Multipl myeloma (acil)

  • Hocam kolay gelsin anneme 2 hafta önce kemik iligi patolojisi yapildi sonuclar bugun cıkti ama haftasonu oldugu icin doktorumuzla görüsemedik bende sizin görüsünüzü almak istedim yardimci olabilirseniz cok memnun olurum MAKROSKOBİK BULGULAR: 1-Kemik iliği biyopsi: En büyüğü 1.5 cm, en küçüğü 0.3 cm uzunluğunda, 3 adet kemik iliği biyopsi materyalidir. TT 1ks 2-Aspirasyon yayma: 1 adet lam havada kurutularak ve yayılarak gönderilen sitolojik materyaldir. TTA 1lam MİKROSKOBİK BULGULAR: Gönderilen materyalin çoğu fibrin ve kan elemanlarından ibaret olup 4-5 adet intertrabeküler alan mevcuttur. Foka bir alanda CD138 ile (+) boyanan, Kappa ve Lambda ile monoklonal (kappa (+) ) boyanma gösteren hücre grupları i Bu alan bulunduğu intertrabeküler alanın yaklaşık % 30'unu oluşturmaktadır. PATOLOJİK TANI: MULTİPL MYELOM; KEMİK İLİĞİ TRU-CUT BİYOPSİ MATERYALİ YORUM: Olgu klinik ve laboratuar bulgular ile birlikte değerlendirildiğinde " Multipl Myelom " ile uyumlu olarak değerlendiri HİSTOKİMYASAL ÇALIŞMA: MTC: Kollojen izlenmedi İron: 1/6 Retikülin: 2/4 İMMÜNHİSTOKİMYASAL / İMMÜNFLORESAN ÇALIŞMA: MPO: Myeloid seride pozitif Glikoforin: Eritroid seride pozitif CD3: Dağınık az sayıda hücrede pozitif CD20: Dağınık az sayıda hücrede pozitif PANCK: (-) Kappa: (+) Lambda: (-) CD138: İnfiltrasyonda pozitif Sonuclar bu sekilde cıkmış hocam bilginize sunuyorum. bir degerlendirebilir misin veya ne yapmamiz lazim, hastalik kacınci evrede, hayati bir durum varmi acaba bu konularda ki görüşlerinizi merak ediyorum saygilar.

  • Doktor Cevabı:

    Evre tek bir test ile belienemiyor. myeloma kök hücre nakli gerektiren bir çeşit ilik kanseridir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Miyelom hakkinda bilgi

    Merhabalar hocam , teyzemiz (72 yaşında) multipl miyeloma hastası 6 kür vcd tedavisi gördü ve tedavi sonucunda immunfikasyon serum ,idrar ve ki̇ biyopsisi yapılmıştıve tam yanıt olarak değerlendirilmişti fakat teyzemin emboli geçirmesinden dolayı otolog kemik iliği nakli yapılamamıştı. 4-5 ay s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Miyeloma bağlı böbrek yetmezliği

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim. peki böbrek nakli, kök hücre naklinden ne kadar zaman sonra yapılmalıdır?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan kanseri

    Hocam merhaba eşime kan tahlilleri yapıldı.protein elektroforez beta 2 :0,48,beta2 %:6,09 çıktı. daha sonra tekrar test yapıldı. serbest kapsa hafif zinciri(serum):51,2 , serbest lambda hafif zinciri(serum):10,41 çıktı. bu veriler kan(ilik) kanseri olduğunu mu gösteriyor.eşim 51 yaşında, ve haşi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Miyeloma bağlı böbrek yetmezliği

    Hocam merhaba. babam multiple miyeloma hastası ve buna bağlı olarak da böbrek yetmezliği var. 4 aydır diyalize giriyor. egfr değeri 6-10 arasında ve kreatinin değeri 8-9 arasında değişiyor. kök hücre toplama işlemi yapıldı ve 2 ay sonra nakil gerçekleşecek. nakilden sonra böbreklerin düzelme ihtim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Myeloma hakkında

