Midede ödem

  • Hocam hayırlı günler yaş 26,2012 yılında endoskopi oldum o zamn bana gastrit teşhisi konmustu daha sonra mide koruyucular antiasit ler kullandim mide koruyucu ilaçları bugüne kadar kullandım ara vererek sürekli değil midemde geğirme şeklinde genelde şikayet aslında hocam bide safra kesesi polibim var 8 yıldan beridir büyüğü 6mm hocam geçen senede batın usg sinde mide antropilorik duvarda diffüz ödem(antral gastirit)diye bi ibare var mide koruyucu kullanıyorum çoraspin 100 mg da kullanıyorum sürekli kanı sulandırmam lazım sol bacak kronik dvt oldugu için midedeki ödem ne demektir hocam gastirik kötü hastalığa yol acarmi kanser gibi yazdıkların hakkında biraz beni aydınlatırsanız çok sevinirim saygılar r hocam ...

  • Doktor Cevabı:

    Gastritin takibi açısından endoskopik kontroller gerekir ve endoskopi esnasında midenin antrum dahil değişik kısımlarından biyopsilerin alınması lazım,bu biyopsi sonucuna göre ancak birşey söylenebilir.endoskopik tetkik ve takibini bir üniversite hastanesinde gastroenteroloji bölümünde yaptırmanı tavsiye ederim.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam inatçı gastirit yıllar süren ppi kullanılmasına rağmen geçmeyen midedeki heliko bakteriye baglimidir midedeki heliko bakteri pilori helipak paketi ile 14 günlük tedavi ne kadar etkilidir tamamem kurtulurmuyuz heliko bakteriden heliko bakterinin mide kanseriyle ilişkisi varmıdır heliko bakteri mide kanserine yol acarmi zemin hazırlarmi heliko bakteri muhakkak tedavi edilmelimidir bilgileriniz bizim için değerlidir hocam ..saygilar

  • Doktor Cevabı:

    1.belli sürelerle,senede bir,endoskopi yaptırt ve her defasında midenin değişik kısımlarından enaz 5 adet biyopsi alınsın. 2.helipaktan fayda görmezsin,4 lü tedavi gerekir. 3.bazı h.pilori türleri kanser yapıcı özellikte ancak bizde tip tayini yapılmıyor veya bazı merkezlerde yapılıyor(ankara tıp gastroenteroloji kliniği-cebeci kampüsünde) 4.bir üniversite hastanesi gastroenteroloji kliniğinde tedavi olmanı tavsiye ederim,sorun olursa yanıtlarım.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam bundan yaklaşık 1 ay önce yapılan batın usg sinde karaciğerde grade 1 yağlanma vardın bugün çekilen usg de grade 2 yağlanma olmuş grade 2 ye yükselmiş yağlanma kan tahlilleri normal hocam ne yapılabilir..

  • ALT 42 U/L Alkalen fasfatoz 80 U/L AST 25 U/L

  • Doktor Cevabı:

    Afp eksik,bu tetkikleri ayda bir kontrol ettirip bir yere kaydını yapmalısın,alt değerinde çok artma olursa belki karaciğer biyopsisi ve buna göre bir ilaç tedavisi başlanabilir.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam yaş 27 boy 1.80 kilo 93 şeker. Kolestrol felan yok bende bu hastalik grade 2 gerilemezmi grade 1 olmazmi sürekli aspirin almak karaciğeri yağlarmi aspirin alıyorum kronik dvt mthfrc677t gen mutasyonu ile alakalimidir kan pıhtılaşma bozukluğu safra polibi ile alakalimidir safra kesemde polibler var hocam yoksa siroza doğru gidiyormuyum hocam yapılacak en iyi şey nedir bu rahatsizliga napabilirim

  • Doktor Cevabı:

    Karaciğer yağlanması basit bir yağlanma ise diyet ve spor ile geriye döner ama her yağlanma basit yağlanma olmayabilir,nash dediğimiz durumda ise ancak yeni yeni bulunan ilaçlarla mümkün olabilir.nash dediğimiz durumda tanı yalnız karaciğer biyopsisi ve bu konuda uzman hepatopatologlar tarafından konulur.bu nedenle bir gastroenterologun kontrolu altına gir derim,geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam şekeri bıraktım ekmeği azalttım sigarayı attım az ve sağlıklı yediğim zamn midem deki şikayet sıfıra indi geceleri 1 saat yürüyorum tempolu zaten gündüzleri de çalışıyorum karaciğer kan değerlerim normal de zaten su anda Nash için günümüzde etkili bi tedavi varmı hocam siroza gitmeyi durdurabilen ..

