Mitral kapakta çöküntü

  • Merhaba Adnan Bey 5gündür ara ara şiddetli çarpıntım oluyor sanki kalbim gırtlağımda atıyor gibi oluyor. Normalde de hep çarpıntım olur alışkınım; fakat bu sefer rahatsız edici derecede ve bıraz daha uzun sürüyor. Çarpıntı anında bayılacak gibi hissettim halsizlik geldi birden ve ateş bastı terleme gibi ve sırtıma üşüme geldi. İstirahat halindeyken de sanki efor harcamış gibi kalbim hızlı atıyor o anda ölçtüm 90 92 çıktı fakat çok rahatsız edici 5gündür düzgün uyuyamıyorum bıçak batması tarzında sancı giriyor kalbime ve sırtıma. Ferritinim sürekli düşüyor 5e falan oyuzden de oluyordu çarpıntım kasım 2019da dahiliye doktoru üfürüm olduğunu söyledi kalbimi dinlerken ve kardiyolojiye yönlendirdi. Daha önce gittiğim dahiliye doktorumda üfürüm olduğunu söylüyordu; fakat ferritinden dolayı çarpıntı duyuyorsun diyordu. Kasım 2019’da EKG EKO efor testi yapıldı 24 saatlik test yapıldı EKOda mitral kapakta hafif çöküntü var kan kaçarken çarpıntı duyuyorsunuz dedi doktor.3 ay beloc 25mg kullandım bıraktım doktor bıralabılırsın dedı. Covidden dolayı 2senedir kan tahlili ve eko ya gidemedim. Şimdi korkuyorum kalp krizi belirtileri mi yaşıyorum aniden kalbim mi durur diye hocam?covidden dolayı hareketsiz bir yaşam da mevcut ve anksiyetemde var panik yaptıgımın farkındayım ama bu çarpıntı panik atak gibi durmuyor yanı kafam meşgulken birşeyle uğraşırken bir and oluyor kalbim durcak gibi hissediyorum. Yaşım 31 İlginize şimdiden teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Çok geçmiş olsun. şikayetlerinizin büyük kısmı ankisyete bozukluğuna benziyor. ancak muayene olsanız iyi olur kardiyolojide. bir şey saptanmazsa o zaman ankisyete bozukluğu açısından psikiyatriye muayene olursunuz.

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkürler Adnan Bey Dün 2 sene sonra tahlil vermeye gittim hepsinin sonucu çıkmamış ama ferritin 13/100 referans aralığında olması gerekırken benimki 13.7 çıkmış hocam bundan dolayı mı baş dönmesi ve çarpıntı yaşıyorum? Regl döneminde dolorex kullanıyorum kalpte çarpıntı varken kullanmam da sakınca var mı hocam? İyi çalışmalar

  • Doktor Cevabı:

    Demir eksikliğine bağlı aneminiz varsa çarpıntınız olabilir. regl döneminde dolorex kullanabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkürler hocam İyi çalışmalar

  • Doktor Cevabı:

    Selamlar, geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Kardiyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ekstrasistol ve kalp ekosu hk.

    Afksendiyos bey öncelikle kıbrıstan selamlar, sizi bu platformda görmek büyük bir onur. ben 24 yaşındayım ve 1 sene önce(haziran) eko sonucum: kalp boşluklarım normal, 1 my ve mitral prolapsusu, perikard effizyon izlenmedi, aort ve mitral kapakta dejeneratif değişiklik, ef %83.fs%43 , lv sistolik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatizmal mitral yetmezlik subaylığa engel mi?

    Hocam ben de bu soruyu sorduktan sonra askeriye de yetkili birisine sordum. eğer minimal derecedeyse elenme sebebi olmaz dedi. bu arada msü=milli savunma üniversitesi. kho=kara harp okulu. cevapladığınız için çok teşekkürler efendim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatizmal mitral yetmezlik subaylığa engel mi?

