Nodül büyümesi

  • Hakan hocam 12 sene önce boğazımdan nodül alınmıştı. Tamamen temizlemedikleri için kalan nodüller büyümüş ve aşağı doğru inmiş. Gittiğim doktor ikinci ameliyatın gerektiğini ama ilkinden daha zor olacağını söyledi. Şu an bir şikayetim yok ameliyat olmasam ne gibi zarar görürüm. Biyopsi de yapıldı temiz çıktı. Çok teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Nodül kelimesini biz bir çok yerde kullanırız, örneğin ses teli veya gırtlakta nodül, tiroid bezinde nodül gibi. siz her halde tiroid yani halk dili ile guatr bezi nodülünden bahsediyorsunuz. tiroid nodülleri ultrason özellikleri önemli nodüllerdir. ultrasonla bakan doktorunuz şüpheli diyorsa önemli olabilir ve operasyon düşünülmelidir. her bir nodüllün %10 oranında kötü çıkma riski vardır. iğne biyopsileri bütün nodül hakkında fikir vermeyebilir. sonuçlarınızla birlikte bir kbb, endokrin veya genel cerrahi doktorundan görüş almakta fayda var geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Periventriküler alanda fokus

    Hasan bey merhaba, hem annem hem babam beyin mr' çektirdi. babamın sonucunda periventriküler alanda birkaç adet milimetrik boyutlu fokus izlenmektedir. sağ vertebral hipozlaziktir. sol mmaksiller sinüs içerisinde mukus retansiyon kisti izlenmiştir. frontal sinüs, sfenoid sinüs ve etmoid sinüslerd...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhabalar kız çocuğum şuan 50 günlük., birer haftaya tsh ölçümleri 6-7-11ve 9 olarak degısmekte. doktorumuz ılac kullanmayı şuan uygun görmedi. sürekli takip ediyoruz., ilaç başlama konusunda fıkrınızı alabılır mıyız? t3 ve t4 normal sınırlarda.sımdıden çok teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Patoloji ile ilgili

    Merhaba,kusura bakmayın bir şey soracaktım boyun patoloji sonucunu doktorumuza göstermemiz gerekli mi yoksa önemli birşey çıksaydı bize ulaşılır mı? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sedat Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Patoloji ile ilgili

    Merhaba,kusura bakmayın bir şey soracaktım boyun biyopsi patoloji sonucunu doktorumuza göstermemiz gerekli mi yoksa önemli birşey çıksaydı bize ulaşılır mı? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cemalettin Camcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Patoloji ile ilgili

    Merhaba,kusura bakmayın bir şey soracaktım boyun biyopsi patoloji sonucunu doktorumuza göstermemiz gerekli mi yoksa önemli birşey çıksaydı bize ulaşılır mı? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hasimato hastalığı bilgi

    Merhaba ailede hasimato var benimde yaptırdığım testte degerlerim anti tpo 1300 anti tg 271 tsh 2.87 cıktı.. tsh normal olduğu için sanırım hasimato için ilaç şu an için gerekli değil diye biliyorum ancak hasimatonun vücutta yaptığı etkileri yaşıyor gibiyim gerçi bana panik atak teshiside...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muaz Bayram

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Geçmeyen lenf nodu

    Değerli bilginiz için çok teşekkür ediyorum doktor bey sağolun iyiki varsınız

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cemalettin Camcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen lenf nodu

    Merhaba doktor bey 3 hafta önce boynumda nohut tanesi kadar bir sislik hissetim hemen doktora gittim ve usg sonucum bilateral servikojuguler zincirde büyüğü sag submandibulerde 14x7mm sol submandibulerde 15x7mm ebadında olan hilusu izlenen büyümüş lenf nodlari izlendi diye yazıyor çok endişeleniyoru...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cemalettin Camcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh 6.76 (y) guatr teshisi

    Euthyrox 50 mcg bu ilacı verdi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyun us yuzeyel

    Merhabalar ben bir boyun us yuzeyel test sonucu hakkinda bilgi alacaktim.annemde 5 yil kadar once biopsi alindi ve temiz cikti ama degerleri bilmiyorum.simdiki degerler bilateral tiroid loblari normal boyut ve genislikde izlenmis bez parankimi heterojendir.sag tiroid lobunda 1.3*0.7 cm boyutlarinda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gece terlemeleri

    Hocam merhaba, annem crp ve sedimantasyon yüksekliği sebebiyle 2 aydır tedavi görüyor, en son geçtiğimiz hafta doktorumuzun isteği üzerine 1 hafta hastaneye yatarak, damar yoluyla tedavi gördük ve crp 10 un altına indirilerek, taburcu olduk. yalnız hastanede de de sıkıntı yaşadığımız ve o kadar a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh 6.76 (y) guatr teshisi

    Merhaba hocam midem den dolayı hastaneye gittim randevu aldım ve guatr cıktı tsh 6,76 cıktı doktor ilac verdi 1ay sonra gel dedi sizden de bilgi alabilirmiyim bu konuyla ilgili ne gibi sorunlar olusturabilir

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yardimci olun hocam

    Hocam merabalar doktor benden zehirli guatrim var diye sinndigrafi cekti ve sonucunda sag lob orta kesim lateralde ve sol lob alt polde rölatif hipokatif centiklanme izlenmektedir diyor ve laboratuvar tanisida su sekilde loblar arasinda radyoaktivite tutulum farki gözlenen rölatif hipoaktif multinod...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sintigrafisi

    Cok teşekkür ederim hocam. başarılarınız daim olsun.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sintigrafisi

    Merhaba hocam. bugün tiroid sintigrafisi oldum. radyasyon açısından ne kadar süre sonra hamilelik olması uygun olur ? simdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x