Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Mrb hocam cevaplar sanız sevinirim

  • Hocam merhabalar kemik ve sırt ağrımdan dolayı tüm batın tomografisi çekildim. Her iki böbrek pelvikalisiyel sistemde hafif belirginleşme izlenmektedir sonucu çıktı.Sol tarafımda hafif ağrı oluyor zaman zaman başka şikayetim yok. Dr Hippurin verdi 15 gün içmemi söyledi. Bu ilaçmı bilemiyorum ama 2 defa içmeme rağmen idrarım da pembemsi Kan geldi? Keraatin ve üre değerlerinde hafif artış meydana geldi. Ne önerirsiniz neyim olabilir? Teşekkür ediyorum

  • Doktor Cevabı:

    Küçük bir taş düşürmüş olabilirsiniz

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam teşekkür ediyorum. Peki bu ağrılar göğüs kafesimin altında sırtıma vuran ağrı yapıyor olabilirmi

  • Doktor Cevabı:

    Taş düştü ise bu ağrılar devam etmez siz gastroenteroloji ve gerekirse diğer ilgili bölümlere gidin

    tarihinde cevapladı.

Ankara Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Böbrek hastalığı

    Hocam az önce de yazmıştım 42 yasında annem yaşına gore düşük sayılır mı 60 70 gfr.evre 2 yetmezliğe girer mi? kreatinin değeri maksimum 1.07 olmuştu üst sinir 1.10 ken sonra düştü. çok sağolun çok

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam acil lütfen

    Hocam annem 42 yaşında.gfr değeri bir ay önceki tahlilde 65 ken şimdi 72 çıktı.kreatinin 1.07 yken de 0.98 e düştü.tansiyonu var sadece onun için ilaç kullanıyor. bu gfr değeri hep böyle çıkıyor.ayaklarında bacaklarında hafif şişmeler oluyor zaman zaman, sonra geçiyor. anneannem böbrek kanserinden ö...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek kitlesi ameliyatı erteleme

    Merhaba hakkı bey, babama bt çekildi sağ böbreğinde 5,4 x 4 x 3,7 kitle tespit edildi. rcc ile uyumlu, karaciğere komşuluk gösterirken belirgin bir infitrasyon bulgusu yok, sağ renal arter ve ven açık yazılmış. doktorumuz evre hakkında bir şey söylemedi. ameliyat olacak, böbrek tamamen alınacaktı fa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakkı Perk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Strip lökosit

    Hocam annemin gfr değeri 70 inüstüne hiççıkmıyor.tansiyon hastası nebivolol alıyor şimdi kontrol atında.kreatinin değeri 1.07 yi gördü maksimum şuan 0.98 üst sınır (1.10) üre 25 36 falan çıkıyor.zaman zaman eli bacağı ayağı da şişebiliyor.annem böbrek yetmezliği mi yaşıyor?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam acil lütfen

    Hocam 42 yaşındayım annem böbrek kanserinden genç yaşta vefat etti. hipertansiyonum var ilaç kullanıyorum normal sınırlara düştü ama ayak ve bacaklarımda bazen şişlik oluyor.gfr 60 70 arasında kreatinin normal.aynj zamanda haşimato hastasıyım.ilaçlarımı alıyorum.bir sorun var mı sizce

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Strip lökosit

    Dr hanım annem 40 yaşında.anneannem böbrek kanserinden 38 yaşında vefat etti. annemin idrar tahlilinde strip lökosit pozitif sadece ve wbc yüksek 11.08 (üst sınır 10) ve eo yüksek.gfr değeri 60 70 arası geliyor hep.kreatinin de normal. sizce durumu ne?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Henoch schonlein vaskulit

    Hocam merhaba.15 aydır hsp tedavisi görüyorum. böbrek tutulumu vardı. 1 ay önce proteinüri 84 mg/gün cıktı. son 4 aydır 100 mg altında seyrediyor. fakat hematüri az da olsa hala devam ediyor. prednol 6 aydır 2 mg, imuran 1 yıl 3x1 50 mg, 1 ay önce 2x1 50 mg olarak düzenlendi. cozaar 1x1 50 mg kullan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Antideprasan

    Merhabalar hocam , uzun süre antideprasan kullanmak (10-20 yıl ) böbreklere veya başka organlara zarar verir mi ? bağımlılık yapar mı ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gfr tahlili sonucu

    Hocam merhaba,64 yasinda emekli öğretmenim.(erkek) her yil psa tahlili icin ürologa gidiyorum.prostat büyümem var ve 2 yildir ilac kullaniyorum.sorum psa ile ilgili degil gfr ile ilgili.2 ay önce psa tahlili icin gittigimde gfr degerim 69 idi.3 gün önce aniden yan kasik agrim ve mide bulantim olust...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mustafa Çağlar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek sorunu

    Hocam ben annem için size yazıyorum annem 5 sene önce sol böbreğinde küçülme olduğunu öğrendi ultasyon testi ise şöyle sağ böbrek 114*34 mm sol böbrek ise 84*37 sol böbrekte ratosyon anamolisi mevcuttur. parankim kalınlığı sağda 15 solda 12 imiş hocam kan ve idrar tahlillerinde herşey normal çıktı a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sekundum asd

    Hocam 3 yaşinda kizim 8 mm lik sekundum asd si ve üfürumu var hocam bu ülkemize bulaşan korona vurus kizimda tehlike oluştururmu ? bulaşsa tehlikesi nedir

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Subklinik hipertroidi belirtiler

    Murat hocam iyi günler. hocam ben patoloji teknisyeniyim. hocam babam 58 yaşında fizik öğretmeni. hocam ben şehir dışında çalıştığım için bu virüs salgını nedeni ile memleketine geldim. hocam babam 171 boyunda 82 85 kilo arası gidip geliyordu. bu geldiğimde 79.5 kilo olmuş. ama bir ara hiç iştihı yo...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek küçüklüğü

    Merhabalar hocam. ben annem için size yazıyorum annemin sol böbreğinde küçülme varmış ve biraz telaşlandık ultrason sonuçları ise söyle. : sağ böbrek boyutu 114*33 mm sol böbrek ise 84*37 parselim kalınlığı dağda 15 solda 12 imiş sol böbrekte ratosyon anomalisi mevcuttur. bide hocam kan tarihli ve i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram testi

    Hocam merhaba ben sırtımda aşırı sivilcelenmeden ve saçlarimda dökülmeden dolayi cildiyeye göründüm.hemogram testi yaptirdi doktorum herseyin normal oldugunu sadece.htc.34.4,mcv.78.7,mch.26.8, lym.3.03,sonuclarimda sorun oldugunu saçlarimin buyüzden dökülldüğünü kendisinin ilac yazamayacagini kansi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İga nefriti ve takviye kullanımı hakkında

    İyi günler hocam.. hematüri ataklarıyla gelen 7 ay önce tanı aldığım iga nefritim var. protein kaçağı 3 gramdan 1 grama düştü delix 5 mg ile. böbrek fonksiyonlarımda bir bozukluk yok. 3 ayda bir kontrole gidiyorum. sürekli tonsillit ve faranjit sorunum var. sürekli ilaç kullanmak zorunda kalıyorum....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x