Mr gli̇oti̇k odaklar

  • KRANİAL MR İNCELEMESİ (KONTRASTSIZ)TEKNİK:Aksiyal T1, FLAİR, T2, sagittal ve koronal T2, diffüzyon Bulgular : Kranial kemik yapılar doğaldır. Medulla, pons ve mezensefalon ile serebellar hemisferlerde patolojik sinyal değişikliği saptanmamıştır. 4. ventrikül ve bazal sisternalar normal genişliktedir. Bazal ganglionlarda, internal ve external kapsülde ve talamusta patolojik sinyal değişikliği izlenmemiştir. Korpus kallozum normaldır. Serebral kortikal gri cevherde patolojik sinyal değişikliği izlenmemiştir. *Yüksek konveksitede bilateral periventriküler beyaz cevherde milimetrik iskemik-gliotik odaklar görülmüştür. Suprasellar sisternada optik sinir ve kiyazma normal izlenmektedir. İntrakranial ana vasküler yapılarda normal sinyal flow void izlenmiştir. *Varyatif kavum septum pellicidum eth vergae görünümü izlenmiştir.*Nazal septumda hafif sağa deviasyon izlenmiştir. SONUÇ: *Varyatif kavum septum pellicidum eth vergae görünümü.*Nazal septumda hafif sağa deviasyon.*Yüksek konveksitede bilateral periventriküler beyaz cevherde milimetrik iskemik-gliotik odaklar . Rapor Tarihi : 17.09.2018 10:51 SERVİKAL MR İNCELEMESİ Teknik : Sagital T1, T2, TRİM, aksiyal T2, CISS İnceleme : Servikal lordoz tabiidir. Vertebra korpus yükseklikleri ve sinyal intensiteleri doğaldır. Servikal intervertebral disk aralıkları ve disk sinyal intensiteleri tabiidir. Servikal disklerin arka konturunda kanal yönünde belirgin taşma saptanmamıştır. Servikal spinal kord morfolojisi ve sinyal intensitesi tabiidir. Serviko-medüller bileşke doğal görünümdedir. Tonsiller ektopi izlenmemiştir. İncelenen düzeylerde osseöz spinal kanal çapları tabiidir. Faset eklemler doğal görünümdedir. İnceleme alanına giren yumuşak dokularda belirgin patolojik sinyal intensite değişikliği saptanmadı. SONUÇ: Normal sınırlarda servikal vertebra MR incelemesi.. Aciklarmisiniz korkmalimym kalp krizi vs korkum var anksiyete oldgmdn.

  • Doktor Cevabı:

    Bütün bu raporu buraya yazmak epey zor olmuş olmalı. ama önemli olanı yapmamışsınız. şikayetinizi yazmamışsınız. bu filmler neden çekildi yazmamışsınız. film raporları normal.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam şikayetim 2 sene önce başladı sol kolda yanma sırtta yanma bacakta yanma akşamları nefes alamama odaya sigamama çarpıntı ekstrasistoller vb çok uzmana farklı dallara göründüm herşey tmz sadece meme usgde fibreadenom lar mevcut. Psikiyatri ye gttm kaygı bozukluğu teşhisi ile önce selectra 100 ile başladım son 1 yıldır da agrilarim yüzünden cymbalta 60 ile dönüş yaptı Dr bı sene onu kullandım bı aydır 30 mg dyloxia ile dvm ediyoruz. Bu arada yanmalari tekrarladığı için bı aydır norologa gttm ailemden Parkinson teyzemdede MG hastası olduğu için nörolog aile doktoru olduğu için bu mr karı istedi. Bı sorun olmadığını 3 ay sonra tekrar ne istediğini söyledi hocam.zararsiz kafanı takma dedi size de danışmak istedim.


