Mide kanseri

  • Hocam merhaba Kuzenimin midesinde kanser olduğu tespit edildi. Daha 22 yaşında.. Size bazı raporları yazmak istiyorum. Yorumlarsanız sevinirim. Batın içinde serbest sm izlenmiştir. karaciğer, safrakessi ve yolları, bilateral böbrekler, dalak, pankreas akut patolojiler açısından tabidir. Batın içinde büyüğü 10 cm yı geçen mültip sayıda kitle lezyonlar saptanmıştır. Mide üst kısmından başlayıp korpusa doğru uzanan lümeni çevreyelen frajil ülsere alan gözlendi malignite?antrum mukozası lümen normal.. Biopsi ise: Taşlı yüzük hücreli adenokarsinom... H.pylorii. Glemsa ile (+++) izlendi. PAS-AB ile taşlı yüzük hücresi görüldü. İyi çalışmalar, teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. İlker Sönmez

    Geçmiş olsun, şu anda hastalık karın içine yayılmış görünüyor. bu aşamada cerrahi tedavisi mümkün değil. onkoloji tedavisi ne başlamak gerekiyor.


Adana Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Makat dolgunlugu

    Merhabalar hocam benim sorunum yaklaşık iki ay öncesinde başladı makat içi kaşınma sonucu doktora gittim rektal tuşe muayenesi sonucu doktor herşeyin normal olduğunu söyledi bir krem verdi düzenli kullanım sonucu kaşıntı ve çatlaklar geçti asıl sorum hocam özür dileyerek söylüyorum makatin 1.2 cm iç...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Güven Atasoy

    Op. Dr. Güven Atasoy

    Geçmiş olsun. tarif ettiğiniz şey daha çok hemoroide benziyor ancak rektoskopi yapılmadan kesin bir şey söylemek doğru olmaz.

  • Prostat kanseri ameliyatı sonrası psa

    Merhaba hocam babam şuan 62 yaşında 2016 yılında robotik cerrahi ile prostat kanseri ameliyatı oldu. bu gecen süre içinde 3 aylık psa sonuçları 007 001 006 gibi cıktı sürekli.son yaptırdıgı psa sonucu 0141 cıktı herhangi bir nüks belirtisi olmasında korkuyorum.iyi günler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Murat Binbay

    Prof. Dr. Murat Binbay

    Emre bey geçmiş olsun; babanizin psa düzeylerinin ameliyat sonrasi 0.001-0.007 araliğina düşüp, geçen 3 yil sonrasi 0.141düzeylerine yükselmesi prostat kanserinin nüks ettiğini gösterir. (vücutta prostat dokusu yokken psa 100 kattan fazla artmiş) tedavi algoritmasi için soru şudur? -prostat kans... Cevabı gör

  • Sedimantasyon yüksekliği pnömoni

    Hocam merhaba annem 50 yaşında 20 haziran günü boğaz ağrısı şikayetleri başladı sağlık ocağında sef1000 mg kullandıktan sonra ateşi düşmeyip ağrıları devam edince uzman doktora gittik ve çekilen akciğer filminde doktor bize enfeksiyonun akciğerlere indiğini ve hastanede yatarak tedavi olmamız gerekt...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar Turhal

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    Sedim yüksekliği tehlikelimidir? öncelikle geçmiş olsun, "sedim" pekçok sebeple yükselir tedavi ile düşünce de öncelikle kanseri düşündüren bir durum olmaktan çıkar



  • Hormon yüksekliği

    Merhabar hocam annem bundan bir hafta önce dahileye gitmişti vücudunda oluşan morluklar için yapılan kan testleri sonucu ca 19 9 hormon testinde 58.0 normalden iki kat yüksek çıkmıs ve annemde gastroentolojiye gitmesini istemiş. internetten arastırdığımda kanser ile iliskilendirilebilecegi yaziyodu...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    Ca 19.9 pankreas, safra yolları, kolon, mide ve karaciğer kanserlerinde yükselebilen bir gösterge olmakla beraber pankreatit, kolanjit, inflamatuvar barsak hastalıkları gibi benign durumlarda da yükselebilir. ayrıca annenizin ca 19.9 düzeyi hafif yüksek görünüyor. sadece bu tetkike bakarak bunun kan... Cevabı gör

  • Kanser mi değil mi

    Hocam öncelikle iyi günler kolay gelsin benim sorum amcam migde agrısından dolayı hastaneye gitti ve araştırma hastanesine yönlendirildi ordanda bir üniversite hastanesine ve mide ve karaciğerde 3 tane kıtle bulgulandı üniversite hastanesinden gelen rapora bakan araştırma hastnesindeki doktor bu kan...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Gastrointestinal stromal tümör denen kötü huylu bir tümör. tedavisi uygunsa cerrahi ve sonra bazı hastalarda akıllı hap tedavisi. mutlaka bir onkoloji uzmanına görünün. geçmiş olsun

  • Çene altı lenf bezi

    Hocam merhaba. check up sonucunda rastgele çenemin altinda 6.8 mm'lik lenf nodülü olduğu bulundu. doktor bunun önemli olmadığını soyledi. 3 ay sonra baska bir hastanede boyun usg çekildim. 5.3 mm düşmüş ama ultrason cihazindan mi farketti bilmiyorum. doktor onemli degil, herkeste olabilir dedi. bend...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Barış İlke Çokay

    Op. Dr. Barış İlke Çokay

    İyi günler nilgün hanım. 5-6mm boyutundaki lenf bezeleri genel anlamda sıkı takip gerektirmez ve çoğunlukla altından ciddi bir problem çıkmaz. sayıca bir kaç adetten fazla olmaması, ultrasonda iyi karakterde gözükmeleri (doktorunuz usg sonucunu okuduğunda bunu anlar), büyüme göstermemeleri yine prob... Cevabı gör



  • Bulaşan sperm

    Hocam son sorum klozet içine boşaldıktan sonra sifonu çektirkten sonra orada döl kaldı biri benden sonra girdiğinde hamilelik söz konusu olabilir mi

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    Saçmalamayın!

