyim ama ulaşamiyorum.bana dönüş yapar misiniz? 0530 240 34 06 numaram. zeynep kurt ismim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Dt. Yelda Kasımoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gelisim

    Merhaba hocam.5 aylik bebegim fermix 4 damla kullaniyoruz.yeni basladik.gunde birkez kaka yaparken 3-4 kez yapmaya basladi.fermix ishal yaparmi?kesmelimiyim? bir diger sorum da 5 aylik bebegim 3970/dogdu.sariliktan bir gece hastanede yatti 3600 hastaneden ciktik. su an evde tartiyoruz kucagimizda.6....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayten Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lütfen cevap

    Merhaba hocam acil olan hastalara bakiyordunuz sadece normal hastalara bakmaya başladınız mı muayane için gelmek istiyordum

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Deniz Güneş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Glio ihtmli

    Ya hocamm ben size çok çok teşekkür ederim böyle net bilgilendir digin ız için çok çok teşekkürler hamileligim stresli hergün ağlamakli geçiyordu çok tesekkurlerr size hep dua edicem

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erkut Harmancılar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Konazol şampuan direnç

    Değerli hocam öncelikle buradan hizmet verdiğiniz için çok teşekkür ederim. benim saçımda aşırı kepeklenme kabuklanma var. ketokonazol şampuan kullanınca yok oluyor. bu şampuan mantar öldürücü olduğuna göre bende mantar var. bu şampuan iyi geliyor. ama internette bazı kullanıcılar önce iyi geldiğini...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x