    Romatizmal mitral yetmezlik msü(kho) için engel teşkil eder mi? spor konusunda,ya da fiziksel aktivite konusunda,herhangi bir sıkıntım yok,doktor yapabilirsin diyor. çoğu askere sordum net bilgi veren yok. elenirsin,elenmezsin,doktora bağlı gibi karma cevaplar aldım. bu konu hakkında beni bilgilendi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp romatizmasi

    Ef=%60-65 diyastoli̇k çap 4.5 sol atri̇um 2.8 aort 2.6 ivs o.7 arka duvar 0.7 mitral kapak fi̇brotik romatizmal görünümlü mva 3.5 cm2 egzantrik 2 my rv duvar hareketleri normal aort kapak trüküspis pulmoner hiz 1.1 sağ bosluklar normal 2-3 ty pab sağ atrium normalden genis aortik hiz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Şan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ekstrasistol kalp rapor

    Zekeriya bey merhabalar öncelikle sağlıklı günler dilerim. ben 24 yaşındayım ve 1 sene önce(haziran) eko sonucum: kalp boşluklarım normal, 1 my ve mitral prolapsusu, perikard effizyon izlenmedi, aort ve mitral kapakta dejeneratif değişiklik, ef %83.fs%43 , lv sistolik fonksiyonları normal ve lv dias...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mitral kapakta çöküntü

    Çok teşekkürler hocam i̇yi çalışmalar

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mitral kapakta çöküntü

    Çok teşekkürler adnan bey dün 2 sene sonra tahlil vermeye gittim hepsinin sonucu çıkmamış ama ferritin 13/100 referans aralığında olması gerekırken benimki 13.7 çıkmış hocam bundan dolayı mı baş dönmesi ve çarpıntı yaşıyorum? regl döneminde dolorex kullanıyorum kalpte çarpıntı varken kullanma...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mitral kapak yetersizliği

    Çok teşekkür ederim hocam yanıtınız için. hocam 1 sorum daha olacaktı. avsd onarımı sonrasında yapılan eko'da sol av kapaktan akım hızı 4,87 m/sn olan 1-2 derece, sağ av kapaktan akım hızı 2,47 m/sn 1.derece yetmezlik mevcuttur yazıyor. mitral kapakta mevcut olan bu yetmezlik derecesi bebeğin kilo a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mitral kapak

    Teşekkür ederim hocam cevapladığınız için bir sorum daha olacaktı dişlerimde çürük var randevu alamıyorum kalp acısından herhangi bir problem olur mu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp romatizmasi

    Ef=%60-65 diyastoli̇k çap 4.5 sol atri̇um 2.8 aort 2.6 ivs o.7 arka duvar 0.7 mitral kapak fi̇brotik romatizmal görünümlü mva 3.5 cm2 egzantrik 2 my rv duvar hareketleri normal aort kapak trüküspis pulmoner hiz 1.1 sağ bosluklar normal 2-3 ty pab sağ atrium normalden genis aortik hiz...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Angina pektoris

    Doktor bey merhabalar, 44 yaşında kadınım, 55 kiloyum, ldl, hdl, trigliserit, kan şekeri değerlerim normal. tansiyonum genellikle 90-60. daha önce bir çok kere kardiyolojiye gittim, ekg, eko, efor, tansiyon holter bir sıkıntı çıkmadı sadece mitral kapakta eser miktarda sızıntı var ve ekg kağıdında i...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muharrem Arslandağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hafi̇f my normal doğum

    Merhaba hocam. kadın doğum ile görüştüm fakat kardiyolojiye yönlendirdi. sorum şu. hafif mitral kapak yetersizliği ve ekstrasistol normal doğuma engel mi ? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bıçak gibi ağrı.

    İyi günler hocam size bir sorum olacak ben bugün ders çalışırken ayağa kalkarken sol göğüste bıçak saplar gibi kendimi düzleştirirken arttı ortalama 30-60 saniye falan sürdü önemli sizce mitral kapak yetmezliği de var tşk ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp yetmezliği

    Hocam iyi günler eşim 41 yaşında 1 ay önce nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede kalp yetmezliği teşhisi konuldu ef 38 lv boşluk boyutları artmış sistolik fonksiyonları azalmış lvde global hipokinezi izlendi aort uçları kalsifik normal açılımı iyi min ay izlendi mitral kapak normal açılımı iyi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eco sonucu

    Hocam iyi günler 23 yaşındayım.5 yaşındayken bademciklerde sorun yaşadım.ve ameliyat oldum.ve ayrıca 13 14 yaşında kadar bacaklarımda özellikle geceleri ağrılar oluyordu sabaha kadar uyutmuyordu.sıcak suya felan koyarak rahatlıyordum.sonradan geçti.bir kaç doktora gittim mvp doğustan olduğunu soyled...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x