    Merhaba hocam. annem 66 yaşında, bir süredir belli aralıklarla hematolojide kontrol ediliyor. kanda lg g ve a sı yüksek, albumin, total protein, kreatitinin ve gfr normal. kansızlığı yok. i̇drarda biraz proteini çıktı ama protein/kreatinin oranı normal. protein elektroferezinde gama bölgesinde şüphe...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polistemia vera

    Hocam yaş 29 erkeğim sigara kullanmıyorum. yaklaşık bir yıldır ayak altında ve bacaklarımda yanma şikayetiyle dahiliye bölümüne gittim kan tahlili sonucumda hgb 18.4 hct 54 çıktı diğerleri normal sınırlarda. dahiliye uzmanı beni polistemia vera şüphesiyle hematoloğa yönlendirdi.orada doktorumun b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kemik iliği pataloji

    Çok teşekkür ederim hocam. i̇yi ki varsınız.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemik iliği pataloji

    Hocam merhaba, daha önce verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. tanı koydurucu yorum yok demiştiniz. akan hücre analizini yazmıştım. kemik iliği testi çıkmamisti.  yürümekle ve hareketle artan kemik agrilarimin nedenini bulunmasi için ugrasiyorum. artik dışarı çıkmak yürümek fobim oldu. artik hangi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen grip

    İyi akşamlar hocam 16 yaşında bir kızım var. 2 haftadır geçmeyen grip, yoğun eklem ağrıları, diş eti kanamaları, ağız içinde yaralar, yorgunluk, kansızlık vardı zaten . bağışıklık sistemi de düşük . yaklaşık 1 ay önce elinin üstünde 2,3 deri altında kırmızıliklar oluştu sonra geçti ama . ne yapmalıy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ebru Kolsal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Multiple myeloma

    Doktor bey merhaba; annem 2013 aralik ayinda sağ kalçada 8cm boyutlarinda plazmasi̇tom tanisi i̇le tedavi̇ görmeye başladi tani aninda serumda i̇gg 6001 ve i̇drarda hafi̇f zi̇nci̇r mevcuttu 3 kür vad aldiktan sonra 2 kür velcade aldi ve bunlardan sonra yapilan testlerde i̇gg normal referans arali...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Multipe myelom

    Hocam iyi günler.babama yaklaşık 4 ay önce multipl myelom teşhisi konuldu.kendisi 54 yaşında ve böbreklerinde de sıkıntı var üre kreatin değerleri düşmüyor.2 defa kemoterapi aldı ve 18 seans radyoterapi tedavisi gördü.ailem hatayda yaşadığı için en yakın olan adanaya balcalı hastanesine gidiyor anc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemik i̇liği biyopsisi

    Hocam merhaba, annem 59 yaşında, multipl myelom şüphesiyle kemik iliği aspirasyonu ve biyopsisi yapıldı; sonuçlar aşağıdaki gibi, yorumnlamanızı rica ederim; aspirasyon patolojik tanı: yaşa göre partikülde normoselüler, zeminde dilüe aspirasyon, eritroid dizide normoblastik matürasyon, kesin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kemik iligi kanseri

    Hocam benim sorum babamla alakali. babama aralik 2011de  multipl myelom teshisi koyuldu. ücüncü evre, igg kappa 8000 mg/dl, beta2 microglobulin 4.31 mg/l , protein 128 g/l, albumin30.0 g/l. su ana kadar 4 kür kemoterapi gördü ( dexamethason 40mg, velcade, myocet ve bir arada revlimid aldi. fakat...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Iyi görevler hocam annem 52 yaşında ve kalça kemiğindeki ağrıdan dolayı has

    Iyi görevler hocam annem 52 yaşında ve kalça kemiğindeki ağrıdan dolayı hastaneye gitti ve yapılan tahhiller sonucunda ilik kansere olduğunun bilgisi verilmiş.şuan için kemoterapi uygulanacağı,daha sonrada kendi iliğinden ilik nakli yapılacağı söylenmiş.öncelikle bu rahatsızlığın ölüm riski nedir ve...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Seçkin Çağırgan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x