Nefes darligi

  • Hocam merhabalar ben kolanya ve dezenfektan kullanımını abarttım biraz nefes darlığı çekiyorum ve nereye gittimse radoyoloji görüntüleri olsun tahliller olsun bişey yok dediler ama nefes darlığı çok.kotu çekiyorum kendi imkanlarımla araştırdım bu durum içerisinde Mayıs 17 itibari ile hiç terlemiyorum su gibi terleyen ben hiç terlemiyorum ve termedigimiz zaman ne olur araştırdım solunum yoluna giden kolanya dezenfektan ter gozeneklerini kaptırmış bu yüzden bakterileri atamazmis vücut ve ne yapacağımı bilmiyorum her geçen gün kötüye gidiyorum yemek yiyemiyorum kusuyorum uyuyamıyorum nefes alamıyorum.bursada gitmedigim hastahane kalmadı bana yardımcı olur musunuz başka bir hekime danıştım bana farmakoloji veya toksikoloji hekimine danışın dedi bende toksikoloji bulamadım siz bilirsiniz diye size yazdım hocam

  • Doktor Cevabı:

    Sayın aras (?bey?): sorunuzu okuyunca aklımda oluşanlar bunun bir panik bozukluğu olabileceği yönünde. bu nedenle göğüs hastalıklarına değil psikiyatriye muayene olmanızı önerebilirim. sağlıklı günler dilerim.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam tahlilimin ikisicikmis diğerinin bir haftası var doktorumda bana bir hafta sonra gel ddi ama IgE değeri bozuk çıkmış herhalde bu sonuca bakılarak hemen basvurmalimiyim yoksa bir hafta beklememlimiyim hocam tessekur ederim şimdiden IGE sonuç :396.0 µg/L referans değeri : 0-240 TAM KAN SAYIMI (HEMOGRAM) - MCV 89.5 fL 81,8-95,5 - RBC 5.14 10^6/µL 4,44-5,61 - MONO# 0.59 10^3/µL 0,29-0,95 - EO% 4.2 % 0,6-7,6 - WBC 6.13 10^3/µL 3,91-10,90 - LYMPH% 35.1 % 19,1-47,9 - PLT 226 10^3/µL 166-308 - MONO% 9.6 % 5,2-15,2 - LYMPH# 2.15 10^3/µL 1,26-3,35 - NEUT% 50.6 % 41,0-70,7 - RDW-CV 12.0 % 12,0-13,6 - MCHC 34.3 g/dL 32,4-35,0 - NEUT# 3.10 10^3/µL 1,8-6,98 - BASO# 0.03 10^3/µL 0,01-0,07 - PDW 16.0 fL 10,1-16,1 - MCH 30.7 pg 27,0-32,3 - RDW-SD 39.2 fL 37,1-45,7 - HCT 46.0 % 40,0-49,4 - HGB 15.8 g/dL 13,5-16,9 - MPV 11.6 fL 9,3-12,1 - BASO% 0.5 % 0,1-1,2

  • Doktor Cevabı:

    Ig-e yüksekliği astımı düşündürebilir, nefes alma zorluğunuzun nedeni bu da olabilir. o zaman önce göğüs hastalıklarına eğer oradan bir şey çıkmazsa o zaman psikiyatriye başvurmalısınız. sağlıklı günler dilerim.

    tarihinde cevapladı.
  • Tessekurler hocam


İstanbul Farmakolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 3.5 / Oy veren : 2 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Hamilelikte dideral kullanımı

    Merhaba hocam, bende el titreme rahatsızlığı vardı, bunun için günde 1 adet dideral kullanıyordum, yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum. hamile olduğumu 5 haftalıkken öğrendim ve hemen bıraktım. şuan bir sıkıntım da kalmadı çok şükür. ama önceki içtiğim ilaçlar ve hamilelik dönemince ilk 5 haftada içtiğim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. A. Gökhan Akkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik geçmeyen kabızlık ve faydasız ilaçlar

    Hocam yine de teşekkürler ilginize ben dahiliye deki ilaçların çoğunu kullandım ve gerekli tetkikleri de çoğunu yaptırdım zatn yukarıda yazdım hepsini ilaç ve tetkikleri çok doktora da başvurdum ama çözüm olmadı ve en son bir gastro hocasına danıştım o bana largopen ve flagyl önerdi günde ikişer ke...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bipolar ilaçları etkileşim