  • Doktor Cevabı:

    Tabi ki var,karaciğer yağlanması geri dönüşümlü bir olaydır,endişe etme,kolay kolay da siroza gitmezsin korkma.sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite basit yağlanmalarda yeterli olur.

    tarihinde cevapladı.
  • ALT =Refarans aralığı:N(0-55) değer:42 U/L AST=Refarans aralığı:(0-40) değer:25 U/L Hocam değerler nasıl normal mi

  • Doktor Cevabı:

    Korkulacak bir durum yok,bizim için önemli olan bu değerler. ultrasonda basit bir yağlanman var;diyet+yürüyüş yeterli olur. ayda bir veya iki ayda bir alt ve ast bakılması yeterli olur,ultrasona gerek yok.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam hayırlı günler yeni yapılan test sonucum ALT refarans aralığı (0-55) değer: 17 U/L AST refarans araligi (0-40) deger: 16 U/L GGT " "(12-64)**** U/L Alkalen Fosfataz " "(40-150)**** U/L Hocam 10 gündür yürüyüş ve spor yapıyorum kilo vermeye başladım sporun etkisi muazzam ..

  • Hocam hayırlı günler Açlık glukoz degeri :101 mg/hbA1c 5.74 / tr**** /HDL kolestrol 40.0 mg /ürik asit 4.59 mg alt :17 ast 16 hocam açlık kan şekerine bakarak hba1c değerinide goz önünde bulundurursak usg de Kara ciğer yaglanmasi varsa birazda kilolu isem metobolik sendrom mudur bu durum Nasıl bi tedavisi olur bu tablonun saygılarr..

  • Doktor Cevabı:

    Metabolik sendromun birçok komponenti mevcut google dan bulabilirsin,bir test sonucu ile bunu söylemek doğru olmaz sanırım.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam hayırlı günler açlık glukoz degeri :101 hba1c :5.74 tr**** mg hdl kolestrol 40.0 mg ürik asit 4.59 mg hocam açlık glukoz değerim bozulmuş hba1c değerim 5.6 nın üstü prediyabetik yani gizli şeker ilerdede diyabet dediler bu durumu spor ve egzersiz yaparak minumuma indirebilir dediler hocam spor ve diyete dewam ediyorum 2 .3 kilo verdim kc yağlanmasıda insulin direnci 'nden gibi insulin direncine ne yapılabilir hocam ilaç yazmadılar spor yuruyus kilo verme ve ideal kilomda kalmamı söylediler insulin direnci biraz düşündürdü beni bi de kc de yağlanma var hocam siz ne yapmamı önerirsiniz diyet spor egzersize dewam başka ne önerirsiniz bu durumda basit yaglanmadan nashe daha sonra siroz olma ihtimali var mı Hocam anlayışınız için çok saolu n teşekürler ..

  • Doktor Cevabı:

    Yürüyüş + akdeniz diyeti(un,tuz,yağ,şekerden uzak) senin için yeterli ,şu an ilaca ihtiyacın yok,bitkisel ürün kesinlikle alma,karaciğerin kötü olur,şu an ufukta nash veya ca veya siroz yok,rahat ol.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam hayırlı günler coraspin 100 mg asetilsalisilik asit yani kan sulandırıcı olarak aldığımız ilaç ben bu ilacı yıllardır kullanıyorum karaciğerimde yağlanma var aspirin karaciğerde yağlanma yaparmi bu ilacı kullanmaktayım Kara ciğer üzerinde olumsuz bi etki yaparmi hâlâ kullanmaktayım kullanıyorum

