Nefrotit sendrom

  • Hocam iyi günler uzun süre kortizon kullandım böbrek rahatsızlığım nedeniyle yaşım 25 şuana kadar hiçbir yan etki görmedim ciddi denilecek ama 6 ay önce sol kalçada septik artrit oldu ameliyatla sıvı alındı kalçadan antipiyotik kullandım crp 1 ayda normale döndü aradan 3 ay gibi süre geçince mr tekrar çekildi septik artrit kalçaya hasar vermişlerr ve aynı zamanda da minimal düzey avn diyor mr sonucum kalça protezi olmayı düşünüyorum sol kalçama doktorlar olabilirsin sıkıntı yok dedi ama septik durumun tamamen geçmesi lazım kalça protezi olman için dedi benim hastalığımda kortizona gayet tepki veriyor şimdiye kadar hiç başka ilaç kullanmadım siklosporin vs ama şu durumdan sonra sizce ilaç değiştirilipp siklosporin gibi ilaçlara mı dönülür yoksa kortizon kullanmaya devam edebilirmiyim kalça protezi olunca da sağda hiç bir sorun yok sadece sol kalçada bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Tabii verdiğiniz bilgiler çerçevesinde anlam veremediğim noktalar var.önce ben anladığımı açmaya çalışayım. bir kere sanırım 25 yaşında olduğunuza ve uzun süre muhtemelen çocukluktan beri kortizon kullandığınıza ve tedaviye iyi yanıt verdiğine göre söz konusu olan böbrek hastalığı minimal lezyon (veya değişiklik) hastalığı (mlh) olsa gerek. anamadığım kalçanızda sözünü ettiğiniz hastalık septik artrit mi hakikaten. septik artrit nadiren kalça ekleminde görülür. ama oradan sıvı alındı diyorsunuz doğrusu septik artrit tanısı da böyle konur. sonra tedavi sonrası yapılan mrida avn (avasküler nekroz) görüldü diyorsunuz. tabi bu beni çelişkiye soktu. acaba başlangıçtan itibaren kalçadaki olay avn mu idi. zira bu hastalık tipik olarak kortizon kullanmaya bağlıdır. tabii septik artirit tanısı eğer kesinse o zamanda kortizon nedeniyle yine septik artit sonrası avn gelişmiş olabilir. sorunuza gelirsek mlh için kortizon tek seçenek değildir. kortizona çok iyi cevap verdiği için hemen hemen relapslarla seyretse bile genel olarak böbrek yetmezliğine gitmediği için başka bir seçeneğe ihtiyaç duyulmaz. ama avn kortizon ilişkisi açısından sizin özelinizde hastalığın aktif olduğu dönemlerde siklosporin mmf gibi bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanmak söz konusu olabilir. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bağırsak iltihaplanması

    Hocam merhabalar. ben 23 yaşında bir kadınım. sedef hastasıyım. 3 yıldır sürekli gaz sıkışması yaşıyorum. karnım gebe gibi büyüyor. sürekli bağırsak düzenleyici verip gönderiyorlardı. 3 gün önce ateş kusma ishal halsizlik iştahsızlık aşırı karın ağrısı (daha önce hiç yaşamadığım kramplar) üşüme ve b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ica stenozu

    Hocam 80 yaşındaki dedemin renkli doopler sonucu., her iki acc , aci ve ace lümen çapları tabiidir. imt sağda on üç buçuk ve solda on iki buçuk mm ölçülmüş olup hiperplaziktir. her iki cca bifurkasyon düzeyinde ica proksimalinde uzanım gösteren lümdende yaklaşık yüzde kırk stenezo yol açan hetrojen...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yeşim Abanoz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İca stenozu

    Hocam 80 yaşındaki dedemin renkli doopler sonucu., her iki acc , aci ve ace lümen çapları tabiidir. imt sağda on üç buçuk ve solda on iki buçuk mm ölçülmüş olup hiperplaziktir. her iki cca bifurkasyon düzeyinde ica proksimalinde uzanım gösteren lümdende yaklaşık yüzde kırk stenezo yol açan hetrojen...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Melih Vural

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İca stenozu

    Hocam 80 yaşındaki dedemin renkli doopler sonucu., her iki acc , aci ve ace lümen çapları tabiidir. imt sağda on üç buçuk ve solda on iki buçuk mm ölçülmüş olup hiperplaziktir. her iki cca bifurkasyon düzeyinde ica proksimalinde uzanım gösteren lümdende yaklaşık yüzde kırk stenezo yol açan hetrojen...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ica stenozu

