Multinodüler guatr

  • Hocam hayırlı günler.Annemin ultrason sonucu ; Tiroid gland boyutları artmıştır.konturları ve psarankim dokusu tabidir.Tiroid panakimi heterojen görünümdedir.En büyüğü tiroid sağ lobda 21X11 mm sol lobda 26X16 mm boyutlarında olmak üzere her iki lobda ve istmusta değişik boyutlarda ve bazıları kistik lezyonlar içeren solid, izoekojen ve hipoekojen nodüler imajlar mevcuttur. Sonuç:MNG Hormon değerleri: serbest T3 :3,06 pg/mL, serbest T4:1,14 ****,74 Buna göre annemin ameliyat olmasına gerek var mı.Biyopsi gerekli mi.Genel cerrahtan randevu aldık ama size de danışmak istedim. SAygılarımla

  • Doktor Cevabı:

    Benim ilgi alanım; rektosel, hemoroidal hastalık, fissr gibi makatın iyi huylu hastalıkları üzerinedir. bu konuyu endokrin cerrahisi ile uğraşan meslektaşlarımızla görüşmeniz çok daha uygun olacaktır.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Multinodüler guatr

    Merhaba tiroid için çektirdiğim boyun us sonuçlarımda sağ lob 27x21x63mm sol lob 25x23×58mm isthmus 7mm kalınlığında loblar diffüz büyümüş.patakim yapısı minimal heterojendir. sağ tiroid ant pol anteriorda 7.5x5mm ve postriorda 6x3mm izoekoik nödül izlendi demekte. rutin kan tahlilerinde tsh t3 ve t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipoekoik nodül

    Hocam 24 yaşında bayanım 7 ay önce.troid ultrasonu cekildi sag tiroid lobu : orta ismik bileskede 4x5x6 mm hipoekoik nodul.orta posteriorda 4x7x9 mm hipoekoik nodul.sol tiroid lobu : orta posteriorda 4x5x6 mm hipoekoik nodul.parankim : orta heterojen lob sinirlari duzensiz yer yer hipoekoik alanlar....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid usg ve iiab

    Hocam merhaba; eşimin iiab sonucunu atmıştım, sizde usg sonucunu görmek istemiştiniz. usg sonuçları şöyle: "usg, 28 mart 2020,adana başkent hastanesi. ""multinodüler guatr, piramidal lobda izlenen 3cm'lik dejenere-hemorajik izoekoik solid nodül." "usg, 14 şubat 2020, diyarbakir eğitim araştırm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid nodül

    Merhaba hocam 7 ay önce doktora gittim tiroid bezinde nodül varmış sonuç şu şekil de tiroid bezi sağ lobda orta zon ve alt pol yerleşimli büyüğü alt pilde yaklaşık 4 mm boyutunda multıpl kistik nodüller izlenmiştir. sol lobda alt pilde birkaç milimetrik kistik nodül yanı sıra orta zon üst polde yakl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodül

    Merhaba hocam tsh kan degerlerimde herşey normal ancak troid bezi sol lopu alt polünde yumurta kabugu benzeri kalsifikasyon içeren 5x5 mm capında hipoekoik nodül ile komşuluğunda 2.5x1. 5 mm boyutlarında hipo-anekoik nodül ve yine komşulugunda konturleri net olmayan 6x5 mm boyutlarında izoekoik sol...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehtap Özkahraman Kırık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu

    Merhabalar hocam troid ultrasonum değerlendirirseniz çok sevinirim. troid sağ lobu 57 mm boyutta olup 6 mm boyutta hipoekoik nodül,büyüğü 31-19mm boyutta birkaç adet kistik dejenerasyon gösteren hiperekoik nodül izlendi.troid sol lobu 13-15-47mm boyutta olup 5.7mm boyutta hipoekoik nodül izlendi.ist...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fatih Ağalar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Troid sağ lobdaki nodülden iiab

