Multipl miyelom ?

  • hocam merhaba, Teyzem 58 yaşında 4 ay kalça ağrısı çekiyordu ,çekilen mr kan ve idrar testleri sonucunda multipl miyelom ? olup olmadığını anlamak için kalça kemiğinden Kemik iliği biopsisi yapıldı. biopsi yapılan her 1 ay geçmesine biopsi yapılan yerin ağrısı devam ediyoor. ve dün ayakta iken hapşırınca bir an beline inanılmaz bir ağrı girmiş. ve eğilip oturup kalkerken çok zorlanıyor. koltuk değnekleri ile yürütüyoruz. Kemik iliği sonucu yeni aldık. Sonuçlar aşağıdaki gibi bu sonuçları yorumlamanız mümkün mü? tanı olarak Multipl miyelom konulabilmiş mi? yoksa başka bir hastalık mı ? bir öneriniz varmıdır? Biopsi sonucu: Partikül: var Selülerite : Normal (Partikül ), Hipposellüler ,dilüe (zemin) Myeloid/Eritroid :Sayım yapılamıyor. Zemin dilue ancak partiküller plazma hücrelerinden zengin Myeloid Dizi : Kesintisiz Eritroid Dizi : Normoblastik Megakaryositler : Görülmedi ,Trombositler kümeli Demir skoru : normal(?) Atipik Hücre : Partikülde bol miktarda küçük atipik hücre mevcut ACP : Partiküldeki Plazma hücrelerinde (+) NSE : Partiküldeki Plazma hücrelerinde (+) Tanı:Yaşa göre partikülde normsellüler ,zeminde hiposellüler,dilue,non- diagnostik aspirasyon, partikülde ACP(+),NSE(+) çok sayıda küçük atipik plazma hücresi.

  • Doktor Cevabı:

    Tani konmamis. myeloma tanisi koyabilmek icin 3 kriter gerekir. kemik iligi sadece bir kriteri saglayabilir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Miyelom hakkinda bilgi

    Merhabalar hocam , teyzemiz (72 yaşında) multipl miyeloma hastası 6 kür vcd tedavisi gördü ve tedavi sonucunda immunfikasyon serum ,idrar ve ki biyopsisi yapılmıştıve tam yanıt olarak değerlendirilmişti fakat teyzemin emboli geçirmesinden dolayı otolog kemik iliği nakli yapılamamıştı. 4-5 ay so...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mor tırnaklar

    Merhaba hocam el ve ayak tırnaklarım kış aylarında mor renge bürünüyor, ve soğuğa karşı el ve ayaklarım hassas, neyden kaynaklı olabilir?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Multiple myelom tanı test sonuçları

    Annem 53 yaşında. bacakta ağrı rontgende kist ve genişleme. mrlar+ pet/ct çekildi kafatası, kürek, omurga, leğen komple tutulum litik lezyon komponent belirlendi. hasta hepatit b taşıyıcısı ve akdeniz anemisi taşıyıcısı. hct25(ref. aralığı 35.4-46.2) , mcv58.3(76-95), mch 18.8(27.2-33.5) rdw-cv 18,6...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Miyeloma bağlı böbrek yetmezliği

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim. peki böbrek nakli, kök hücre naklinden ne kadar zaman sonra yapılmalıdır?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Miyelom -biiyopsi

    Merhabalar hocam , yakınımız multipl miyelom hastası.72 yaşında . aldığı tedaviler sonrası, yapılan testleri ve kemik iliği biyopsisinde hastalık bulgusu çıkmadı ve doktorumuz hastalığın remisyona girdiğini söyledi. size sormak istediğimiz iki tane soru var cevaplayabilirseniz,bizi çok mutlu eders...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nusret Erdoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemik ilik biyopsi sonu bilgi

    Merhabalar hocam, multipl miyelom hastalağından dolayı 4 kür kt gören teyzemize değerlendirme amacı ile kemik iliği biyopsisi yapılmıştır. ilk yapılan biyopsi sonucunda plazma hücre oranı %20 'dir.4 kür yapılan kt sonucunda doktorumuz kemik iliği aspirasyon,idrar ve serum elektrofez sonuçlarının gay...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kemik ilik biyopsi-mm

