Mide - bağırsak hastalıkları

  • İyi günler, 21 yaşında ve bayanım. Hastalık geçmişimi detaylı anlatacağım, kusura bakmayın. 4 yıl önce kortizonlu iğneler sonrası midemde ağrı, yanma ve hazımsızlık hissi başladı. 2018 Aralık ayında endoskopi yapıldı, Helicobacter Pylori seyrek ve kronik gastrit sonucu aldım. Fakat hap yutma fobim olduğundan tedavi olmadım. Bu yıl Haziran ayında belirtiler iyice arttı. Midede kemirilme, kazınma, dudak kenarlarında kızarma ve yanma hissi, ishal, karından gerginlik ve ses gelmesi gün içinde çok hissedilir oldu. Genel cerrahi doktoruna gittim, 2 haftalık ön tedavi planı verdi buna göre yönlendirme yapacakmış. Panto 40 Mg ve Gaviscon Double Action şurup içeriyor. İlaçları 5 gündür kullanıyorum, ishal düzeldi mide ağrısı nerdeyse yok ama bu seferde baş ağrısı, deri döküntüsü, abdominal ağrı, kasılma, bağırsak (barsak) hareketlerini hissediyorum. Normalde zaten iç organlarımın yer değiştirerek ağrıdığını söyleyebilirim. Nedenini bilmiyorum. Yakın zamanda tekrar kontrole gideceğim, sizden birkaç sorumu yanıtlamanızı istiyorum. Öncelikle çok belirti olduğunun farkındayım ama hepsini net bir şekilde hissediyorum. Belirtileri doktoruma nasıl daha net aktarabilirim? Sizce mide - bağırsak hastalığımın durumu ilerlemiş olabilir mi? Bu hastalığın iç organları ters/olumsuz etkisi olma potansiyeli var mıdır? Konu uzun oldu, tekrardan özür dilerim.Yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum, saygılarımla.

  • Doktor Cevabı:

    Şikayetleriniz gastrit ile ilgili olup tehlikeli bir durum değil tedavi ile düzelir ancak sizde huzursuz bağırsak sendromu da gelişmiş gözüküyor stressle ilgili bir rahatsızlık geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim. İki konuda daha bilgi istiyorum, mümkünse. Bugün genel cerrahi doktoruna tekrar gittim, gastroenteroloji bölümünde kayıt açtı. En erken randevuyu 15 gün sonra alabileceğim, tatil yaklaştığı için de kalabalıktan soru soramadım. İlki, Panto 40 Mg ve Gaviscon Double Action şurup 1 hafta kullandım, bugün Meteospasmyl 40 yumuşak kapsül eklendi. Gaviscon uzun süre kullanılmamalıdır diyor internette, siz ne düşünüyorsunuz? İkincisi İBS/HBS vb. bir hastalık için kan tahlilleri, gaita tahlili, endoskopi - kolonoskopi yapılmadan genel ilaçlar almak durumu kötüleştirir mi? Aslında ilaçlar bağlantılı fakat şuan herhangi bir teşhis olmadığından FODMAP, gluten, laktozsuz vs. bir diyete geçmedim. Probiyotik beslenmeye dikkat edeceğim. Not: Bugün hiç ilaç almadım, iyi hissediyorum, atak azalmış olabilir belki. Tekrardan rahatsız ettiğim için kusura bakmayın, açık ve öz cevabınız adına teşekkürler.


İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Antibiyotik kullanımı sonucu ağrılar

    Merhaba hocam, öncelikle size büyük saygı duyduğumu ve sevdiğimi belirtmek isterim. sorum şöyle ; ben idrar yolları enfeksiyonu geçiriyordum ve bunun için ciprasid ve pyeloseptyl antibiyotik kullanmıştım. antibiyotikler çok yan etki yapmıştı. mide bulantısı ve ateş nedeniyle doktor onları bırakm...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaçlı emar

    Hocam selamlar saygılar.28 yaşındayım, gaita testleri kan testleri normal ve ben ibs tanılı hastayım. karın ağrım sağ ya da sol değil göbekten baya aşağıda. kolonoskopi hariç her şey yapıldı şikayetlerim psikolojimi etkileyince doktorum kontraslı abdomen mr verdi. tam 1 saat kaldım. sonuç olarak...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaçlı emar

    Hocam selamlar saygılar. gaita testleri kan testleri normal ve ben ibs tanılı hastayım. şikayetlerim psikolojimi de etkileyince doktorum kontraslı abdomen mr verdi. tam 1 saat kaldım. sonuç olarak karın içi lezyon görülmedi. her şey normal. hocam crohn ve ülseratif kolit gibi olsa idi emarda bi işar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karın ağrısı atakları

    Hocam merhaba bende yaklaşık 2 aydır gaz sancısı problemi var. 2 ayda 2 kere birer hafta olmak şeklinde gaz sancısı yaşadım. karnım inanılmaz sertleşiyor ve tüm ağrı göbek deliği çevremde toplanıyor. gaz ve dışkı olunca hafif rahatlama oluyor. ancak birkaç gündür dışkımda yediğim sebze ve meyvelerin...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aksam artan kaşıntı

