Nefes darlığı ve çarpıntı

  • merhaba,beş altı yıl önce gittiğimiz kardiyologta kalp kapakçığında çökme olduğu ve genetik olduğundan bahsedilmişti önemsiz olduğunu söylemişti yılda bir kontrollere devam ettim bu yıl da çarpıntılarım bazı dönemler sıklaştı arada dideralle destekledim ama virüs yüzünden kontrole gidemedim aşırı nefes darlığı çekiyorum psikolojik olduğunu düşünüyorum özellikle tuvalete çıkamadığımda çarpıntım oluyor çabuk yoruluyorum sizce endişelenmeli miyim tekrar bir kontrole gitmem gerekir mi yaşım 20..belirtileri okuyunca kalp yetmezliği kalp krizi gibi şeyler görüp endişelenip kan sulandırıcı ilaç içiyorum içim rahatlasın diye son olarak diderali hayatım boyunca kullanmak istemiyorum yan etkilerinden korkuyorum çarpıntılarım ve teklemeler olduğunda almasam sakıncası var mıdır.. saygılar

  • Doktor Cevabı:

    Anlattığınız tabloda dideral zorunlu değil, çarpıntı tahammül edilir boyuttaysa almayabilirsiniz. kontrole 3-4 yılda bir gitmeniz yeterlidir. selamlar..

    tarihinde cevapladı.
  • teşekkür ederim...iyi çalışmalar

  • doktor bey merhaba rahatsız ediyorum ama size yazdığım şikayetlerden sonra dün taşikardi atağı geçirdim 5dk lık kalbim pır pır atmaya başladı kuvvetli,yarım dideral içtim.böyle bir durumda dideral kullanımı yanlış mıdır?en son geçen sene olmuştu yılda bir kere oluyor tam o an ekg cekilmesi gerektiği söylenmişti ama şu an normal nabzım.. alkol ve sigara kullanıyorum bundan kaynaklı olabilir mi..yoksa doktora gitmeli miyim...teşekkür ederim tekrardan


İstanbul Kardiyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sonuc yardim

    Merhaba hocam 26 yaşındayım rontgen cekiminde su şekilde yazmaktadır. sol akciğer ust zonda 5mm çapında nodül izlenmistir.kilinik gereklilik halinde bt onerilir.kardiotorasik indeks fizyolojik sınırlarlardadir. ciddi birseymidir

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ferid Gojayev

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacakta şişme ve ağrı

    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. karadamar hangi damar oluyor peki, pıhtı tehlikeli bir yerde mi? i̇yi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacakta şişme ve ağrı

    Hocam merhaba, ben sağ bacağımda diz altında ağrı şişkinlik sebebiyle kalp ve damar hastalıklarına göründüm doppler çekildi henüz doktoruma randevu bulamadım rapor sonucum bu şekilde teşhis nedir değerlendirebilir misiniz? şimdiden teşekkür ederim hocam. her iki alt ekstremite venöz doppler tetki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ayakta damar belirginleşmesi

    Hocam merhabalar gönderiyorum şu anda ilginiz için teşekkür ederim. ek olarak sanki sıcak hava da daha çok belirginleşiyor gibi işim gereği sıcakta çok duruyorum teşekkürler. fotoğraflar ektedir. file:///c:/users/monster/desktop/99d37703-f9d8-4844-aa53-16900f50c2d8.jpg file:///c:/users/monster/...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Volkan Yazıcıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ilaç kullanımı

    Hocam merhaba, babam koroner arter hastası 2019 kasım ayında stent takılmıştı. birkaç ay effient 10 mg ile ecopirin 100 mg kullandı, vücudunda ciddi morluklar oluşmaya başlayınca ecopirin 81 mg a düşürüldü, effient 10 mg a devam edildi. 1 sene sonunda stenti 46 milim uzunluğunda olduğu için plavix v...

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayakta damar belirginleşmesi

    Hocam merhabalar benim ayak yanlarımda ve üstünden kılmak damar belirginleşmesi var yaşım daha 21 nedeni nedir acaba stres yapmaya başladım cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Volkan Yazıcıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Arkus aorta

    Merhaba kalsiyum skor testinde koroner arterlerde herhangi bir kalsifiye aterom plağı saptanmamıştır (kalsiyum skor değeri 0). arkus aortada milimetrik kalsifiye aterom plağı izlenmektedir. şeklinde bir sonuç çıktı. skor testimin 0 olmasının yanındaki aterom plaği risk yaratırmı? sayg...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damar tıkanıklığı

    Slm lar hocam bende behcete bağlı damar tıkanıklığı var hocam kalp damarda tedavi gördüm bugün romotolojoye gönderdiler ama akciğer ve kalp de pıhtı olduğu için kan sulandirici hap kullanıyorum. ve tükürük den aşırı kan geldi şuan endoksan di̇e bi ilaca baslicaklarmis hocam beni tedavi edebilir mis...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Muayenehane adresi

    Hocam merhaba muayene için gelmek istiyorum annem yıllar önce size muayene olmuştu adres ve telefon numarası verebilir misiniz mail adresim oyaldiz40@gmail.com teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fatih Mehmet Yorulmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp kapak gevseklıgı

    Hocam merhaba. oglum 15 yasında kalp kapagında gevseklık var. bııntech aşı randevusu aldım ama yaptırsammı yaptırmasammı kararsızım. kalp kası ıltahabı olmasından korkuyorum. aşının yarar zarar bakımından olmasımı daha ıyı.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Olgu Hallıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 50 nabız normal midir?

    Zekeriya hocam merhaba. yaş 25 erkeğim. çok fazla spor yapmam ve hareketli değilimdir. ancak özellikle geceleri nabzımın düştüğünü fark ettim. yattığımda nabzım 50-60 seviyelerine düşüyor. acaba bu normal midir? gündüzleri daha çok 70-80 civarlarında. maalesef panik atağım mevcut nadir de olsa bazen...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalpte çarpıntı olması

    Hocam kardiyoloji ve kalp damar cerrahisinde sıra bulamadığım için dahiliyeye muayene oldum orda sadece ekg nefes testi çekildi doktor yine psikolojik olduğunu söyledi aort anevrizması gibi bir durum olsa bu tetkiklerde belli olur muydu ayrıca bir kaç arkadaşımda da aynı şekilde atımlar olduğunu gör...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x