  • Doktor Cevabı:

    Bildiğim kadarı ile aspirin karaciğer yağlanmasına veya yağlı karaciğerde kliniğin kötüleşmesine yol açmaz.hangi nedenle kullanıyorsun bilmiyorum.karaciğeri temizlediği veya karaciğere iyi geldiği söylenen bitkisel ürünleri kesinlikle kullanmamanı tavsiye ederim.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam 2013 yılında dvt geçirdim sol bacak yapılan araştırmalar sonucu mthfr c677t heterozigot genine sahip olduğumu öğrendim yani pıhtılaşma bozukluğu aspirini koruyucu olarak kullanıyorum pıhtıya karşı koruma amaclı

  • Hocam hayırlı günler yeni yapılan test sonuçlarım **** **** **** alkalen fosfataz :70 **** tansiyon 13.90 Hocam ggt değeri düşük şeker yüksek ama tahlilden önce biseler yiyip gitmiştim yediğim peynir zeytin hocam bide bundan yaklaşık 1 ay önce yapılan alt testim 17 bugünkü yapılan 20 refarans aralığı (0-55) yanı alt degeri sürekli değişken lik gösterimi

  • Hocam çok teşekürler verdiğiniz cevaplar için yalnız bi sorum daha olacak hocam yaklaşık 35,40 gün olmuştur spor ve diyet yapıyorum kilo kaybim bu günler içerisinde 7.5/ 8 kg civarında spor diyet yaptım ister istemez bu kiloyu attım bu kilo kaybı normal midir 91 kilodan 83.5/ 84 kiloya düştüm hedf Kilom 77 ,78 kg inip o kiloda kalmak bide hocam bazen sağ üst kadran ağrısının yani sıra sağ taraf yan agrisi oluyo bu ağrılar önce de vardı kc yağlanması ağrı yaparmi safra kesemde polib var çok hızlımı kilo vermişim haftada 1.5 kilo vermişim yaklaşık olarak ...

  • Doktor Cevabı:

    Karaciğer yağlanmasında biz genellikle diyetisyen kontrolu ile kilo vermeyi öneriyoruz,bilinçli yapılmayan diyetle aşırı kilo vermede yağlanmayı arttırır. safra kesendeki polip kolestrol polibi olabilir,tabi bunu ancak usg.yi yapan radyololg bilir,yine de 1 cm üzeri poliplerde ameliyat önerilir. sağ taraf ağrısı için; usg muayene ve afp tetkiki(kandan bakılır) yaptırtabilirsin.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam LDH yüksek refarans aralığı (90-250) değer: 388 sabah yapılan tahlilde değer:143 akşam yapılan tahlilde 388 Kilo kaybim fazlamı olmuş çok mu kilo vermişim

  • Hocam yeni yapılan testler batın usg si karaciğer de grade 1.2 yağlanma 40 gün önceki usg grade 2 demişti radyolog simdi grade 1.2 diyor usg yapan ayni doktor cihaz ayni (gerilemismi yaglanma)kan tahlilleri son 3 gün içerisinde tekrarlattim 3 kere aynı merkezde normal 1 kere farklı merkezde kan verip orda baktirdim herşey normalken sadece ldh değeri yüksek cıktı doktorum bunun diğer değerler normalken tek başına ldh yükselmesi önemli değil dedi yüksek çıkan ldh değerim 388 idi ve bazen yanlış sonuçlar çıkabiliyo dedi ölçüm yaparken biz burda 3 kere test yapmışız son 3 gün içerisinde normal diyo kafaya takma dedi en son yapılan tahliller **** ast :18 **** tokluk ş**** ldh: 187 hba1c:5.68 hocam diğer değerler normal hemogram testi te iyi sıkıntı yok sonra biraz karbonhidrat alımını azaltmalı meyve ye dikkat edip fazla yememeli ideal kiloma gelip bu kiloyu korumami hareketli bi yaşam sürmemi sporu hayatim8n bi parçası haline getirmeli sin dedi 3 ay sonra gel bidaha görelim dedi

