Mide endoskopisi sonucu.

  • Hocam merhaba.Mide endoskopi sonucu patoloji raporum şu şekildedir: KLİNİK BULGULAR : ANTRAL GASTRİT. ANTRUM BX. MAKROSKOPİK BULGULAR : EN BÜYÜĞÜ 0,4 CM, EN KÜÇÜĞÜ 0,1 CM ÇAPINDA 4 ADET DOKU PARÇASI. T4P1K TANI : MİDE; ENDOSKOPİK BİYOPSİ: İNAKTİF, KRONİK GASTRİT. AKTİVASYON : GÖRÜLMEDİ KRONİK İNFLAMASYON : ORTA DERECEDE, TRANSMUKOZAL LENFOİD AGREGAT : GÖRÜLMEDİ LENFOİD FOLİKÜL : GÖRÜLMEDİ MUKOZAL EOZİNOFİLİ : GÖRÜLMEDİ ATROFİ : GÖRÜLMEDİ İNTESTİNAL METAPLAZİ: FOKAL, TİP I (KOMPLET TİP) (PAS-AB pH 2,5 ÖZEL BOYASI) DİSPLAZİ : GÖRÜLMEDİ H.PYLORİ : GÖRÜLMEDİ. Bu sonuca göre ne önerirsiniz?


İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kolit hakkinda

    Hocam merhaba tekrrar size yazıyorum ama bulunduğum cewremde gastroenteloji yok göbek ağrısı sebebiyle kolonoskopi yaptrdim aç tok farktemeksizin ağrılar var uzun süreden beri yemekten sonra daha çok oluyor uykudan uyandırmıyor içinde sindrilmemis gıdalar var gbi bazen aniden dışkılama geliyor ama...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen takılma hissi ve balgam

    Hocam merhaba yaşım 23. 3-4 aydır boğazımda takılma hissi oluyır yemek yerken su içerken hiçbir sıkıntı yok bazen 1 hafta filan olmuyor geçiyor bazen geri başlıyor mesela ilaç içince sanki gitmiyor da boğazımda kalıyor gibi his oluyor sonradan geçiyor sürekli değil tabi ama rahatsız ediyor gitmediği...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğazda acı problemi

    Merhaba hocam iyi günler ben 19 yaşında bir gencim ve bir sorunum var sanırsam yaklaşık 3 aydır devam ediyor. belli başlı yemekleri yedikten sonra boğazım acımaya başlıyor. önceleri yemek borusundun alt taraflarında acı hissediyordum şimdi adem elmasının yukarı sağ taraflarına doğru acı hissediyorum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Endoskopii kolonoskopi yardım edin hocam

    Hocam allah rızası için yardim edin doktoruma derdmi anlayamıyor hocam göbek bölgesi ağrılarım var kanlı siyah ishal gecirdim o sırada basur de oluştu enfeksiyon geçirmişm karaciğer enzimleri yükselmiş mideden gelmis kan dedi doktorum flagy çipro kullandim enfeksiyon değerleri normale döndü diski...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şişkin hissetme gurultu

    Hocam yeniden merhabalar, inanın kafayı yemek üzereyim. sizin tecrübe, bilgi ve alçakgönüllülüğünüze güvenerek yazıyorum. 24 yaşındayım. geçtiğimiz şubat ayı sonları bende geceleri yoğurt yedikten sonra karın guruldaması oluyordu, kesince düzelir dedim, düzelmedi. daha sonra internette kolon kanseri...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas hakkinda

    Hocam merhaba 23 yaşında 1.70 boyunda 70 kilo erkeğim hocam göbek bölgesi ağrılarım mevcut pankreas ile alakalı olma ihtimali nedir siyah kanlı ishal gecrdim flagy kullandım sanırım bagirsak enfeksiyonu gecrdim mide bulantılarım da mevcut nidazol ilaç kullanımına bağlı siyah dışkılamam var hocam sor...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil ne olur

    Merhaba hocam benim geçen gafta çok biuyuk tualete cikiyorim karın ağrım oluyor heyecanlanmis gibi ishal yok kan yok ultrason röntgen yapıldı nospazm veroldi ama yine var çok korkuyorum ne olablir ibs olablir mi tesekkur ederim azalma odu

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen ishal

    Hıcam merhaba tekrar.ibs teşhisi konulmuştu bana tahlillerden sonra.yazışmıştık sizinle.doktorum simflat yazmıştı kullanıyorum ama sabahları ve akşamları gaz sancılarım karın guruldamalarım geçmiyor bir türlü.ayrıca kilo kaybım var.bu hastalık ilk başladığında 51 kiloydum 7 ayda 46 kiloya düştüm bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mthfr geni

    Hocam selamlar ferritin referans aralığı (13-150) deger:6.32 folat referans aralığı (3.1-17.5) değer:4.53 vitamin b12 refarans aralığı (183 -883) değer :289.6 demir bağlama kapasitesi referan aralıgi(120-370) değer:419 demir serum referans aralığı (65-175) değer:36.4 hgb refarans aralığı (...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Endoskopi kolonoskopi

    Hocam merhaba bugün endoskopi kolonoskopi olucam uyutularak gercekstrilecek işlem hocam sinüzit olduğu için burun tıkalı benim bu sorun olur mu genel cerrahi doktorum sorun olmaz dedi bir de hocam şikayetime göre sorun ne olabilir şikayetim önceden siyah ishal vardı kanlı flagy raneks meteospasmly ç...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mrb hocam cevaplar sanız sevinirim

    Mrb doktor bey çok teşekkür ediyorum. başka bir doktor yüz yüze hastası olarak değerlendirme yapmaya üşenirken sizin bu davranışınız sanıyorum ki hipokrat yeminini her an hatırlamak oluyor. teşekkür ediyorum hakkınızı helal edin. bugün test verdim 1 ay kan ilacı kullanmayı kesmiştim ferritin 1 ay ön...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri riski

    Hocam merhaba kolon kanseri riski için size yazmıştım gastronterit kolit gecrdigim söyleyip kanlı ishal olduğunu söylemiştim göbek bölgesi ağrılarının olduğunu soylemistim bazen aniden tuvalete gtme ihtiyacım olduğunu söylemiştim siz bana sormuştunuz kanlı ishal varken diski tahlili oldu mu ishal ge...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mrb hocam cevaplar sanız sevinirim

    Doktor bey ilk endoskopi sonucum da kanama odakları mevcuttu midemde 2.olduğum endoskopi sonucunda kanama odakları geçmişti bağırsakta temiz çıktı dr hemoroid var sende ondan dolayı dedi. balcalı da 2 tane prof gittim biri göğüs kafesi ve sırt ağrı nedenimi o sıralar emziriyordum emzirirken üstümün...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol karin boslugunda kipirti

    Merhaba hocam. benim sol kaburga altinda lomber bolgesinde uzun ve kivrimli yattigim zaman bir kipirti hissi var. 1aydir devam ediyor. istahim yerinde gaz ilaclari kullandim iltihap giderici kullandim gecmedi. ultrosonla bakildi fitik vs varmi diye incelendi bisey gorunmedi kan tahlilinde birsey cik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sebebi bulunamayan ileal ülserler.

    Sevgili hocam merhabalar. yaklaşık 2 yıldır hafif sağ alt kadran ağrım ve karnımda gaz sıkışması sorunum var. elimle o bölgeye masaj yaptığımda rahatlıyorum genelde. bu sorunla ilgili olarak bt çekildi ilk olarak. bt sonucunda mezenterik alanda lenf nodlari, periapendekuler yağlı alanlarda minimal e...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x