Multinodüler guatr

  • merhabalar hocam öncelikle sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim, tsh değerim 0,78 refarans aralığı 0,3 4,2 t4 0,61 refarans aralığı 0,6 1,2 t3 3,59 refarans aralığı 1,5 4,1 üç ayda bir değerlerim düşüyor b12 110 b12 için ilaç kullanıyorum nodüllerimde büyüme yok şuan şikayetlerim kilo kaybım var ve hipertiroidi belirtilerinde seyrediyor dahiliye dr değerlerin normal dedi ve benim şikayetlerim de azalma yok yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, ben hematoloji, yani kan hastalıkları uzmanıyım. sizin sorunuz olan multinodüler guatr endokrinoloji ile ilgili. o arkadaşlara danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Neu düşüklüğü aşı

    Leyla hocam kuzım 11 aylıkken ateşlenmişti neusu düşmüştü 1 ay içinde kanda 1000 yaymasında 2000 dediler değerine bir kontrol vermediler 1 yaş aşılarını yaptırdım tam 3 ay oldu bu süreçte ve 11 ay hiç hastalanmadı genel durumu iyi olunca tekrar baktırmadım şimdi menenjit aşısı yaptırmak istiyorum bi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 16 yaşndan sunra uzarmym

    Hocam benim buyum 185 16 yasndaym ve artk buyum uzarmı baba buyu 180 ane buyu 157 ben artk odama durdumu yada uzasam kac cm ozarm

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Savran

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Duyusal nöropati

    Hocam merhaba, 57 yaşında kadın hastayım.3 aydır el ve ayaklarda özellikle geceleri artan yanma,donma,agrı,karıncalanma şikayetlerim var.uykumdan uyandıracak kadar şiddetli yanma veya donma hissi oluyor.3 hafta önce nöroloğa gittim herhangi bir tetkik,tahlil yapılmadan nöropati tanısı kondu ve günd...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hikmet Aloğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Beloc 25 mg

    Hocam merhaba bana bugun doktor sadece ekg ve manuel muayene sonucu beloc 25 mg kullanmamı söyledi. düzensiz bir taşikardiden bahsetti. belirtilerim yemek yerken esneme isteği, birkaç kez uykumdan deprem olur gibi uyanma,1 bardak suyu eskisi gibi hızlı içememe, 1 yudum kahveden sonra kalbimi hissetm...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Beşiroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şiddetli adet sancısı

    Merhabalar doktor hanım ben 16 yaşındayım ve her adet olduğumda özellikle 1. günü çok şiddetli ağrılar çekiyorum. bunun yanında gözlerim kararıyor, kulaklarımda aşırı derecede çınlama oluyor hem terliyorum hem üşüyorum ve midem bulanıyor. ağrımı geçirmek için birçok yol deniyorum. sıcak su torbası,...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Menapoz sonrası ferritin düşüklüğü

    Hocam merhabalar. anneme genel bi kontrol amaçlı test yaptırmıştık. kendisi 55 yaşında menapoz sonrası dönemde. tam kan sayımındaki tüm değerler normal değerler arası. b12, folik asit ve d vitamini de normal ancak ferritini 8.84 çıktı. ferritinin normal değer aralığı 30-400 arasıymış. doktora henüz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sağ böbrek ağrısı

    Hocam sağ böbreğimde uzun zamandır ağrı hareketlilik oluyor kreatinin değerlerim geçen yaz 0.59 cekilen doppler normal ocak ayı keratinin 0.85 ultrasonda sağ böbrekte üstte ektazi geçirilmiş hastalıga bagli dendi. idrar tahlilleri normal. arada tansiyon yükselmeleri oluyor bulantı titreme eşlik ediy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferritin düşüklüğü

    Hocam kolay gelsin sizin sorulara detayli vermis oldugunuz cevaplardan dolayi tekrardan yazmak istedim daha öncesinde size yazmıştım gastrit reflü ibs var demistim dün kan değerlerime baktirdim ara sıra baktiririm. değerlerim iyi. crp 0.3 wbc de normalmis hgb 14 14.5 çıkar yine öyle cıkmış demir 89...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dalak buyumesi

    Teşekkürler hocam.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kızlık zarım bozulmuşmudur

    Hocam merhaba adetimin son günleriydi bir gün boyunca tuvalete gitmemiştim erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişki yaşadık hafif bastırdı iç dudaklarıma doğru ama asla bir giriş olmadı 1 gün boyunca tuvalete gitmemiştim ilişkiden 6 7 saat sonra sabah uyandığımda gittim idrarla karışık koyu bir kan...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık veya anemi

    Sayın hocam kolay gelsin benim kan değerleri ferritin düşük 15.2 çıktı.demir bağlama kapasitesi 108 .demir bağlama serum210 yüksek çıktı.kansızlık veya hemokromatozis olabilir mi? şikayetler;baş dönmesi halsizlik çabuk yorulma baş ağrısı eklem ağrısı mide sorunları sertleşme bozukluğu var.cevapl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Avn ameliyatı sonrası mr değerlendirme yapabilir misiniz?

    Merhabalar, eşim 28 yaşında ve geçen sene yaklaşık 8 ay aplastik anemi tanısıyla tedavi gördü 2-3 seviye avn tanısı ile cordekompresyon ve cansız kemik grefti ameliyatı oldu aynı zamanda prp uygulaması da yapıldı. ameliyat olalı 2 ay olmak üzere ve pazar günü çekilen mr sonucu aşağıdaki gibidir....

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Tural Khalilov

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlili

    Merhabalar en son kan tahlili yaptırdım midemde gastrit ve safra reflüsü olduğu için kan ilaci alamıyorum sonuçlarım şu şekilde (referans dışı olanlar) ferrittin referans aralığı 13-150 değerim 4 ldl kolesterol referans aralığı 70-130 değerim 60 rdw-cv referans aralığı 11.5-14.5 değerim 16.4 hemoglo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik böbrek yetmezliği

    Hocam iyi akşamlar babamın diyabet hipertansiyon kby ve hepatit c ye bağlı siroz hastalıkları var en son 2019 aralık ayında tahlil yaptırmıştık hemoglobin 12 krea 1.9 gfr 37 sodyum 135 pandemiden dolayı 1yıldır kan tahlili yaptırmadık 2020 aralık ayinda yaptırdığımız tahlilde hemoglobin 9 hct 25 dem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Periferik nöropati

    Merhabalar hocam ablam için soru sormak istedim 36 yaşında geçen yıldan beri ayaklarında yanma keçeleşme asılma gibi sorunları vardı hatta yürürken ayağımın altında cam parçaları ve çakıl taşı var gibi diyordu, önceleri psikolojik olduğunu düşündük emg de periferik nöropati teşhisi konuldu. diyabet...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x