    Hocam 80 yaşındaki dedemin renkli doopler sonucu., her iki acc , aci ve ace lümen çapları tabiidir. imt sağda on üç buçuk ve solda on iki buçuk mm ölçülmüş olup hiperplaziktir. her iki cca bifurkasyon düzeyinde ica proksimalinde uzanım gösteren lümdende yaklaşık yüzde kırk stenezo yol açan hetrojen...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel ultrasonu

    Teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ertuğrul Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide ağrısı

    Hocam merhaba midem çok ağrıyor dışardan dokunamıyorum bile şuan çok halsizim iştahım yok kilo kaybım var yemek yedikten sonra kalbim ağrıyor gibi oluyor sol koluma yayılıyor kalp anjiyosu yaptım temiz çıktı mide bu denli bir ağrı yapar mı b12 eksikliğim vardı iğne kullandım sağ böbreğimin tarafında...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrar yolu enfeksiyonu

    Hocam selamlar.. siirtte görev yapmaktayım.. idrar yolu enfeksiyonu şikayeti ile gittim.. 4 gündür böbrek ağrısı çekiyorum.. çok şiddetli oluyor.. böbreklerimin ısındığını hissediyorum.. böbreklerimi kaybetmekten korkuyorum.. lokosit 20-25 görünüyor testte.. wbc 11.5.. bunlar normal mi? ne önerirsin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ağrısı

    İyi akşamlar 25 yaşında erkek bir bireyim. hocam iki hafta önce akut üst solunum enfeksiyonu tanımlandı kan değerlerim ve ak ciğer tomografim temiz çıktı. doktor bana azitro 500mg , tanflex , afbryl ve kreval forte şurup yazdı. 21'inde antibiyotik hariç diğerlerini kullandım bir sorun yoktu. 22'sind...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide ağrısı

    İyi akşamlar 25 yaşında erkek bir bireyim. hocam iki hafta önce akut üst solunum enfeksiyonu tanımlandı kan değerlerim ve ak ciğer tomografim temiz çıktı. doktor bana azitro 500mg , tanflex , afbryl ve kreval forte şurup yazdı. 21'inde antibiyotik hariç diğerlerini kullandım bir sorun yoktu. 22'sind...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çakıl taşı yuttum

    Merhaba hocam askerde olduğum için film cektiremedem 15 gün oldu cıkıp cıkmadığından emin degilim son iki gündür idrarda cok az zorlanma ve büyük lavabodada zorlanma var bunun taş la bi ilgisi varmıdır ve en az 1 aya lkadar hastnaneye gidemem taş midedeyse bile bana bi zararı olurmu lütfen yardımla...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbreklerde büyük sorun olabilir mi

    Merhaba hocam ben 20 yaşında bir kadınım. birkaç aydır sabahları sağ böbreğim ağrıyor. uyanınca başlıyor ama ilk idrardan hemen sonra kayboluyor. bunun yanında yorgunluk, nefes darlığı ,uykuya dalmada zorluk, üşüme, ağızda kan tadı, son birkaç gündür de idrar yaparken tam boşaltamama hissi, odaklana...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Merhaba dr bey

    Merhaba dr bey benim sorum olacaktı dahiliye dr bana tahlil yaptı benim kreatinin (serum plazma) değer normal ....1.23hgfh:70ml/dk/1.73m g2hafif azalmiş mg/dl yazıyor doktorum bana koşu yapıyorsun diye olur bu dedi bu doğrumu dr bey yoksa sorun mu var bende ürik asit 8 çıktı ben demir bağlama k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek ağrısı

    İyi günler hocam bir sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim sabahları şiddetli böbrek ağrısıyla uyanıyorum ve bu ağrı belli bir süre devam ediyor gün içerisinde de ara ara ağrıyor nefes alırken bile acım oluyor ne yapmam lazım sık sık idrar yolu enfeksiyonu da oluyorum bununla alakalı olabilir m...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Necmettin Penbegül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol bel kismimdan yayilan ağri

    Hocam saygılar 3 hafta önce bir sabah aniden başlayan karın ağrısı diye düşündüğüm ve sol bel kısmımdan yayıldığını değerlendirdiğim bir ağrı başladı. ağrı sürekli ve ara ara gelip gidiyordu ve 1 hafta süreyle devam etti kendi çözüm yollarımızda sonuç alamayacağımı anladığımda hastaneye müracaat ett...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x