Milimetrik kalsifikasyon bulunan hipoekoik nodül ve

  • Hocam iyi günler.Bir sorum olacaktı.Cevaplandırırsanız çok mutlu olurum.50 yaşında 99 kilodayım.Tiroid yönünden kontrole gittiğimde: Kan değerlerimde hocam: TSH 0,861 µ/mL N(0,27 - 4,2) VİTAMİN B-12 516 pg/mL N(191 - 663) TİROİD US Her iki tiroid lobu ve isthmus normal boyutlardadır. Parankim yapısı hafif heterojen olup, gland konturları düzgündür. Sağ tiroid orta kesimde 5 mm çapında komşuluğunda milimetrik kalsifikasyon bulunan hipoekoik nodül izlendi. Sol lobda sınırlanabilen solid yada kistik nodül saptanmadı. Sağ level 2 'de büyüğü 17x8 mm olan korteksleri kalınlaşmış birkaç adet lenf nodu izlendi Dahiliye doktorum da ultrason sonucuna göre Endokrine sevketti.Soruma gelince benim durumun nedir? Neler tavsiye edersiniz.Saygılar hocam iyi günler.

  • Doktor Cevabı:

    Salih bey,sonuçlarınızı gördüm tiroiddeki modülünüzden ultrason klavuzluğunda iiab yapılsın sonucunu görelim derim.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid sintigrafisi

    Hocam hayırlı günler, bende yıllardır guatr rahatsızlığı vardı.senelerdir ilaç kullanmıyorum.şimdi yine aynı belirtileri yaşıyorum fakat bende kan tahlili sonuçları normal çıkmasına rağmen hep tiroid sintigrafisinde sonuç alabiliyoruz.size muayeneye gelmek istiyorum acaba gerekli görürseniz sinti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troit nodulu

    Hocam bende sol lopta izoekoik nodul biyopsi benign sag lopta hipoekoik nodul onemi belirsiz cikti tsh normal 2. biyopsi olmalimiyim tekrardan yardim lutfen

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İzohipoekonik nodül

    Hocam merhabalar benim 17 yaşında bir kızım var 11 05 2020 de troit ultrasonu çektirdik sağlop17x12x50 mm sol lop ise 15 x11 x45 mm boyutlarında her iki lop parankimi hafif heterojen sağ lop inferiorda 5 x3 mm boyutlarında kist izlendi sol lop süperiorda 9 x5 x6 mm boyutlarında izo hipoekonik nodül...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid nodülü

    Hocam kolay gelsin ben gürsel topaloğlu hocam beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim bende ultrason da 9mm izookekik düzgün sınırlı solid nodül izlendi zehirli guatr dediler tiroid sintigrafi çektiler tiroid bezi her iki lobu beklenen anotomik lokalizazyondadir ve kena...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 37. hafta tsh değeri

    Hocam 31 yaşında 37 haftalık hamileyim. tsh değerim 5,16 çıktı. 15 gün sonra doğumum olacak. daha önce yapılan testlerimde bu değer hep normaldi iki gün önceki son testim de yüksek çıktı. sorun olur mu? yapmam gereken bir şey var mı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Guatr hastasıyım

    Hocam merhaba. 2 gündür iftardan sonra sürekli boğaza takılan bi his var.gün içinde yok iftardan sonra oluyor. guatr hastasıtım levotıron 75 mg kullanıyorum.kasım ayında ult.çektirmiştim fakat biobsi yaptıramadım.ama boğazıma takılan hisden dolayı korkmaya başladım.kötü bişey olabilirmi her iki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Teoman Dal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh de geri gebelik

    Mrb hocam ben 5 haftalik hamileyim troidim yoktu ama kan testi verdigimde tsh 5.68 çıktı doktor yüksek dedi ne yapmam lazım korkuyorum bebeğime birşey olmaz demi yarın hastaneye gidicem insallah

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid değerim

    Merhaba gebelikte tiroidim çıktı euthrox 50 kullandım gebelik bitince bıraktım 3 ay içmedim şuan tahlil yaptırdığımda yine yüksek çıktı serbest t4 1.91 tsh ise 0.01 euthroxa devam edeyimmi ne yapmalıyım şu dönemde hastaneye de gidemiyorum teşekkürler şimdiden

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ve seğirme

    Merhaba hocam ben 1 ay önce kas seğirmesi şikayeti ile nörölojiye başvurdum kan testleri yapıldı ve tiroid hormonlarım yüksek bulundu. doktor bende guatr olduğunu ve kas seğirmelerimin buna bağlı olduğunu söyleyip dahiliyeye sevketti. şu an 1 aydır tiroid ilacı kullanıyorum ancak kas seğirmelerim h...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipo troid

    Sa hocam kusura bakmayin rahatsiz ettim. esim hipo troid hastasi biz her ay kontrole gidiyorduk ancak kovit-19 nedeniyle 2 aydir gidemedik ve esimin degerleri saglik ocaginda ki teste gore asiri artmis.euthyrox 50 kullaniyo suan. tsh degeri 0.50-4.50 olmasi gerekirken sonucu >49.100miu/l bu cikm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertroidi dozu

    Sayın hocam dün soru sormuştum sanırım silinmiş tekrar yazıyorum. annemin 1 ayı aşkın şikayetleri var. gecen gün aile hekiminde tahlil sonucu dahiliyeye gitmemiz istendi. taşikardi terleme ishal uykusuzluk sinirlilik var aşırı zayıflama halsizlik hiç ayakta kalamıyor. dahiliye zehirli guatr teşhisi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik ve tsh

    Merhaba hocam total tiroidektomi ameliyati olmustum 5 yıl once ve gecen hafta 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim bu haberi alďıgımda tsh degerim 4.308 cikti simdide düşük yaptim bu tsh degeri düşügümün nedeni olabilir mi?bir de hocam gebelik haberini almadan 3 hafta once tsh degerim 0.980 cikmisti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipertrioidi dozu

    Sayın hocam annemin son bir aydır süren şikayetleri neticesinde kan tahlili sonuçlarına göre annemin zehirli guatr olduğu söylendi. t3 12.99 t4 4,45 tsh0,0005 doktor tyramozol günde sabah akşam 1 ve beloc günde 1tablet yazdı. endokrin doktoru değlidi iç hastalıkları doktoru idi. annem aşırı klio...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid hkk

    Merhaba gebelikte tiroidin çıktı euthrox 50 kullandım gebelik bitince bıraktım 3 ay içmedim şuan tahlil yaptırdığımda yine yüksek çıktı serbest t4 1.91 tsh ise 0.01 euthroxa devam edeyimmi ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Otoimmün hastalığım tekrar edecek mi?

    Merhaba yaklaşık 1 ay öne zehirli guatr teşhisi aldım.otoimmün bir rahatsızlık olduğunu biliyorum ve merak ediyorum.acaba tiroidlerimde yaşadığım bu rahatsızlığı başka bir organımda yaşama ihtimalim ne kadar yüksek?yani bugün tiroidlerimde gördüğüm otoimmün rahatsızlığı başka bir şekilde örneğin lup...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x