Nefes darligi

  • Hocam merhabalar ben kolanya ve dezenfektan kullanımını abarttım biraz nefes darlığı çekiyorum ve nereye gittimse radoyoloji görüntüleri olsun tahliller olsun bişey yok dediler ama nefes darlığı çok.kotu çekiyorum kendi imkanlarımla araştırdım bu durum içerisinde Mayıs 17 itibari ile hiç terlemiyorum su gibi terleyen ben hiç terlemiyorum ve termedigimiz zaman ne olur araştırdım solunum yoluna giden kolanya dezenfektan ter gozeneklerini kaptırmış bu yüzden bakterileri atamazmis vücut ve ne yapacağımı bilmiyorum her geçen gün kötüye gidiyorum yemek yiyemiyorum kusuyorum uyuyamıyorum nefes alamıyorum.bursada gitmedigim hastahane kalmadı bana yardımcı olur musunuz başka bir hekime danıştım bana farmakoloji veya toksikoloji hekimine danışın dedi bende toksikoloji bulamadım siz bilirsiniz diye size yazdım hocam

  • Doktor Cevabı:

    Sayın aras (?bey?): sorunuzu okuyunca aklımda oluşanlar bunun bir panik bozukluğu olabileceği yönünde. bu nedenle göğüs hastalıklarına değil psikiyatriye muayene olmanızı önerebilirim. sağlıklı günler dilerim.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam tahlilimin ikisicikmis diğerinin bir haftası var doktorumda bana bir hafta sonra gel ddi ama IgE değeri bozuk çıkmış herhalde bu sonuca bakılarak hemen basvurmalimiyim yoksa bir hafta beklememlimiyim hocam tessekur ederim şimdiden IGE sonuç :396.0 µg/L referans değeri : 0-240 TAM KAN SAYIMI (HEMOGRAM) - MCV 89.5 fL 81,8-95,5 - RBC 5.14 10^6/µL 4,44-5,61 - MONO# 0.59 10^3/µL 0,29-0,95 - EO% 4.2 % 0,6-7,6 - WBC 6.13 10^3/µL 3,91-10,90 - LYMPH% 35.1 % 19,1-47,9 - PLT 226 10^3/µL 166-308 - MONO% 9.6 % 5,2-15,2 - LYMPH# 2.15 10^3/µL 1,26-3,35 - NEUT% 50.6 % 41,0-70,7 - RDW-CV 12.0 % 12,0-13,6 - MCHC 34.3 g/dL 32,4-35,0 - NEUT# 3.10 10^3/µL 1,8-6,98 - BASO# 0.03 10^3/µL 0,01-0,07 - PDW 16.0 fL 10,1-16,1 - MCH 30.7 pg 27,0-32,3 - RDW-SD 39.2 fL 37,1-45,7 - HCT 46.0 % 40,0-49,4 - HGB 15.8 g/dL 13,5-16,9 - MPV 11.6 fL 9,3-12,1 - BASO% 0.5 % 0,1-1,2

  • Doktor Cevabı:

    Ig-e yüksekliği astımı düşündürebilir, nefes alma zorluğunuzun nedeni bu da olabilir. o zaman önce göğüs hastalıklarına eğer oradan bir şey çıkmazsa o zaman psikiyatriye başvurmalısınız. sağlıklı günler dilerim.

    tarihinde cevapladı.
  • Tessekurler hocam


İstanbul Farmakolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 3.5 / Oy veren : 2 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Burun spreyi

    Hocam alerji ilaçları olan dymista ve rinoclenil gibi burun spreyleri açıldıktan sonra kaç gün içinde kullanilabi̇li̇r bunun belli bir süresi varmıdır. saolun

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide koruyucu ilaç

    Mide rahatsızlığı yok ama midesine zarar verir diye kullandırıyoruz eğer ilacın mide için olumsuz bir etkisi yoksa bırakabilir miyiz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide koruyucu ilaç

    Merhaba hocam annem 4 ay önce akciğer ameliyatı olmuştu ve ağrıları için brufen kullanıyor. bu ilaçla birlikte mide koruyucu içmesine gerek var mı? eğer varsa sabah içmeyi unuttuğunda ağrı kesiciyi içmeden ne kadar süre önce içmeli?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İlaç yan etkisi