    Merhabalar hocam, multipl miyelom hastalağından dolayı 4 kür kt gören teyzemize değerlendirme amacı ile kemik iliği biyopsisi yapılmıştır. ilk yapılan biyopsi sonucunda plazma hücre oranı %20 'dir. son yapılan biyopsi sonucu aşağıdaki gibidir. bizlere yorumlayabilirseniz çok seviniriz. teyzemiz...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Basri Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Miyeloma bağlı böbrek yetmezliği

    Hocam merhaba. babam multiple miyeloma hastası ve buna bağlı olarak da böbrek yetmezliği var. 4 aydır diyalize giriyor. egfr değeri 6-10 arasında ve kreatinin değeri 8-9 arasında değişiyor. kök hücre toplama işlemi yapıldı ve 2 ay sonra nakil gerçekleşecek. nakilden sonra böbreklerin düzelme ihtim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diabet mellustus hastaligini

    Sayın değerli serdal hocam ben diabet 2 hastasiyim hocam ben 2018 mayıs atında sedimantasyon 75 cep 16.7 cıktı hocam benden pet cd yapıldı bise çıkmadı hocam 2019 yılında sodyum düşüklüğünden konuşma bozukluğunun oldu ordada sedim tekrar 80 cıktı crp 25.cıktı hocam hemotoloji ye gittim bana aml yeni...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Test sonuçları

    Hocam merhaba yaşım 40.bazı testler yaptırdım burda dikkatimi çeken 2 sonucu sizindeğerlendirmenizi rica edeceğim.alt 52,9 (8-41) yüksek. diğer karaciğer testleri normal sınırlarda.sedimentasyon (0-20) 18 yüksek yazıyor.hemogram testim normal sınırlarda.bu iki tükseklik beni tedirgin etti.dedemi mul...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer kanseri olabilir mi

    Hocam ben 50 yaşında multipl miyelom hastasıyım. iki ay önce kullandığım ilaçlardan dolayı emboli oldum. akciğer tomografisi çekildi sağ akciğerime pıhtı atmış. kan sulandırıcı kullanıyorum. sorunum şu, sağ akciğerim aşırı derecede çok ağrıyor. emboliden önce de ağrıyordu. bir hafta önce pet çekildi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Parkinson ve miyelom

    Merhabalar sayın hocam, annem 74 yaşında, iki yıl önce multipl miyelom teşhisi konuldu, kemoterapi tedavisi gördü şimdi iyi sayılır. yaklaşık 8 yıl önce de parkinson teşhisi konulmuştu. ancak ilaçların yan etkilerinden çok fazla muzdarip olunce devamlı bir ilaç tedavisi uygulayamadık. şimdiler...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Miyelom tedavi başlangıcı

    Merhabalar doktor bey, babam mylelom hastası, bugün doktoruna gitti ve doktoru 4 mart cuma günü tedaviye başlayacağını söyledi.--- "bortezomib d 1-4-8-11"- -"kordexa 8mg d 1-2 / 4-5 / 8-9 / 11-12"- -"aklovir 800mg tedavi boyu hergün 1 tane" ---doktoru bir kağıda ilaçlarla ilgili yazdığım g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol sırt agrısı

    Merhaba hocam istanbulda ikamet ettigimizden burdan size ulasmak zorunda kaldım babam 63 yasında ve 4 ay önce babama multipl miyelom tanısı konuldu her hafta 1 defa karnından igne ile kemoterapi goruyor degerleri 3000 ile basladı suan 700 lerde kendi gittigi doktoru var fakat sol sırt kaburgasında b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Premier amiloidoz

    Mrb hocam anneme al amiloidioz tanisi kondu lambda yuksekligi mevcutmus kalp duvarinda we bobrekte hafif amiloidioz var daha cok yeni ogrendik kemoterapi ve kortizon baslanicagini soylediler bu sekilde multipl miyelom da varmidir bu hastalik birliktemi gelisir? yani al amiloidioz bir kanser turumud...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x