Modül hak.

  • Hocam ben kasım ve subat aylarında topraksız çektirdim sağ alt Lyon'da 8mmsol lopta 1-3 ve 4 mm modül tespit edildi son 1senedir hiç enfeksiyon geçirmedim 7-8 sene önce zatürre geçirdim. Bu tehlikeli birşeyim . Teşekkürler. Hülya

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Gürkan Ertuğrul

    Sayın bekdaş, çekilen tomografinizde sağ alt lobda 8mm ve sol lobda 3-4mm lik nodüller saptanmış. ilk tomografiden 3 ay sonra kontrol çekilmiş ve anladığım kadarıyla boyutsal değişiklik saptanmamış. hekiminiz bir risk teşkil etmediğini düşünüyorsa birinci yılında kasım 2018 de bt ile takibinin uygun olacağı kanaatindeyim. saygılarımla

    Dr. Gürkan ERTUĞRUL
    Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı

  • İzmir Göğüs Hastalıkları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Idrar torbasi

    Merhaba hocam ben pazartesi gunu spiral taktirdim taktirmadan once doktor dedi idrar torban asagi inmis gelde bi ara kaldiralim onlemini almazsan ameliyat olursn ameliyatsiz bi operasyon nasil geciririm idrar torbasi nasil kaldirilir acisiz bisiymi cok meraktayim iki normal dogum yaptim her iki dog...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Ekber Şahin

    Op. Dr. Ali Ekber Şahin

    Mrb inkontinans tipleri 1-stres inkontinans idrar sızıntısı, alt karın kaslarının ani bir basınçla (öksürmek, gülmek,bir şey kaldırmak benzeri) kasılması sonucu meydana gelir. stres inkontinans genellikle pelvik kasların zayıfladığı durumlarda(doğum, cerrahi operasyon benzeri )gözlenir ve kadınla... Cevabı gör

  • Akciğer tomografisi sonucu boyle yazıyor

    Mrb demet hnm bnm tomografi sonucumu siz göndrmek istiyorum. adım nihal 34 yaşındayım kbb baş boyun ve akciğer tomografisi istemişti ses telimin sağ tarafı çalışmıyor diye.size sonuçlerı gönderiyorum değerlendiriseniz sevinirim toraks bt incelemesi; toraks üst açıklığından başlayarak diafragmaya...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet Karnak

    Prof. Dr. Demet Karnak

    Kalbinize baktırın

  • Solunum sikintisi

    Mrb lar hocam 2 yaşinda cp epilepsi kronik akciğer şikayetlerimiz mevcut 8 aydir sürekli oksijen desteği ile duruyoruz size mua için gelmek istiyorum oksijenden nasil kurtulabiliriz

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Erkan Çakır

    Prof. Dr. Erkan Çakır

    Perşembe hariç hafta içi gelşn fakat haftaya yokum diğer hafta gelebilirsiniz



  • Pet işlemi sonucu max suv 2.4?

    Merhaba hocam 49 yaşında annemin öksürük şikayeti sonucu nodül ve beraberinde pet işlemi uygulandı lütfen sonucu yorumlar misiniz. annem sigara kullanmıyor. bulgular: kraniyal inceleme: serebrum ve serebellumda metabolik aktivite fizyolojik düzeyde izlenmektedir. servikal inceleme: yumuşak dokular i...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Fuat Erel

    Prof. Dr. Fuat Erel

    İyi günler bir cm üstünde nodüller araştırılmalı ve gerekirse takip edilmelidir. sigara içmiyor olması iyi. peti göğüs hast uzmanı değerlendirmeli. bazı kan tetkikleri yapılabilir. bir göğüs hast uzmanı takibinde olunmalı. geçmiş olsun

  • Akciğer grafisi

    Merhaba hocam benimde sonuçlarımı değerlendirir misiniz 12.09.2018, 10:44, pa akciger gr.   kalp konfigürasyonu tabiidir. kalp  ve sternum üzerine süperpoze operasyon materyalleri izlenmektedir.  her iki akciğer apikalde plevral kalınlaşma izlendi.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar Turhal

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    Her ne kadar internet üzerinden, bir paragrafla yorum yapmak yanıltıcı olabilirse de akciğer grafinizdeki bu bulgular onkolojik açıdan endişe verici değildir kanaatindeyim, geçmiş olsun

  • Sonucum nasıl hocam.

    Orta lob lateral-medial segment sınırında inferior kesimde yaklaşık olarak 4 mm ölçülen lineer dansite artışı sahası mevcuttur. görünüm sekel lezyon ile uyumlu olabilir. adı geçen lezyon seviyesinde orta lobda plevrada 1,2 mm ölçülen fokal plevral kalınlaşma sahası izlenmiştir. **sağ akciğerde alt...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Recep Dodurgalı

    Uzm. Dr. Recep Dodurgalı

    Tomografi raporunda tanımlanan bulgular daha çok geçirilmiş hastalıklara ait izler gibi gözükse de muayene eden ve tetkiki isteyen hekimle görüşmeniz gerekir.selamlar.



