Minimal lezyon

  • Merhabalar hocam böbrekden parça sonucunda 2 yıl önce yaklaşık minimal lezyon rahatsızlığı çıktı şimdi rahatsızlığım 2 yaklaşık 2 yıl sonea yine tekrarladı prednol kullanıyorum şuan deltacortil verdiler her hafta 2 şer düşüceksin dediler benim merak ettiğim bir konu var minimal lezyonun değişme ihtimali varmıdır ve şuan gözlerimde 9 gündür kullanıyorum şişlik kalmadı idrar çıkışım iyi ama hala vücudumda az da olsa ödem var gibi hissediyorum öncelerden 2 haftaya ödem kalmazdı ve kortizonu bu kadar sürede bitirmek sizce doğru kararmı 2 ay süre dediler ve hocam prednol ile deltacortil arasında bir fark var mı acaba

  • Doktor Cevabı:

    Ben tabii sizin yaşınızı dahi bilmiyorum. tabii ilk ortaya çıkışı nasıldı, biyopsi tamam minimal lezyon hastalığı (mlh) da biyopsi de mesela kaç glomerul görüldü de bu tanı kondu, başka kronik bulgular var mıydı o zaman verilen tedavi ne dozda ne kadar süre verildi vs bazı detayları da bilmem gerekir ki şimdiki tekrar durumunda yeterli tedavi verildi mi yorum yapayım. mlh genellikle tedaviye mükemmel yanıt veren bir hastalıktır. onun için tedavisi konusunda hiç tartışma yoktur dünyanın her yerinde aynı tedavi protokolü uygulanır. sık rekürens yapan olgularda özel protokoller de tanımlanmıştır. tanımlamanızdan klasik tedavinin dışına çıkılmış gibi bir izlenim var ama ben pek böyle olduğunu sanmam. izmir'de oturuyorsunuz gerçi izmir'de hemen tamamında eğitim bakımından emeğim olan iyi nefroloji kliniklerimiz var yine de dilerseniz randevu alıp elinizdeki bütün verilerle birlikte gelebilirseniz detaylı bir şekilde konuyu irdeleyebiliriz. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Böbrek nakli

    Hocam merhaba 16 aylık nakilliyim kontrol amaçlı yapılan biyopsi sonuçları aşağıdaki gibidir.değerlendirmenizi arz ederim makroskobik bulgular: mikroskobi böbrek biyopsi materyali kortikal alanı içermekte olup, 22 glomerül görüldü. bir global skleroz saptandı. tübüllerde hafif vakuoler değişiklik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seminel vezikulde kitle

    Seminel vezikulde kitle seminel vezikülde kitle merhabalar, babamın psa değeri 8,5 çıkınca ürolojiye basvurduk. renkli emar istendi. hemen akabinde boğazındaki bezeyi farkedince genel cerrah pet-bt istedi. onkolojik f18-fdg pozitron emisyon tomografi (pet-bt) raporu: bulgular: baş-boyun görüntüleri...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Burçin Tunç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer siroz

    Babamın karaciğer biyopsisi sonucunda tanı kısmında şu yazıyor hocam: ileri derecede (4) fibrozis ve hemosiderozis gösteren lobüler ve portal hepatit,karaciğer, turuncut biyopsi enzimlerin değeri normaldi tekrar kan aldılar kc ile ilgili kanlara bakılmamış diye. siroz dediler ama net bir şey de...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Protein kaçağı

    Merhabalar hocam böbrek biyopsisi sonucunda yorum olarak minimal lezyon tanısı kondu hastalığım belli aralıklarla tekrarladı genelde3-6 ay kortizon kullandığımda tedavim bitiyordu bazen 5 yıl bazen 2 yılda tekrarladığı oldu şuan yine tedavi altındayım 22 yaşındayım prednol yerine deltacortil verdile...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrek hastaligi

    Merhaba hocam 1 buçuk senedir nefrotik sendrom tedavisi görüyorum şuan durumum nasil gidiyo merak ediyorum protein+2hemoglafin+2eritrosit23 idrarda protein 24 saat (2577) kreatinin protein klirensi 138 mikroalbumin 24 saat (2036) total protein 62 albumin 41 kreatinin 0.50 hocam ben evliyim bu durumd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi almak