  • Hocam selamlar Ferritin referans aralığı (13-150) **** Folat referans aralığı (3.1-17.5) değer:4.53 Vitamin b12 refarans aralığı (183 -883) değer :289.6 Demir bağlama kapasitesi referan aralıgi(120-370) değer:419 Demir serum referans aralığı (65-175) değer:36.4 HGB refarans aralığı (11-16) değer 14 **** **** Hocam demir depolarım azalmış dedi doktor ferrum diye bi ilaç yazdı ferritin değeri düşük hgb normal değerlerde ferrum diye ilacı sabah 1 tane akşam 1tane olaraktan günde 2 tane icmemi söyledi Ferrum demir ilacı yağlı karaciger üzerinde olumsuz etki yaparmi enzimler normal enzim değerlerimi yükseltirmi yani normal olaraktan ilaç kullanırken korkuyoruz erkek hastalarda böyle demir eksikliği görülmesi normal mi folat ve b12 vitamin değerlerim nasıl hocam Mthfr c677t heterazigot gen mutasyonu hakkında bildikleriniz hocam bu gene sahip insanlar ne yapmalı kandaki folik asit ve b12 vitamin eksikliğine bağlı homosistein yüksekliği oluşturup çeşitli komplikasyonlar gelişebiliyo ,dvt,tromboz ,inme ,felç, gibi damar ici pıhtı yapiyo diye biliyorum ben daha bir-çok soruna sebeb olabiliyo Hocam saygılar

  • Doktor Cevabı:

    Doktorunun yazdığı ilacı rahatlıkla kullanabilirsin,karaciğer acısından sorun olmaz.yalnız demirin neden düşüyor,bunu hematoloji uzmanına sormalısın. b12 değerin normal değerler içinde. o gen hakkında bilgim yok,onu kardioloji veya kalp damar cerrahi uzmanlarına sorabilirsin.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam selamlar yeni yapılan test sonuçlarım alt :19 **** (referans aralığı (0-40)) **** alkalen fosfataz :69 **** hocam şekeri yemeği yedikten 1 saat sonra olcturttum Demir hapı ve mide koruyucu ilacı ara ara kullanıyorum kullandigim ilaçlar bunlar .. Hocam bende ast degeri referans değerleri arasında da ama biraz üst sınıra yaklaşmış gibi normalde alt değerinden hep düşük seyreder bunun klinik bi önemi var mıdır..?


Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tırnak mantarı

    Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim emine hanim. son bir sorum olacak; tirnagimin durumu mantar degilse bu kullanacagim nibulen cila ve verilecek olan hap saglikli tirnagima zarar verir mi? hastaneye gidemeyip tahlil yaptiramadigim icin onlem olarak kullanmis olsam yani...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet gecikmesi

    Hocam merhaba, ben doğum k. hapı ile korunuyorum. en son 9-30 mart arası kullandım ilacı, ama 7 günlük arada adet görmedim. tarlusal kullandım biteli 5. gün ve ben 2 gündür ara ara kahve rengi akıntı görüyorum. 3 defa idrar testi yaptım hep sonuc negatif. hamile olma ihtimalim var mı. bu akıntı adet...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzun zamandır eş zamanlı kronik ekstrasisrol tekleme ve kabızlık şişkinlik...

    Mrb hocam şikayetler uzun biraz k. bakmayin..8 yıldır kalpte tekleme düzensizlik şikayeti var 2012de başladı. başladığı zaman günde 1000 civarı ekstra ve seri carpinti oluyordu. ama gitgide sayı azalarak şu zamanlarda 100 lerin altına indi ama geçmiş değil hatta bazı günler şikayet yapmıyor ama baze...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Selahattin Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil soru bipolar bozukluk nikah

    Merhaba. bende bipolar bozukluk var 22 yaşındayım 12 yaşımdan beri var. sadece ilaç raporum var yılda 1 psikiyatriye gidiyorum bunun için. 2012'de çocuk psikiyatrisinde kalmıştım devlet hastanesinde. lityum ve abizol ilaçlarımı kullanıyorum. şuanda nişanlıyım ve yakında evlilik düşünüyoruz. sağlık o...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fırat Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tükürük bezleleein orada bilye