  • Makatta dokgunluk hissi

    Merhabalar hocam benim sorunum yaklaşık iki ay öncesinde başladı makat içi kaşınma sonucu doktora gittim rektal tuşe muayenesi sonucu doktor herşeyin normal olduğunu söyledi bir krem verdi düzenli kullanım sonucu kaşıntı ve çatlaklar geçti asıl sorum hocam özür dileyerek söylüyorum makatin 1.2 cm iç...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Kadir Uskuay

    Op. Dr. Kadir Uskuay

    Problem hemoroide benziyor muhtemel iç hemoroidleriniz de var mutlaka aletle gözle görüp muayene olmalısınız geçmiş olsun

  • Boyunda geçmeyen lap

    Dönütünüz için teşekkürler. çok şiddetli ağrı, koltuk altlarımda şişlik yok, geceleri üst değiştirecek kadar terleme olmuyor, bu süre zarfında kilo kaybetmedim. laplar için mi tiroitteki nodül için mi ameliyat gerekmelidir kanısına vardınız? çünkü tiroitteki nodül biyopsi sonucunda iyi huylu çıktı....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk Onart

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    1 cm den büyük troid nodülleri ameliyatla alinir siz yinede kendi doktorunuza güvenin ben sizi muayene etmedim yazmiş olduğunuz bilgilerden yola çikarak cevap verdim biz kbb olarak 1 cm büyüklükteki troid nodüllerini iyi huyluda olsa aliriz geçmiş olsun hayirli günler



  • Ne anlama geliyor kanser miyim

    Toraks bt;anterior mediasten lezyonu kullanılan kontrast: kopaq 300/100 bulgular : trakea ve her iki ana bronş açıktır. sağ akciğerde üst lob anterior segment alt kesiminde majör fissüre yerleşimli yaklaşık 3.5 mm boyutunda, sağ akciğer alt lob anterobazal segment periferinde yaklaşık 4 mm boyutunda...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    Geçmiş olsun. 6 ay sonra akc grafisi uygundur. üniv. göğüs hastalıkları polikliniğinden takibinizi öneririm.

  • Karınagrıdı

    Gastrıtı agrısı saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida gizll kan bulundu m ıde guruldamasıyle ka...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Enver İhtiyar

    Prof. Dr. Enver İhtiyar

    Eşinizin kolonodkopi olmasında fayda var gerekirse uyutularak yspolabilir

  • Makatta dolgunluk hissi

    Hocam sorunum bundan bir ay öncesinde başladı şidettli olmayan bir kabızlık sonucu makat ici bölgemde kasinti ile birlikte çatlaklar oluştu doktor rektal tuşe muayenesi sonucu herşeyin normal olduğunu fakat hemoroid başlangici olduğunu söyledi verilen kremi düzenli kullanım sonucu etkisini gördüm ve...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Cemalettin Camcı

    Prof. Dr. Cemalettin Camcı

    Rektosigmoidoskopide hemoroid olması veya kanser olasılığı ekarte edilebilir. gecmis olsun



  • İntestinal metaplazi, hp, adenomatöz polip

    Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim hocam. comaklaşma ile ilgili gerekli göğüs tetkikleri, kalp muayeneleri, birçok kan tahlili yapıldı fakat hepsi temiz çıktığı için yapısal denildi ki zaten ben de böyle bir gelişimin sonradan olduğunun farkında değildim, hep böyleydi. biyopsi işleminde alınan...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    Geçmiş olsun tekrar endişelenecek bir durum yok midede polip nadiren görülür ve kolondaki gibi bir tarama sıklığı belirlenmemiştir eğer tamamı çıkarılmışsa bahsettiğim üç yıllık takip onun içinde yeterli olacaktır

  • Deri altında sertlik

    21 yaşındayım ve 7-8 yaşlarından beri sol baldırımda sertlik var dışardan selülit görünümlü ,sertlik olan kısımda içe çöküklük var ve sertlik yumru şeklinde değil düz kasa yapışmış gibi sizce endişe etmeli miyim? bu sertlik ne olabilir? daha önce göründüğüm doktor yağ bezesi demişti fakat bi kaç yıl...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Görkem Özgen

    Op. Dr. Görkem Özgen

    Merhaba, geçmiş olsun..bahsettiğiniz durum yağ bezesi de olabilir..kesin bir şey söylemek için muayene etmem doğru olur...o bölgeye yapılacak bir yüzeyel us da fikir verebilir...endişelenmenize gerek yok, bir hekime başvurup içinizi rahatlatabilirsiniz...

  • Acil ne olur

    Merhaba sevtap hanım teşekkür ederim biraz önce veridiginiz cvp için şimdi yüzüm hala ağrıyor ve kulagimda tıkalı gibi demiştim sinüzit var onunla da ilgisi olablir mi ya benm hastalık hastası rahatszligom var şuan da kendimi geniz eti büyümesi çıktı diye naofrensks kanserine takmış durumdayım yüzüm...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sevtap Akbulut

    Doç. Dr. Sevtap Akbulut

    Selenay hanım, bir doktorla yüzyüze görüşüp muayene olmanızın sizi daha fazla tatmin edeceğini düşünüyorum. geçmişler olsun. saygılarımla






.
x