Mide ca hastasının ameliyatın inop edilmesi ve bundan sonraki tedavi durumu nasıl olmalıdır?

  • Hocam merhaba, babama 1.5 sene önce mide ca ön tanısı konuldu ve 24 kür kemoterapi aldı pet sonuçları ve diğer testlere göre heyet toplanıp ameliyat etme kararı verdiler ama ameliyat olmadı. Raporda:“ diagnostik laparoskopi-mide ca hastada karsinomatasis peritonei olarak görüldü inop kabul edildi”. Yapılan ameliyat:“ endotrekeal genel anestezi altında göbeküstü yapılan mini insizyonla katlar geçilip batına inildi. CO2 ensufle edildi. Pnömoperitoneum oluşturulduktan sonra 10luk trokarla batına inildi. Explorasyonda batın içindeki asit, batın duvarı, diafram, kc-de yaygın metastaz olduğu görüldü. Karsinamatozis peritonei olarak değerlendirilerek hasta inop edildi ve ameliyat sonlandırıldı.” Taburcu ederek bizi onkoloji polikliniği önerdi. Babamın kurtulma şansı ne kadardır? Nasıl bir tedavi izlemeliyiz sizce?

  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle geçmiş olsun, yanıtlarım aşağıda babamın kurtulma şansı ne kadardır? metastaz yapmış mide kanserinden şifa bulma ancak istisnai olarak mümkün olabilir, hastanın hayat kalitesini ikoruyarak yaşamını uzatmaya çalışmak daha gerçekçi bir yaklaşımdır nasıl bir tedavi izlemeliyiz sizce? yeni seri tedavi başlanmalıdır, internet üzerinden daha somut bir karar vermek doğru olmaz, onkoloji doktorlarınız yol göstermelidir

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Memede kitle

    Merhaba 23 yaşında erkeğim sağ mememin sol en uç sol tarafında nerdeyse meme ve göğüs sınırında mercimek tanesi kadar hareketli kaygan bir yuvarlak var memede herhangi bir anormal değişim yok ağrı sızıda yok koltuk altında şişme yok tam kan hemogram testleri normal meme bt de bişey çıkmadı sizce mem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hyplori ve gastrit

    Acil endoskopi olmalimiyim virüs var erteliyorum şikayetlerim var gaz ve mide bulantisi canım yemek yemek istemiyor bu yüzden çok üzülüyorum bu hyplori kanser yapiyolar diyolar endoskopi yaptırmayada korkuyorum bu yüzden

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ultrason sonucu

    Merhabalar saygıdeğer hocalarım annemin çekilen ultrason sonucu şöyle sol böbrek alt pol ve orta kesimi dolduran üst pole uzanım gösteren yaklaşık olarak 13x9 cm boyutunda egzofitik uzanan hipeokoik heterojen görünümde solid kitle lezyon izlendi (renal ca?) kontrastlı bt çekimi istendi ve 1 ay ileri...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Solakhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sağ alt karin ağrisi

    Doktor bey , yaşım 35 ; 2 sene önce safra kesem alındı. akabinde yaklaşık 10 yılı geçkin reflü ve gastrit hastalığım var. helikobakter antinbiyotik tedavisi gördüm. defalarca endoskopi oldum. midem pantpas kullanalı beri iyi maşallah. son zamanlarda ara ara karnımın sağ alt kısmında hafif ağrı o...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ testis ağrısı

    Doç. dr. ilker akyolüroloji anlattıklarından, varikosel ve kasık fıtığı ihtimalleri aklıma geliyor. testisin kanseri genellikle ağrısız olur, düzensiz sınırlı kitle, büyüme ele gelir. geçmiş olsun ve başarılar dilerim sevgili genç meslektaşım. bu arada sana bir öneri yapayım, artık klinik bilimlere...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hyplori ve gastrit

    Yaşım 24 iki buçuk yıl önce endoskopi oldum midemde gaz vardı ve mide bulantısı hyplori +++ lenfoid agredad + kronik gastrit vardı üçlü tedavi verdiler fakat beşinci güne kadar zor kullandim tedavi olamadım yani ama üç gaita testi yaptırdım belli aralıklarla en sonun cuyu sikeytlerim geri geldi diy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 1 aydır geçmeyen dışkılama rahatsızlığı

    Hocam önerdiğiniz gibi ilaçlarla beraber laktozsuz probiyotik kullanmaya başladım şikayetlerimde azalma oldu dışkımın kıvamında düzelme var ancak hala kötü bir hastalık olmasından dolayı endişe ediyorum sizce kanser tehlikesini düşünmek gerekir mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun mr ek soru

    Hocam yorumladığınız için teşekkür ederim bu lenf bezler 7aydır bende var ve doktorlar takip diyor kötü bi hastalık olsa büyür mü ? ya da aynı boyutta kalabilir mi ? bu mrı çektirme nedenimde 7aydır geçmeyen boğaz ağrısı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkıda farklılık

    İyi günler hocam. 22 yaşındayım, ailemde kolon kanseri öyküsü olan yok. ben tıp fakültesi öğrencisi olduğum için sürekli bişeyler araştırıyorum. bugün dışkımın biraz ince olduğunu farkettim ama çok aşırı bir incelik değil sosten hafif ince süpürge sapı çapında aşağı yukarı bu bir patolojiye işaret m...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Meme kanseri

    Hocam ben 21 yaşındayım halam meme kanserinden vefat etti benim de son 6 aydır göğsüm ağrıyor ve ele gelen büyük birşey var ,herhangi bir yere değme sonucunda bile çok acıyor ve ağrı yapıyor sizce normal bişey midir elleyemiyorum bile acısından bana görünürde bişey yok

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Pelin Basım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaçlar hakkında

    Hocam peki karşı ilgi duymam vs proviron sayesinde midir yani ilacın bana zarar veya faydalı kalıcı etkisi var midir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Buzlu cam görünümlü nodül

    Merhabalar hocam yaklaşık bir aydır sol göğüste bir ağrı şikayetiyle doktora gittim. başlarda yemek yedigim anda batma seklinde başladı sonra daha fazla alana yayıldı sol kol omuz boyun dahil genelde gece ağrımaya başladı. bt raporumda sol akciğer üst bölgede 6mm buzlu cam görünümlü bir nodul tesp...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolonkanseri

    Kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanserı saygılar evvelki cevapşarınız için teşekkürler eşim kolon kanseri ameliyat ve 6aylık koruyucu kemoyu 15 gün evvel bitirdi gınasırı dr önerisiyle gunasırı 100mg cotaspın alıyor ayrıca bağışıklığı güçlendirmek için gunadırı yoğurtla bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Özet

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sabahları kalkınca yorgunluk kaslarda güçsüzlük

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide barsak problemi

    Hocam kusura bakmayın klavyenin azizliğine uğramışım yeni fark ettim gece uykudan uyandırma durumuna mide problemi ve ağrısı tarzında uyandırmama yazacağıma yanlış yazmışımm *uykudan uyandırma ara sıra oluyor ama mide ile alakası olmuyor genellikle kalpte anlımda gerilme tarzı ve ani kalp çarpıntı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x