Mide ve vitamin degerleri

  • Hocam merhaba 36 yasinda erkeğim benim devamli b12 ve ferittinim düşük cikiyor iğne tedavisi gördüm yukseldi ama birsure sonra yine düşmüş endoskopi istendi kronik gastrit ve hafif h.bacteri var birde 72 kilo idim 68 e düştüm zayiflamisim boyum 1.75 ne hap kullaniyorum ama fayda etmiyor devamli iğnemi olmam lazim

  • Doktor Cevabı:

    Bu durumda gastrointestinal sistemde emilim problemleri düşünülebilir. endoskopi bunun için yapılmış ama diğer emilim problemi ile giden hastalıklarda taranabilir.

    tarihinde cevapladı.
  • Ne olabilir hocam mesela neye baktirmam lazım tekrardan doktora gitsem baştan baslicaz başka hangi tahliller yapilabilir

  • Doktor Cevabı:

    Çölyak paneli mutlaka bakılmalı ama diğer hastalıklar açısından gastroenteroloji bölümüyle görüşmeni gerekebilir

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam ben 2 ay önce kan testi yaptırmıştım TRANSGLUTAMİNAZ IGA pozitif geldi yani ben şuan colyakmiyim bunun anlamını bilmiyorum netten arastirdim bu protein colyakmis doktor bey bana bisi demedi sende anemi var ilac yazip gonderdi

  • Doktor Cevabı:

    Bu test anlamlı ama yandaş kullanılan başka testler de var bu kısım artık gastroenteroloji bölümüne girdiği için ayrıntılı yorum yazmam çok uygun olmaz geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gebe kalamama

    Hocam merhaba bir senelik evliyim dört aydır çocuk istiyorum henüz bir sonuç alamadık doktora gitmem gerekiyor mu yoksa bir senenin bitmesini beklemeli miyim. adet bitiminden üç gün sonra kan vermek durumunda kaldım değerler şu şekilde.; tsh;0.97, lh;14.88, prge;0.71, prl;13.97, e2;60.57, ft4;1.19,...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fatma Lütfiye Yiğit

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet hastalığı

    Hocam sadece 1. saatlerde en fazla 140 bandında yükseklik görüyorum. onun dışında 2. saatlerde ekseriyetle 120 ve altı oluyor. bu durumda 1. saat değerinin çok önemi var mı? bir diğer hususta gece yatarken şekerim 95 civarında. gece saat 4-5 gibi de 85 civarı olmasına rağmen neden ağız kuruluğu yaşı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyum kaç olacak

    Hocam endokrin doktoru önerisiyle 2 şişe ğedia-d vitamini bitirdim günde 4 damla yaşım tam 16 boyum 177 babam 184 annem 170 kilom 67 sizce kaç olurum uzamadım 8 9 aydır

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boy kısalığı

    22 gün sonra 16 yaşına girecek ve neredeyse 2 yıldır sadece 1 cm uzamış d vitamini ve demir eksikliği vardı ve doktor vitamin eksikliği boyu etkilediğini söyledi artık takviye alıyor ama doktor bu yaştan sonra uzamazsın demiş. sizce gerçekten artık uzamaz mı ? cinsiyeti kız, boyu 159,5 , kilosu 45,6...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam iyi günler benim iki oğlum var ikisinde de yoğun sac dökülmesi var tahlil sonuçları bu degerler 16 yaşındaki oğlumun ferritin 73.2 µg/l 18,5 - 306,5 25.08.2021 serbest t4 1.59 ng/dl 0.81 - 1.75 tsh l 0.14 miu/l 0.35 - 5.50 vitamin b12 201 bu da 15 yaşındaki...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili sonuçları

    Hocam merhaba ben bugün kan tahlili yaptırdım ancak sonuçları göstermek için iş yerinden 1 hafta boyunca izin alamıycam maalesef, düşük olanları aşağıya yazdım sizce ciddi bir şey var mıdır akdeniz anemisi gibi bir şey mi yoksa bir bakabilir misiniz çok rica ediyorum hgb: 8,5 mcv: 69.1 mch:30.2 hc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Gündüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kaşıntı problemi