    Çok teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Alerji ilaçları

    Merhabalar hocam, umarım iyisinizdir. izniniz olursa size bir konuda danışmak istiyorum. mevsimsel alerji gibi şikayetler için kullanılan alerji ilaçlarının yani antihistaminiklerin kullanımının vücut için bilinen kalıcı bir zararı ya da olumsuz etkisi var mıdır hocam? genel olarak kullanımında sakı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bipolar ilaçları etkileşim

    Hocam ben etkileşim açısından bu ilaçlar aynı anda içilebilir mi diye sordum.yoksa zamanları aynı hepsi sabah içilecek.ama bunlar aynı zamanda içersen ilacın etkinliği artar ya da azalır mı onu soruyorum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bipolar ilaçları etkileşim

    Hocam bipolarım.sabah efexor lamictal buspon abilify içiyorum.bu ilaçları aynı anda icebilirmiyim?yoksa araya zaman mı koymam gerekir.bir de sabah 2 buspon öğle 2 buspon akşam 2 buspon alıyorum.bu iki buspon dozunun arası en az kaç saat olmalı.bir de hocam tiroidlerim az çalışıyor,ne yemeliyim,ne ye...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kronik geçmeyen kabızlık ve faydasız ilaçlar

    Hocam mrblar 10 yıldır kronik kabızlık sorunu var gaz şişkinlik aşırı fazla bağırsak hareketleri çok yavaş hissediyorum. boy 1.78 kilo 69-70 ama hocam tişört bile giysem özellikle alt göbek kısmı çok gergin ve şişkin duruyor yani bu kilo değil görünen ama cok belirgin. gaz çıkarmakta bile problem ol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç etkileşimi

    Anksiyeteden ötürü paxera ve tranko buskas kullanmaya başladım,bunun yanında b12 eksikliğim de olduğu için b12 vitamin ilacı kullanıyordum.bu ilaçların bir etkileşimi var mıdır? problem teşkil eder mi? teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lustral ve gebelik

    Sağolub detaylı cevabınız için.zaten psikiyatristim bebek düşündüğümüz için başka ilaçtan daha zararsız olan lustrale geçirdi.onun kontrolünde hamile kaldım.aynı şekilde hamilelik öncesi kadın doğum doktoruma da danıştım ikisinin de görüşü devam etmem yönündeydi.hala her ay kontrollerime devam ediyo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. A. Gökhan Akkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lustral ve gebelik

    Merhaba hocam ben 19 haftalık hamileyim.ağır depresyon ve kaygı bozukluğum olduğu için gebelikten çok öncr citoles 20 mg kullanıyordum.ilacı bırakınca hastalığım tekrarladığı için doktorum lustral 50 mg a başlattı.lustrale başladıktan yaklaşık 5 ay sonra falan hamile kaldım.gebeliğimin başından beri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. A. Gökhan Akkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Panik atak

    Hocam iyi akşamlar, ben panik atak hastasıyım. anksiyete depresif bozukluk sıkıntıları filan da yaşıyorum ve bir süredir ilaç tedavisi görüyorum. ilaç kullanırken gayet iyi olduğum için ve artık gebelik planladığım için dr kontrolünde ilaçları bıraktım. şuan gebe kalmış olabilirim henüz net bir sonu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lustral ve gebelik

    Merhaba hocam ben 19 haftalık hamileyim.ağır depresyon ve kaygı bozukluğum olduğu için gebelikten çok öncr citoles 20 mg kullanıyordum.ilacı bırakınca hastalığım tekrarladığı için doktorum lustral 50 mg a başlattı.lustrale başladıktan yaklaşık 5 ay sonra falan hamile kaldım.gebeliğimin başından beri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bağırsak rahatsızlığı

    İyi günler hocam bende intestinal malratosyon rahatsızlığı varmış bunu uroloji için tomografi çektirdiğimde anladık karın ağrım oluyor mide ve karında şişkinlik hissi ve ve geçelerde anal fisür olduğunu söyledi ishal için gittigimde doktor anal fisür acısı geçti kendiliğinden ciddi bir durum olabili...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dideralin vücuttan atılma süresi

    Merhabalar. 2 tablet 40 mg dideral kullandım. gebelik düşünüyorum. bu ilacın vücuttan atılması ne kadar sürer? teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. A. Gökhan Akkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağrı kesici

    Evet sistemsel iletilmediğini düşündüm. size çok teşekkür ederim kısa sürede sorulara bu kadar net ve kibar cevap verdiğiniz için. iyi çalışmalar diliyorum.huzurlu günler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x