İzmir Beyin Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hocam ne demek

    Hocam bende beyincik sarkması vardı sinir testi bulgularda bunlar hocam bilateral periferik spinal yanıt normal sınırlarda sınırlarda olmakla birlikte sağ lomber potansiyel yanıt latansı sola göre uzamıştır bilateral kortikal yanıtlar elde edilmiştir

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Akçay Övünç Özön

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam ne demek sinir testi

    Bilateral periferik spinal yanıt normal sınırlarda sınırlarda olmakla birlikte sağ lomber potansiyel yanıt latansı sola göre uzamıştır bilateral kortikal yanıtlar elde edilmiştir

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam bilgi verirmişiniz

    Bilateral periferik spinal yanıt normal sınırlarda sınırlarda olmakla birlikte sağ lomber potansiyel yanıt latansı sola göre uzamıştır bilateral kortikal yanıtlar elde edilmiştir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fethi İdiman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gelişimsel venöz anomali

    Merhaba hocam, mr sonucumda sağ serebellar gelişimsel venöz anomali tanısı çıktı. doğum kontrol hapı kullanıyordum. hapa devam etmem sorun olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardim ihtiyacım var

    Teşekkür ederim hocam ben sadece mr de yazan geniş izlendi diyodu onu merak ettim korktum bi hastalık diye sıra bulamadım hicbiyerden baktiramadim mr sonucunu önerilir diyodu sadece önemli bişey mi mr de yazan bunu söylerseniz çok mutlu olurum tekrar teşekkür ederim hocam rahatsız ettiğim için de öz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardim ihtiyacım var

    4 ventri̇kul orta hatta normal boyut ve konfigürasyon dadir beyin sapı ve serebelluma ait belirgin patolojik singal değişikliği saptanmadı.3 ventri̇kul normal boyut ve konfigürasyondadir.her iki lateral ventri̇kul oksi̇pi̇tal hornlari asimetrik hafif geniş izlenmiştir.bazal ganglion düzleminde belir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yardim ihtiyacım var

    Hocam kusurabakmayin dizide rahatsız ediyorum ama hiç biyerde sıra bulamıyorum korkuyorum beyin mr di temiz demiştiniz eşim 29 yaşında iki ay önce epilepsi dendi ama eeg si temiz mr temiz ne den kaynaklanmış olabilir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardim ihtiyacım var

    Teşekkür ederim hocam bir hastalık yok yani bunu mu anlatmalıyım hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardim ihtiyacım var

    Hocam ilaçlı mrde bilateral sentyum semiovilede peri̇vaskuler mesafeler geniş izlenmistir her iki lateral ventri̇kul oksi̇pi̇tal hornlar asimetrik hafif geniş izlenmiştir yaziyo hocam yorumlarsanız çok sevinirim kötü birşey mi korkuyorum kısa süre önce epilepsi tanısı kondu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Wbc yüksekliği

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam son 3-4 yıldır kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor hatta e nabız'dan baktım 2015 yılında verdiğim bı kan tahlilinde 13 çıkmış 1hafta sonra 8lere düşmüş..genellikle hemog...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin emarı

    Hocam 12 yaşında kızım var mide bulantısı karın ağrısı için emar çekildi.sol parietooksipital alanda ekstraserebral boş mesafesinde belirgenlesme ve bant issür gorumu mevcut (araknoid kist?- bant heteratopi??) takip önerilir ne anlama geliyor

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc yüksekliği

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor...genellikle hgb ve rbc de sınırda yüksek çıkıyor...2 yıl önce dalak ölçüm 14,2 cm çıkmıştı dahiliye doktoru 6 ay sonra bir daha ölçtü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Wbc yüksekliği

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor...genellikle hgb ve rbc de sınırda yüksek çıkıyor...2 yıl önce dalak ölçüm 14,2 cm çıkmıştı dahiliye doktoru 6 ay sonra bir daha ölçtü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda ldh yüksekliği

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor...genellikle hgb ve rbc de sınırda yüksek çıkıyor...2 yıl önce dalak ölçüm 14,2 cm çıkmıştı dahiliye doktoru 6 ay sonra bir daha ölçtü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göz tansiyonu

    Hocam, göz tansiyonum arada yükselip iniyordu (35 e kadar) pigmenter dispersiyon sendromu teşhisi kondu. zira göz sinirlerinde ve görme alanında bir sorun çıkmadı. .azargan ve alphagan damla ile tansiyon normal seyrediyor. ama şimdi yag lazer ile periferik iridotami önerildi. bununla çok uzun süreli...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Timuçin Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x