    Merhaba doktor, kaşıntı problemim var. özellikle gece ve sabah çok şiddetleniyor. bazen uyku ortasında uyanıp kaşıyorum. kaşıntıyı nasıl azaltabilirim ? sevgiler, saygılar. fotoğraf: i.hizliresim.com/2zfg929.jpg

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzaması

    Merhaba 16 yaşındayım boyum 165 kilom 45 annemin boyu 160 babamın boyu 180 ayak numaram 38 arkadaşlarım bilgisayar başında oyun oynayıp fast food tüketerek 180 oluyorlar fakat ben uzun zamandır basketbol oynamama rağmen uzayamıyorum sakalım hariç ergenliğe dair her şeyim çıktı fakat bıyıklarım 2 yıl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Düşük over rezervi

    Merhaba, 20 yaşında bekarım. 1.55 boyunda 51 kgyim. ilk hormon testim= lh:7.02, fsh:10.18, e2:22.55 ve amh:3.06 bu testimden sonra 6 ay yazz doğum kontrol hapı kullandım. hapım bittikten sonraki test sonucum= lh:8.37, fsh:10.92, e2:34.80 size sorum şunlar; erken menopoza girme riskim olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyum uzamıyor

    Hocam 17ye girmeme 2 ay var son 2 yıldır boyum hiç uzamiyor kan verdim d vitamini b12 ve demir çok düşük ilaç tedavisi alıyorum babam 176 annem 161 ben 168 kaldım uzama şansım varmıdır doktora gittim plaklarimin kapanmadiğini söyledi acaba vitamin takviyesi sonrası boy uzarmi vücudumda killanma seyr...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İstemsiz hareketler

    Hocam merhaba benim bundan 2 ay önce segirmelerim başladı her yerimde ve 1 hafta önce sağ kolumdan sağ bacağımda elimden ve ayağımdan iğneli emg çektirdim temiz çıktı d vitaminim eksik çıktı kan tahilimde şuan da istemsiz hareketler oluyor hocam sol elimde serçe parmağım arada kendi hareket ediyor ç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel fıtıgı

    Selam aleykum hocam 1 senedir rahatsiisz bel ağrım sonra ayak ağrım olmaya başladı 7 8 ay önce bel fıtıgı olduğumu öğrendim l4 l5 ileri düzeyde fıtık sınırda dedi doktor yürüyemiyordum. fizik tedavi çeşitli tedaviler ğördüm şimdi daha iyiyim 5 saat kadar ayakta kaldığım zaman ağrım oluyor....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Semih Keskil

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vitamin als kas

    İyi günler hocam. 23 yaşında erkeğim 2,5 aydır süren sağ el basparmak avucici segirmesi var parmağımı hareket ettirecek düzeyde.1 2 defa 1 hafta kadar ara veriyor sonra yine başlıyor basparmagimi kullanacak işler yapınca daha sık oluyor . sol bacagimda 2 haftadır çabuk uyuşma,kramp hissi, karıncalan...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Biotin ve d vitamini birlikte verilebilir mi?

    18 gunluk bebegimde biotinidaz enzimi eksikligi tespit edildi ve gunluk 5 mg biotin vitaminini hap seklinde vermemiz soylendi. ayni zamanda d vitamini de veriyorum. biotin vitaminini ezdikten sonra anne sutuyle karistirip icine 3 damla d vitamini damlatarak vermemde sakinca var mi? biotin ve d vit e...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Şahin Erdöl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Xpecia tablet

    Peki x pecia tablet nasıl kullanılır. eczaneci bana ilk 3 ay günde 2 tablet daha sonra günde 1 tablet olarak devam et dedi. 6 aydan sonrada 2 ay ara ver vücudun dinlensin dedi. sizce böylemi kullanılmalı. birde aklıma en çok takılan eğer saç mezoterapisi yapılacaksa x pecia kullanmaya gerek var mı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x