    Hakan hocam merhaba, sorumu yanıtlayabilirsiniz aşırı mutlu olurum. hocam 22 yaşındayım. 1.5 yıldır submandibular bölgede kafamı yere doğru eğdiğimde iki taraftada elime küçük bilye gibi şeyler geliyor. ama hocam aynaya bakınca dışarıdan belli olmuyor böyle ellerimle kurcaladığımda buluyorum. tükürü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zarı

    Hayırlı geceler hocam cvblarsaniz minnettar olurum cinsellik yaşamadım vajinamin giriş kısmını kapatan hafif kabarık yuvarlak et parçası kızlık zarı mi oluyor cvb için teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Biyopsi hakkında

    Hocam dilimin alt yüzeyinde rengi dilden farksız küçük 3 5 çıkıntı fark ettim. 7 8 doktora gittim cogu önemsiz büyürse gelirsin aliriz dedi. son gittiğim profesör biyopsi istedi hpv olabilir olmayadabilir dedi sonuçta bunlar yaziyor herhangibir problem var mi acaba sonuçta? patoloji sonucu mikro...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Özge Tarhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemen yeniden covid bulaşır mı

    Merhaba, ben 2 hafta önce covid oldum benden 3-4 gün sonra da benden bulaşarak annem oldu. benim 10 günlük karantina sürem bittiğinde annemin hastalığı devam ediyordu ve onla ilgilendiğim için yakın temasım devam etti. bu arada bana yeniden bulaşmış olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Midede yanma

    Hocam iyi günler karnımın üst tarafında yanma ve bazi zamanlarda guruldama oluyor genellikle yemek yidikten 2 saat sonra başlıyor düşünmedigim zaman karin yanmamı gidiyor yemegi hızlı yiyorum suyuda cok hızlı içiyorum biraz stresli ve üzüntülü zaman geçiriyorum rahtsz edecek bişe yok ama merak ettim...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam tehlikeli bir şey mevcut mu yorumlar mısınız

    Hocam multipl myelomdan şüphelenilir m bu tahlillere göre

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Frengi testi

    Merhaba hocam bir sorum olacakti esim hamilelik sirasinda bazi testler yapildi bunlardan biride frengi ve negatif cikti ben bu testi yapmak istiyordum ama esimde negatif ciktigi icîn yapmadim.benim yapmama gerek var mi esim negatif olduguna bende pozitif olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv testi 3 mü 4 mü

    Hocam iyi günler dilerim öncelikle. kızılay da ve özel lablarda çalıştığınızı takip ediyorum testler hakkında soru sormak isterim. günümüzde 2021 yılında yani sağlık bakanlığı 4.nesil hiv testlerini öneriyor bunu kendi hastanelerinde de kullanamaz mı? bugün derince eğitim ve araştırma hastanesinde h...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet dışı kahverengi akıntı/lekelenme sorunu

    Sürtünmeli ilişkiden 12 saat sonra ertesi gün hapı kullandım. hapı kullandıktan 9 gün sonra yani 23 martta 3-4 gün süren yoğun olmayan bir kanamam oldu. 7 nisandan beri 7 gündür kahverengi akıntım var. bunun sebebi nedir? adet döngüm zaten çok düzensiz olduğu için takvim tutmuyorum. kahverengi akınt...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Cem Kınık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dönme ihtimali olabilir mi 3. nesil bir test antikor

    Şphli ilşk 11.ay anti hiv antikor 1/2 ab 3.nesil test negtf.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akut hiv belirtler

    Hocam merhaba şüpheli temasım üzerinden yaklaşık 8 hafta geçti ve dün ateş halsizlik ve bel ağrısı hissettim. korona testi yaptırdım negatif geldi. belirtilerimin hepsi bugün kayboldu. yani 1 bile sürmedi. bu durum akut hiv ilr alakalı olabilir mi teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x