  • Akciğer solunumu

    Hocam merhaba 22wt 6 günlük bebeğim var şuan 47 haftalık oldu ancak hala entube halde burna geçti ama tekrar entube oldu en son yapılan kontrollerde trakeostomi yapılması uygun görüldü ancak biz bunu istemiyoruz bize yardımcı olur musunuz ? lütfen bebeğim bu gün kadar geldi akciğer dışında bir sıkın...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Erkan Çakır

    Prof. Dr. Erkan Çakır

    Entübasyon dan çıkamıyorsa trakeostomi gerekli maalesef yenidoğan ekibi buna karar verebilir

  • Troid buyumesi ve akciger de leke

    Merhabalar hocam annemin nefes almasinda sorun vardi cekilen tomogrofi ve pet ct sonucunda troidin büyümüş soluk borusuna baski yapip daralttigi gorunuyor. pet ct ye gore kanserli değilmiş troid. fakat akcigerde kucuk bir leke var pet ct de kanser tanisi kondu ne yapabiliriz lutfen bize bir yol gos...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Uygar Düzci

    Op. Dr. Uygar Düzci

    Tiroid büyümeleri çoğu zaman kanser değildir. tiroid bezi nefes almayı güçleştirecek kadar büyümüşse ameliyat gerekebilir. pet ct de akciğerde görülen lezyonun akciğer kaynaklı olup olmadığı ve gerçekten kanser olup olmadığı hususunda ileri incelemere ihtiyaç duyulabilir. tetkiklerinizle beraber onk... Cevabı gör

  • Ne anlama gelıyo

    Merhabalar hocam annemın sonucu , sol akciğer üst lob inferior, sağ akciğer orta lob medial segmentlerde plöroparankimal fibrotik dansiteler mevcuttur. ne demektır

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İnci Gülmez

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    Sayın ergin, anneznizi muaye eden doktora, tomografi tetkiki isteyen doktora sorsanız daha uygun olcağını düşünüyorum, doktor olmadığınıza göre akciğer tomografisini kendi başınıza isteyemeyeceğinize göre mutlaka bir doktora muayene ettşirmişsinizdir. kişisel düşünce o doktora sormanızdır. sağlıklı... Cevabı gör



  • Toraks bt incelemesi

    Iyi gunler hocam annemin gogus tomografisinde göğüs ap çapı artmıştır ve sag akciger orta lob posteriorda 6mm çaplı nonspesifik nodül izlendi yaziyor bu ne demek korkulacak bir durum var mi? tesekkur ederim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet Karnak

    Prof. Dr. Demet Karnak

    Küçük nodül herkrste olbilir sigara içmeyecek 4-5 ay sonra kontrol tımografi

  • Köpek kisti

    Sezai bey iyi günler. köpek kisti diye de bilin ne bir hastalıktan haberdar oldum. daha yeni bir barınakta gönüllü olarak çalıştım. bu kist daha çok iyi yıkanmayan meyve-sebze, köpeklerin sevildikten sonra ellerin yikanmamasi ile bulasiyormus. benim öğrenmek istediğim solunum yolu ile de bulaşabilir...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    İnfeksiyon hastalıkları uzmanının fikrini almanızda fayda olacaktır selin hanım. sevgiler... prof. dr. sezai leventoğlu www.sezaileventoglu.com sezaileventoglu@hotmail.com twitter.com/dr. sezai leventoglu (0312) 210 18 66 (muayenehane tel & fax) (0533) 610 79 76 (asistan fatma hanım mobil... Cevabı gör

  • Rivotril kullanımı sonrası yaşadıklarım

    Merhaaba hocam, uyku sorunlarımla ilgili bundan üç yıl önce rivotril yazılmıştı.3 vardiya çalıştığım için arada kullanıyordum uyuyabilmek için uykuda sürekli sıçramalarım oluyor çünkü.bu konuda birçok uzmana görünmüştüm.uyku labaratuvarında yatmuştım apne hipapne indeksi 1 çıkmıştı.konsültasyonlara...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hamdullah Aydın

    Prof. Dr. Hamdullah Aydın

    Yazdıklarınızdan, sorununuzun doğrudan rivotril ile ilişkili olduğunu düşünmedim. psikiyatristinizle ilişkinizi sürdürmenizi öneririm.



  • Histerektomi

    Hocam merhaba, annem şuan menopozda hpv teşhisi konuldu ve kolposkopisinde lsil çıkmıştı,son smear sonucunda ascus çıktı. laparoskopik histerektomi yaptırmak istiyor sürekli takip altında olmamak için. öncelikle ascus lsil sonucundan daha iyi bir sonuç mudur? bir de alt ekstremite dopplerinde geçiri...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Polat Dursun

    Prof. Dr. Polat Dursun

    Kan sulandırıcı kullanarak laparoskopik histerektomi yapılabilir

  • Akciğer bt

    Hocam çekilen akciğer bt sonucu ön mediastende timus dokusuna ait yumuşak doku izlenmektedir bilateral pnömotoraks izlenmemiştir bilateral jinekomasti mevcuttur. yorumlarsanız sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Demet Karnak

    Prof. Dr. Demet Karnak

    Memeler büyük ve timus artığı var genel cerrah ve göğüs cerrahı görecek

  • Histerektomi

    Hocam merhaba, annem şuan menopozda hpv teşhisi konuldu ve kolposkopisinde lsil çıkmıştı, laparoskopik histerektomi yaptırmak istiyor sürekli takip altında olmamak için. alt ekstremite dopplerinde geçirilmiş tromboflebit olduğu, sağ vsp duvaranın kalın ve ekojen septaların mevcut olduğu yazıyor. his...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nermin Köşüş

    Doç. Dr. Nermin Köşüş

    Böyle durumlarda ameliyattan sonra kan sulandırıcı vb ilaçlar kullanılıyor. ama tabi anestezi ve kalp-damar cerrahının önerisine göre davranılacak.






.
x