Miyelofibrozis

  • Hocam annem 9 yildir polistemiavera hastasiydi.Hastaligin seyri degisti miyolofibrozis ..suan dalakta buyume var ve rahatsizliklari cogaldi.Annem 55 yasinda kardeslerden nakil icin ornek alindi ve bir kardesinin iligi tuttu.Doktor suan nakil yapmiyor.Bilgi verebilirmisiniz biz nasil bi yol izleyelim

  • Doktor Cevabı:

    Dipps skoru hesaplanarak ilik nakli gerekip gerekmediğine karar verilir (sağlık bakanlığı kriteri) değerlendirme için 2. görüş almanızı öneririm

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Polistemia vera mi?

    Teşekkürler cevabınız için. kemik ilişiği alındığı sırada mı belli olur bu ( kan akışı, iliğin durumuna göre vs.) yoksa alınan metaryeli inceleyen doktor mu koyabilir tanıyı. normosüllüer sonuç yazmışlar ama bu pv yok diyemeyiz diyorlar hep. tanı alamıyoruz. hocam bir de epo düşük olmasının pv dışın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polistemia vera mi?

    Merhaba hocam. bir kac doktora gittik ancak yolumuzu bulamadik. yardiminizi rica ediyorum. kardesim erkek 24 yasinda. hic bir sikayetiyle yokken, kizilay a kan vermeye gittiginde hemoglobin hemotokrit yüksek cikmis. hematoloji bölümüne gittik. pv olabilir dediler. hb 19.8 hct 53.4 idi. crp 56,24 (yü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği anemi

    Yener bey merhaba, kıbrıstan selamlar. anneme (46) genel bir kontrol için tam kan tahlili testi yaptırdık. sonucen rbc 3.97 - hgb 10.7 - hct 33.0 çıktı. bunlar tahlilde düşük gösteriyor geri kalan değerler normal. ayrıca ferritin değeri de 4 çıktı. burada tanıdık bir doktora gösterdik ve demir eksik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Trombosit ve diğer kan değerleri yuksekligi

    Merhaba yener hocam.. bende trombosit yüksekliği var değerim son tahlilde 1082 idi.. 1600 leri de seyrettiği oluyor dönem dönem.. ecopirin kan sulandırıcı kullanıyordum 4 yıldır ancak son 2 aydır kol ve bacaklarımda siddetli ve büyük morluklar oluşmaya başladı.. dr um hydrea ve corasprin e başladı....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık ve sersemlik hissi

    Hocam 19 yaşındayım son ölçülen ferittin değerim 4.2 idi (2019 temmuz). fakat ilaç kullanmadım ve diş eti rahatsızlığımdan ötürü iki gündür felaket dişeti kanaması oluyor her sabah ağzımda kanla uyanıyorum. dünden beri başımda bir tuhaflık var böyle sersemlik hissi gibi. yatınca dönüyor gibi oluyor....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferit’in düşüklüğü bu kadar sarsar mı beni mahvetti resmen

    Mrb hocam.2 ay öncesinden baş uyuşmalarımla birlikte sersemlik bilinç kaybı gibi şikayetlerim başlamıştı nöroloji mr çektirdim temiz çıktı sonra zaman geçtikçe daha kötü oldum son 1 ayda panik atak gibi ataklar gelmeye başladı ruh halim değişti sersem gibi olmaya başladım nefes darlığı çarpıntı fela...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Plt yüksekliği

    Çok teşekkür ediyorum plt yüksek deyip ecoprin verdiler bende sürekli panikle yaşıyorum neden yükseliyor olabilir hocam benim annem de dil kökü kanseri tedavi görüyor ondan sonra evham kapıyor hep içimi cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plt yüksekliği

    Merhaba hocam benim sürekli plt yüksek çıkıyor 450-490 arası son tahlilimde fibrinojende 357 çıkınca ecoprin başladı doktor 3 ay içtim fibrinojen düştü fakat bu virüsten dolayı kan tahlili yaptıramadım ama bu plt yüksekliği neden olabilir hgb 13.2 demir (fe) 58 demir bağlama 190 plt 485 pct0.46 hoc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ldh yuksekligi

    Tesekkur ederim.sadece ecopirin80mg aliyorum gunde bir tane hocam.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bağ doku hastalığı ve yaygın reaktif laplar

    Yener hocam merhaba. bağ doku hastasıyım 9 yıldır plaquenil kullanıyorum.2016 yılından beri yaygın lenf nodlarım var.ab tedavisi aldığımda küçülüyor. lenf nodları boynumda,koltukaltlarımda ve kasıklarımda. hareketli yumuşak ve ağrılılar.hematoloji kons. istendi sonuçlar temiz. enf. hast. kons. isten...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ldh yuksekligi

    Merhaba 3yildir et hastasiyim,jak2 pozi5if,plt genelde 650 700 civari cikiyor.29 yasindayim.2gun boyunca gecmeyen mide agrisi ve kusmam sonucu acile gittim ve kan tahlilimde ldh 250 cikti.sadece idrar yollarimda hafif enf baslangici oldugu soylendi.mide ile ilgili bir durum saptanmadi.idrar yollarim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi alma

    Sn.hocam merhabalar rutin yaptırdıgım kan testimde (rbc=6.04) referans aralığı 4.44 - 5.61. (hgb 17.6 ) referans aralığı 13 - 16.9 (hct=51.6) referans aralığı 40-49.4 (eoz yüzdesi 0.5 ) referans aralıgı 0.6 7.6 diger sonuçlar normal hocam bunla ilgilili yapmam gerekenler varmı sonuç normalmi sigara...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pankreas kist

    Iyi günler batın mr çektirdim,pankreas baş inferolateral komşuluğunda anteriorda yaklaşık 17.3×13 mm boyutlarında ivgad verilmesini takiben kontraslanmayan düzgün kontorlü ince cidarlı basit kist görülmüştür yazıyor bu ne anlama geliyor hocam teşekkür ederim.takip mi gerekiyor batın usg normal.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mds hadtaligini

    Degerli yener hocam benim hemograminin sonucu lokosit 11.08 normali 3.8 10 rbc4.07 normal hemograbin 12.5 hematokrit 38.8 mcv 95.4 normali 80.95 plt 333monosit 0.59 normali 0.24.0.36neu#8.46 normali 1.56 6.13 hocam bu tahlillere göre mds yada aml olabilirmi hocam benden bu testti istediler aml ngs...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemia vera ile ürikoliz kullanımı

    Hocam, öncelikle iyi çalışmalar. anneme bu yılın başında polisitemia vera tanısı kondu. hydrea ve yanında ürikoliz verdiler. ancak ürikoliz aşırı derecede idrar problemi yaratıyor. yarım saatte bir tuvalette. ürikoliz'i kullanması şart mı? ilginize teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x