    Hocam ben demir ilacı kullanıyorum gyrofenol ishal yaptı ama sonra damla şeklinde verdi doktorum o da ishal yaptı demir ilaçları ishal yapar mı? i̇lacı bırakıyorum yine ishal devam ediyor ilaç yan etkisi ne zaman vücuttan atılır?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelikte boya ve lazer

    Merhaba, 5 mayis son adetin ilk günü 31 mayistada bilmeden sacimi boyattım ve bakim yaptirdim henüz adetim geçmemişti. 2 haziranda hamile olduğumu öğrendim. bu durumda bebeğe bilmeden bir zarar vermiş olabilir miyim? birde ayni gün rosasea tedavisi icin yüzüme 2-3 dk kadar lazer uygulandı....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. A. Gökhan Akkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ursactive ilacın vucuddan atilimi

    Mrb hocam 3 ay ursactive kullanmam gerekiyor fakat 3 aylık bebeğim var ilacı içtikten ne kadar süre sonra bebeğimi emzirebilirim bebek için sıkıntı olurmu cevabınız için şimdiden teşekkur ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İlaç ve yan etkileri

    Teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid ve gebelik

    Çok teşekkür ederim doktor bey cevabınız fazlasıyla rahatlattı beni😇 i̇şinizde kolaylıklar ve başarılar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gardasil…..

    Merhaba, 28 yasında erkeğim. gardasil aşısı yaptırdım eczanede. eczaneye gittiğimde kasada ödeme yaparken aşıyı kutudan cıkarmışlar ve iğne eczacının elindeydi, gelmemi bekliyordu. eczanede yaptırma sebebi de kaç hekim ile görüştüysem aşıyı yapmaya yanaşmamaları. “erkeklere bu aşı yapılmaz” diyen he...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zeynep Güneş Özünal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Doğru i̇laç kullanımı

    Hocam merhabalar doğru ilaç kullanımı hakkında bazı sorular soracaktım.1- hocam 4 tane ilaç içiyorum 2 si antibiyotik tok karna 2 tanesi mide ilacı aç veya karnına ilaçları içerken peşpeşemi yutulmalı belirli bir süre 5-10 dk beklenilmelimi diğerlerini içmeden(ilaçlar arası kaç dk olmalı) 2-aç tok o...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lyrica hakkında

    Hocam annem kemoterapi nedenli ayak uçlarında ve tat almasında oluşan sinir hasarı nedeniyle yaklaşık 5 yıldır lyrica 150 günde 2 kere kullanıyor. artık bırakmak istiyor ancak bıraktığında ayaklarındaki uyuşmanın artması, iştah ve tat almada azalma, uyku bozukluğu hatta asabiyet gibi sorunlar yaşıyo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç etkileşimi

    Merhabalar.sabah aç karnına diamıcron 30mg, vasoxen5mg 2x1 çeyrek, öğlen paxil 10 mg, haftada 2 kere reflü şikayetim olduğunda nexıum 20mg, iki günde bir akşam livercool 10 mg alıyorum.okuduğuma göre paxil ilacı vasoxenin etkisini artırır diyor sormak istediğim,paxil ve vasoxeni az etkileşmesi için...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Magnezyum takviyesi

    Merhaba hocam magnezyum seviyem 1.6 2.6 referans aralığı benimki 1.9 magnezyum tablet alıyorum 10 gün kullanicam bunun bir sakıncası olurmu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beta bloker

    Hocam merhabalar, essitalopram(sabah 20) ve metilfenidat(sabah 72 uzun salım, ayrıca akşam üstü 2 tane 10 mg kısa salım) kullanıyorum. bunların kardiyotoksik etkilerinden korunmak için sabahları atenolol 50 mg olarak alıyorum. atenolol'ün yarılanması 6 saat olarak belirtilmiş. bu 24 saat koruyucu ol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Thioctacid 600

    Zeliha hanım merhaba, fıtığa bağlı ufak uyuşmalarım var fizik tedavi doktorum geçici bir süre kullanmam için thioctacid 600mg alfa lipoik asit desteği verdi. gebelik planlıyorum bu süreçte bu ilacı kullanmamın gebeliğin ilk haftalarına denk gelmesinde bebek için sorun olur mu? i̇yi günler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x