    İyi akşamlar hocam benim annem iltihaplı romatizma tedavisi görüyor aşırı ilerlemiş durumda kortizonlu ilaçlarda kullanıyor en son kontrole gittiğinde anneme böbreklerin de iltihab ve idrar yolları enfeksiyonu olduğunu söylemişler ve nefroloji uzmanı görsün demişler hocam nasıl bir sorun olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Savaş Sipahi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lupusa bağlı tin

    Hocam daha önceki sorumu cevapladığınız için teşekkürler. kızıma değerlerimize bakılara lupusa bağlı tin olduğu düşünülmekte deyip böbrek biyopsisi yapılması gerektiği söylendi. ama kızımın bu hastalıkla ilgili hiçbir fiziksel şikayeti yok. daha önce belirttiğim septomlar ( bir iki öksürük, günde be...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lupusa bağlı tin

    Hocam 10 yaş kızıma değerlerimize bakılara lupusa bağlı tin olduğu düşünülmekte deyip böbrek biyopsisi yapılması gerektiği söylendi. ama kızımın bu hastalıkla ilgili hiçbir fiziksel şikayeti yok. değerlerimiz anti ds dna

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek hastalığı

    Hocam merhabalar,25 yaşında 1.76 boy 110 kiloyum.keratin 1.70,üre 62,tgfr 64...protein kaçağım günde 3000mg a kadar çıktı.bulunduğum şehirdeki üniversite hastanesinde biyopsisye ihtiyaç olmadığını tansiyon ilaçlarıyla idare edebileceğimizi söylediler, emin olmayıp izmir’de özel bir kliniğe başvurdum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Multiple myelom tanı test sonuçları

    Annem 53 yaşında. bacakta ağrı rontgende kist ve genişleme. mrlar+ pet/ct çekildi kafatası, kürek, omurga, leğen komple tutulum litik lezyon komponent belirlendi. hasta hepatit b taşıyıcısı ve akdeniz anemisi taşıyıcısı. hct25(ref. aralığı 35.4-46.2) , mcv58.3(76-95), mch 18.8(27.2-33.5) rdw-cv 18,6...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrarda protein

    Değerli hocam yaşım 27 hiç bir kronik rahatsızlığım yok. idrar tetkikinde, protein;75(+) biluribin; 1(+) tehlikeli midr ? her protein kaşağında böbrek biyopsisi mi yapılmalı çok korkuyorum..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Coozar ve delix kombinasyonu

    Sayın hocam öncelikle iyi günler dilerim sizi çok eski bur hastanızım sayenizde böbrek değerlerimde belirgin düzelme elde ettim böbreklerimde wegenere bağlı protein kaçağı mevcut sizin uyguladığınız cozaar ve delix adlı iki tansiyon ilacını aynı anda kullanırsam değerlerim düzeliyor ancak bazı dokto...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Protein kaçağı

    Iyi günler hocam, benim böbreklerde protein kaçağı var yaş 37. kan değerlerim normal. spot idrar 2+, 24 saatlik idrarda kreatinin 2021 mg, 24 saatlik idrarda protein 1336 mg, tansiyonum yok. nefroloji bölümünde muayane oldum cozaar adlı ilacı verdi şu anda ilacı kullanmaya başladım, daha önce deli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Orak hücre anemisi protein kaçağı

    İyi günler hocam. ben orak hücre anemisiyim 2017 den beri protein kaçağım var. ilk zamanlar sürekli 1000 1500 civarı değişiyordu. son 2 senedir sürekli 1000 altında. son 3 kontrolümde sırasıyla 940 560 777 çıktı. kaçak için irda 150 mg kullanıyorum sabah yarım akşam yarım. onun haricinde kullandığım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek sorunu

    Merhaba hocam, benim böbreklerde protein kaçağı var spot idrar ++, 24 saatlik idrar 843 mg, hocam benim fiziksel bir çok rahatsızlığım var acaba sizce hangi rahatsızlığım bende böbrekte protein kaçağına sebep olabilir. fiziksel raharsızlıklarım, sertleşme sorunu, cinsel isteksizlik, cinsel uyarılma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x