    Troid sağ lobdaki nodülden iiab incelenen yayma preparatlarda kan-fibrin ve kollaidal materyal bulunan zeminde köpüksü makrofajlar yanısıra çok az sayıda normokromik tirosit görüldü. tanı olarak toksik olmayan multinodüler guatr denilmiş. ne anlama geliyor acaba?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Savaş Sipahi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nodül ameliyatı

    Murat bey yaklaşık iki yıldır hipertroidim var ilaçla ara kontrollerle devam etmekteydim iki tane nodülüm vardı bu arada tayin sebebi ile il değişikliği falan derken raz ihmal ettim kontrolleri bugün gittim ve çok fazla sayıda iç içe geçmiş nodüllerimin olduğunu öğrendim ameliyat dendi ama biyopsi i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İkinci guatr ameliyatı

    Merhaba adnan bey, annem 25 yıl önce guatr ameliyatı olmuştu. şimdi yine multinodüler guatr teşhisi konuldu. ikinci ameliyat olacağı için çok riskli olduğunu ses tellerini ve sinirleri gösteren cihazların bulunduğu bir hastanede ameliyatın yapılabileceğini söylediler. hastahanenizde bu cihazı kullan...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Adnan Bulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Annemin kan ve ultrasyon raporları hakkında değerli fikirlerinizi rica eder...

    Merhaba doktor hanım, annem 63 yaşında, boyun ultrasyonunda normal görünmeyen bazı bulgular sanırım çıktı. değerli yorumlarınızı rica ederim. annemin tarihlere göre derlenmiş şekilde sıraladığım kan ve ultrasyon raporlarını size sunmak isterim: 03.08.2018 tarihli kan sonucunu bu adreste görebilirsin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid bezi doppler sonucu

    Iyi günler. eşimin annesi 50 yaşında ve daha önce guatr ameliyatı oldu. tekrar rahtasızlanması üzerine gidildiğinde tiroid bezi renkli doppler us sonucunda opere hastada rezidü tiroid dokusu 41*11 mm, istmus kalınlığı 5.5 mm'dir. bez konturları eko yapısı ve vasküleritesi doğaldır. sağ lob orta kes...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Patoloji raporu

    Hocam saygılar annem guatr ameliyatı oldu,patoloji sonucunu yorumlarmısınız. 1-sağ kayıtlı materyal:7*4.5*4cm ölçülerinde tiroid dokusu.kesitlerinde kolloidden zengin multilobüle görünümde olup bir polde tiroid kapsülüne bitişik 4 cm uzun eksene sahip yaygın kalsifikasyonla karakterize kalın bir ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Gülçin Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nefes darlığı

    Hocam sekiz aydır nefes almakta güçlük çekiyorum. aldığım nefes bana yetmiyor gibi. bazende bir şey yok gibi.ama çoğunlukla sıkıntılıyım.bazen boğazım sıkılıyor sanki.astım diyorlar ama ben yürürken yüzerken uyurken merdiven çıkarken sıkıntım yok. bu nasıl astım. akciğer ve sft de normal çıkıyor. s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid tahlil sonuçları

    Iyi günler hocam, annemin kasım 2017 de yapılan test sonuçları ; kalsiyum 9.88 mg/dl (8.6 - 10.6) tsh 2.21 μiu/ml (0.27 - 4.3) serbest t4 (ft4) 1.21 ng/dl ( 0.93 - 1.7) anti tiroglobulin antikor 577.1 iu/ml (0 - 115) tiroglobulin 1.84 ng/ml (3.5 - 77) iken multinodüler guatrı var ilk defa levotiron...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nodül biyopsi

    Iyi günler hocam endokrin uzmanına muayene oldum. ultrason sonucunda toksik olmayan multinodüler guatr teşhisi konuldu. sonuç şu şekilde ; tiroid gland normal anotomik lokalizasyonunda ve fizyolojik boyutlardadır (sağ lob 22 x 20mm ve sol lob 21x17 mm) her iki tiroid lobunda sağda büyüklüğü 16x9 mm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x