Mezenterik lenfadenopati

  • Merhaba kızım 4 yasında mide bulantısı karın agrısı şikayeti 2 haftadır devam ediyor bundan önce bir boğaz enfeksiyonu geçirdi bugün yapılan tüm batın da mezenterde Multipi sayı boyutta en büyüğü 14*6 yaygın lenfadenopati bulundu yazıyor bir ilaç verilmedi bağırsak enfeksiyona bağlı olabilir dedi ve kabızlıgı var ne yapmam gerekir


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gece terleme

    Merhaba, kızım 5 yaşında ancak 2 yaşından beri her gece uyuduktan sonr yoğun şekilde terliyor. yaz ve kış bu durum aynı. ilk 1 saat terliyor sonra gece boyunca bu durum devam etmiyor yani sonra normale dönüyor. bunu elbette doktora danıştım ama tatmin edici bir cevap ve çözüm bulaamdık. kan değerler...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızım çok kasılıyor

    Merhaba hocam benim kızım 5 aylık ellerini ağzına götürmek istiyor ama ortaya kadar getiriyor ağzına götüremiyor.birde sürekli yumruk halinde kendini çok kasıyor kucağımıza aldığımız zaman da kendini kasıyor. yüz üstü yatirdigim zamanda ellerini yumruk yapıp arkaya atıyor çocuk nörolojisine götürdük...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Serkan Kırık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas hastalıgı

    Hocam merhaba. iyisiniz inşallah.size daha öncede yazmıştım. cocuguma kas biyopsisi yapıldı ve sonucu çıktı yorumlarsanız sevinirim.mikroskopi: hazırlanan histolojik kesitlerde çizgili kas doku örneğinde kas liflerinde boyut farkı seyrek internal nükleus izlenmiş permisyumda hafif bağ dokusu artımı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yahya Kemal Yavuz Gürer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yeni doğan

    Selamun aleykum hocam.yeni doğan bebeklere yapılan aşılar ( verem, çiçek,sarılık, kızamık, çocuk felci,hib,dogumda hepatit b vs) bebek için ne kadar gerekli ve herhangi bir ileriye yönelik veya anlık zararları var mı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfosit yüksekmi

    Merhaba hocam size oğlumun kan tahlillerinin sonucunu atmak istedim (wbc 8.16)( lenfosit 3.31) (monoksit 0.68) (granülasit 4.18)( lenfosit%40.1y) (monosit%8.3) (granülasit%51.2) (rbc 5.08) (hgb 14.5) (hct 43.11) (mcv 85) ( mch28.6) (mchc33.7) (plt 316) ( pct 0.28) ( mpv 8.7) ( pdwc 36.9) hocam burd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram yüksek degerler

    Hocam merhabalar,4 yasinda erkek çocuğumun hemoglobin değeri 14.29 çıktı,lökosit 5,42,lenfosit %55 (notrofil 1.77 lenfosit 3) ,eozinofil %1.15 mpv 4,77. glukoz açlık 111 ..yüksek çıkan değerler bunlar,ayrıca ferritin 1.66 düşük çıkmış,hemoglobin yüksekliği anormalmi,

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Turgay Baz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemogram yüksek degerler

    Hocam merhabalar,4 yaşında erkek çocuğumun kan tahlilinde hemoglobin 14,29 çıktı ,mpv 4,77 .eozinofil %1.15. ferritin 1.66 ,glukoz açlık 111çıktı, lökosit 5,42 notrofil 1,77. lenfosit 3 ,lenfosit %55 diğer değerler normal,hemoglobin yuksekmi ve demir için ne onerebilirsiniz,

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Epilepsi og

    Tşkk ederim hocam yeriniz ve adresini neresi hocam ben istanbuldan gelecem hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yahya Kemal Yavuz Gürer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyuzaması

    Bide hocam benim kolumda saat takılan yerler çok ince ellerim büyük gözüküyor o yüzden genişlermi zayıfda değilim ideal kilo yaş 16 ir teşşekürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Turgay Baz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Asuman benim oğullarımin sac dökülmesi haşimoto olmayan oglumun durdu haşimoto olan oğlumun burada cocuk dr görürdüm tahlillerini yeniden yaptirdim b12 ve d-vit3 yine dusuk cikti antikor testi yüksek çıktı tsh t3 ve t4 degerleri normal endokrin gorsun troit ilaci baslamasi gerekir dedi b12ve d-vit3...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas hastalıgi

    Hocam merhaba. iyisiniz inşallah.size daha öncede yazmıştım. cocuguma kas biyopsisi yapıldı ve sonucu çıktı yorumlarsanız sevinirim.mikroskopi: hazırlanan histolojik kesitlerde çizgili kas doku örneğinde kas liflerinde boyut farkı seyrek internal nükleus izlenmiş permisyumda hafif bağ dokusu artımı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Canan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kistik fibrozis

    Çok sağolun hocam, içime su serptiniz iyi ki var olmuşsunuz.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lökosit cmv

    Merhaba leyla hanım 9 aylık kızım lökosit16 mutlak monosit1.2 lenfositmutlak10. yaymasında ilkinde monositoz ikincisinde reaktif hücre var denildi. ayrıca kanımda cmv dna 79.4 çıktı. saptandı yazıyor. altında kantatif sınırın altında pozitif yazıyor. böyle giderse kemik iliğine bakacaklar yorumunuz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh değeri

    Sağolun hocam ilginize tşkrler..kızımda şuan 10 aylık tsh 4.80, serbest t4 ise 1.29 çıktı onun ayına göre hormon değerleri nasıl sizce hocam?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Epilepsi og

    Size randevu alıp muane ettirmek uygun mudur hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yahya Kemal Yavuz Gürer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x