    Hocam merhabalar 23 yasında kadınım benim son 2-3 aydır özellikle aksama dogru artan kaşıntım mevcut bu psikolojikmi değilmi tam anlıyamadım batma tarzında kasıntılar tiizden hep bi ufak kaşınma hissş olusuyor kolum bacagım yüzüm heryerimde imternette safra kesesi yada karaciger rahatsızlıklarında b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ulseratif kolit

    Hocam merhaba, bağırsağımin alt kisminda yanma şikayetlerim devam edince kolonoskopi yaptırdım 1 ay önce. sonucu aşağıdadır. genel cerrah bir şey yok dedi, muhtemelen antibiyotik etkisini gösteriyorken baktık diye ekledi. kefir ve probiyotik onerdi. şikayetlerim geçmişti kefiri ve probiyotigi bırakm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Parazit ilaçları halszilik ishal

    Hocam merhaba kolay gelsin hocam benim karaciğer enzim ve ezonofil yüksekliği vardı ve halsizlik vardı asıl şikayetim halsi̇zli̇kdi ultrasonlarda ilaçlı mr da bişey bulunamadı gastrontelojide ezonofil yüksekliği için dahiliye hematolojiye gittim kan incelendi kanda bişey çıkmadı en son doktorum gait...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İshal sorunu

    Merhaba hocam iyi günler. ben 1 hafta önce biraz fazla dışkı yapmıştım ve aradan 2 saat geçince hemen bir lavabo ihtiyacı duydum lavaboya giderken yaklaşık 1 parmak kadarda değil,taze kanlı ishal oldum aradan bir gün geçince bu sefer birinci dışkılamam katı ikincisi ise ishal şeklinde ve yarı katı y...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak enfeksiyonu

    Rektal tuşede saat 5te troboze pake mevcut idi. anal kanaldan girilerek terminal ileuma kadar ilerlendi. çektum,ascenden, transvers, descenden ve anal kanalda patoloji gözlenmedi. terminal ileumda polipoid lezyonlar mevcut idi. biyopsi alındı. sigmoid kolon ve rektum mukozasında yaygın hiperemik zem...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bağırsak enfeksiyonu

    Hocam merhaba, şikayetler devam edince kolonoskopi yaptırdım 1 ay önce. sonucu aşağıdadır. genel cerrah bir şey yok dedi, muhtemelen antibiyotik etkisini gösteriyorken baktık diye ekledi. kefir ve probiyotik onerdi. şikayetlerim geçmişti kefiri ve probiyotigi bırakmıştım fakat dün tekrar ufak ufa...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 1 haftayı geçen i̇shal

    Hocam merhaba, 1 haftayı geçen ishal var. 4-5 gün önce acilde kan testi yapıldı bir şeyin yok denildi. başka hangi sebepten olabileceğini söylemiyorlar. bunun için dicetel 50 mg verildi aksatmadan kullanmama rağmen geçmiyor. zoretanin tedavisi görüyordum ondan olabileceğini düşünüp onu da bıraktım....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Apendisit ameliyatı sonrası ödem

    Hocam merhabalar , sizin talebiniz doğrultusunda sabah işe gideceğim için bugun akşam saat 7 gibi ( bir önceki numuneden 34 saat sonra ) acil servisten rica ettim aynı hastaneden tekrar crp lökosit bakıldı. crp 2.97 ( normal ) wbc 7.5 ( normal ) neu 3.8 ( normal ) lym 2.8 ( normal ) kısacası hemog...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çölyak hastaligi

    Çok yararlı oldu hocam gayet iyi anladım teşekkür ederim.i̇nşallah artık çölyak hastalıgına bir aşı yada ilaç bulunur.daha ciddi hastalıkların bile ilacı çıkmışken çölyak hastaligi için sanırım pek ugraşılmıyor gerçekten çok zor bi hastalık hem maddi hem manevi anlamda insanı çok yoruyor.sevgiler.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Benim neyim var

    Bagırsaklaılgılıolmayannedendenbiri midebiriise hemoroid kanaması nedeni ile kolonoskopi oldum ikisi arasında6ayvari̇lk kolonoskopi sonucumterminalileumgranüller görünümde olup biyopsialındıdiğer bölümler normal idibiyopsisonucu olarak normalsınırlarda ileum mukozasıcıktıçıkt birsorunyoktu.kanama şi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sonuç inceleme gastroenteroloji

    Kabızlık için çekilen sonuç eklidir değerlendirmenizi rica ederim.üst-alt batin bt i̇ncelemesi̇nde: tekni̇k: i̇nceleme kontrastlı 1.25mm lik kesitler ile elde olunmuştur. hastaya 100cc iyotlu kontrast ajan enjeksiyonundan sonra görüntüler elde olunmuştur. üst batin bt bulgular: karaciğer normal boy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mustafa Kaplan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x