Mide duvarı kalınlaşması

  • Merhaba ben dedem adına soru sormak istiyorum yardimcı olursanız çok sevinirim. Dedeme mide kanseri teşhisi konuldu daha sonra bitkisel tedavi yöntemi denedik fakat mide kanserinden 7 ay sonra mide duvarı kalınlaşması görüldü. Bunun sebebi nedir? Mide kanseri ile orantılı bir rahatsızlık mıdır? Ne yapılması gerekiyor? Ne iyi gelir?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, mide duvar kalınlaşması mide kanserinin belirtisidir, mide kanserinin erken evrelerinde sadece ameliyat ya da beraberinde kemoterapi ve radyoterapi, ileri evrelerinde ise kemoterapi önermekteyiz.

    tarihinde cevapladı.
  • Kanser ile alakalı mıdır? Yoksa apayrı bir şey midir?

  • Doktor Cevabı:

    Bir önceki cevapta da belirttiğim gibi, mide kanserinin belirtilerinden biridir. emin olmak için endoskopi yaptırabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Adet olduğum halde hamile olabilir miyim

    Hocam adet oldum ama yinede hamile olabilir miyim .ultrasonla yapılan muayene de hamile olsaydım cikarmiydi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Derman Başaran

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi vera

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 hct:52.8 rbc:5.7 (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik riski için

    Hocam merhaba kıyafet varken sürtünme yolu ile ilişki oldu sevgilimin iç camasiri pedi ve eşofmanı vardı baktığımızda iç çamaşırın kasık bölgesi ıslanmıştı parmak izi büyüklüğünde sevgilim orayı yıkamış duş jeliyle hemen 30 dakika sonra falanda norlevo ertesi gün hapı aldı risk nedir sizce adetine 3...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Derman Başaran

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Meme asimetrisi

    Hocam merhaba yeni çalışmaları takip ettiğinizi ve alanınızda iyi olduğunuzu bildiğim için size güvenerek yazıyorum. iki meme arasındaki boyut farkının yani asimetrinin artması meme kanseri riskini arttır mı? eğer arttırırsa başka bir şey daha sormak istiyorum hocam ben küçükken sağ mememi çok t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun çevresinde 3 tane beze olduğunu fark ettim randevu tarihini beklemem...

    Hocam merhaba bana geçen ay demir eksikliği anemisi tanısı konuldu ve 4 kutu ferinject kullandım. i̇laç öncesinde her gün sebepsiz ateşim çıkıyordu ilaçtan sonra da durum değişmedi, doktoruma söylediğimdeyse yorulduğun için ateşin çıkıyor olabilir dedi. ancak geçen tesadüfen ensemde çene altımda ve...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ünsilin direnci

    İyi akşamlar doktor bey ben dahiliye gittim ve ünsilin direncime bakıldı 18.36 çıktı ilaç kullanmam gerektiğini söyledi doktor 18 çok yüksek mi doğal önereceginiz birşey var mı bilginize ihtiyacım var teşekkür ederim..

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Korkuyorum

    Hocam bu olaydan 27 saat sonra ella içtim. i̇çtikten 3 saat sonra hafif kanamam olmuştu. ve adetimin 19.günü partnerim ile sürtünmeli bir ilişkim oldu penisini 1 2 kere vajinama sokup çıkarttı ama boşalma olmadı bu durumun aynısı 23.günde yaşandı ve 24.gün ise prezervatifle ilişkiye girdim partnerim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüm batın ultrason yoğun gaz, sık idrar, idrarda sızı,

    Hocam merhaba, sorduğum soruları yanıtsız bırakmadığınız için teşekkür ederim. uzun uzun yazdım özür diliyorum. umarım çok sıkılmadan okursunuz. daha önce annemin idrar yollarındaki tekrarlayan yanma ve saat başı idrara çıkma hakkında yazmıştım. ürispas hap ve merhem iyi geldi. sadece üşüyünce yanm...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Skuamöz hücreli karsinom

    Merhaba hocam.60 yaşında erkek sigara içen biriyim. burnumda bir kitle çıktı ve 2 ay içerisinde hastaneye gittim. biopsi sonucunda 0.3 cm çapında skuamöz hücreli karsinom teşhisi kondu. tomografi çekildi ve sonucu bu şekilde acaba yorumlarınızi öğrenebilir miyim. bulgular :sol nazal dorsumda yaklaşı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Trikomonas idrar tahlili

    Merhaba hocam, trikomonas var ise idrar tahlilinde çıkar mı? tek bir ilişki ile bulaşabilir mi bu virüs? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Derman Başaran

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer sonucu

    Hocam merhaba işe girdiğim için sağlık raporu almam gerekiyordu ve akciğer grafisi çekindim, sonuçta; "sağ akciger alt zonda silik sınırlı dansite artışı izlenmiştir." şeklinde yazıyor doktor yarın bi ultrasona sokalım dedi, sigara içmediğimi söyledim, herhangi bir şikayetim yok acaba bu ne anlam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamile miyim çok önemli

    Merhaba genç yaşımda aptalca bir hata yaptım okuduğum yorumlardan olmayacağını biliyorum ama sizlere ihtimalleri sunarak sormak istiyorum, lütfen bana yardımcı olun, lütfen net bir cevap verin.yaklaşık 13-14 gün önce sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik onun üzerinde hiçbir şey yoktu bende şo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer kanseri

    Merhaba özlem hamim babam akciğer kanseri ve oldukça ilerlemiş durumda çapa da genel cerrahiye götürdüm ameliyat için çok geç denildi onkoloji birimine sevk edildi onkoloni bölümüne götürdüm ve orde da kemoterapi için geç denildi şuan hiç bir tedavi verilmiyor karnında şişlik oluştu sıvı çok az...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilemiyim

    15nci gun idrar testi yaptim ve negatif cikti dunde adet olmam lazimdi ama olmadim stresten gelmemis olabilirmi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet ve gebelik

    Hocam lütfen cevap verin ben 22 ağustosta adetimin son günü sürtünme yoluyla ilişki yaşadım iç çamaşırım ve pedim vardı bundan 31 gün sonra adet oldum 5 gün sürdü pıhtılı ve parçacıklı oldum gebelik riskim var mıdır? gebelikte adet görülür mü? takvime göre kanama olmasına 2-3 gün var kanama olur mu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x